Borstvoeding ‘s nachts: 8 tips om borstvoeding gemakkelijker te maken

Uw baby ‘s nachts borstvoeding geven kan een uitdaging zijn, vooral als u net moeder bent. U zult zich waarschijnlijk veel te moe voelen, omdat uw slaappatroon zal worden beïnvloed als u deze nieuwe rol in het leven op u neemt. Nachtvoeding kan echter belangrijk zijn voor uw baby. Als je deze reis gemakkelijker voor jezelf wilt maken, volg dan deze tips voor borstvoeding ‘s nachts.

Uitdagingen waarmee moeders worden geconfronteerd als ze ‘s nachts borstvoeding geven

Moeders die ‘s nachts borstvoeding geven, worden geconfronteerd met obstakels zoals slaapproblemen, vermoeidheid die de melkproductie en de algehele gezondheid beïnvloedt, en moeite om in het donker te zijn, zegt dr. Esha Gupta, kinderarts- en kinderintensivist bij moederschapsziekenhuizen. Het kan emotioneel uitputtend en isolerend zijn, waardoor er meer werk nodig is om de hygiëne en alertheid te behouden.

Nachtvoeden is belangrijk. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

Waarom is borstvoeding ‘s nachts belangrijk?

Het is belangrijk om ‘s nachts borstvoeding te geven, omdat dit verschillende voordelen heeft:

• Nachtvoeden ondersteunt de gezonde groei en ontwikkeling van de baby door essentiële voedingsstoffen aan te bieden en de ontwikkeling van de hersenen te stimuleren.
• Het draagt ​​bij aan de ontwikkeling van een veilige en solide band tussen moeder en kind.
• Door pasgeborenen te leren onderscheid te maken tussen dag en nacht, helpen nachtvoedingen hun biologische ritme te verbeteren.
• Bepaalde hormonen die de slaap bevorderen, komen ‘s nachts vaker voor in de moedermelk.
• ‘s Nachts borstvoeding geven kan wiegendood voorkomen.

Zijn nachtflessen ongezond voor baby’s?

Sommige vrouwen geven de voorkeur aan nachtflessen, maar deze kunnen ongezond zijn voor baby’s.

• Ze vormen een verstikkingsgevaar, vooral als baby’s onbeheerd worden achtergelaten.
• Tandbederf neemt toe als baby’s in slaap vallen met suikerhoudende vloeistoffen in hun mond.
• Flesvoeding in bed vergroot de kans op oorinfecties als gevolg van de vloeistofstroom in het middenoor.
• Het gebruik van een fles als onderdeel van een slaaproutine bevordert het verband tussen voeding en slaap, waardoor nachtelijk spenen en slaaptraining moeilijker worden.

Hoe kun je ‘s nachts borstvoeding geven makkelijker maken?

‘s Nachts borstvoeding geven hoeft geen uitdaging te zijn. Dit is wat u moet doen:

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

1. Samen slapen

Plaats uw baby in een wiegje of co-sleeper om verstoring tijdens de nachtelijke voedingen tot een minimum te beperken, adviseert Dr. Gupta.

2. Laterale positie

Er zijn veel borstvoedingsposities, maar u moet degene kiezen die comfortabel is voor u en uw baby. Beheers de borstvoedingspositie aan de zijkant, zodat jij en je baby ‘s nachts comfortabel borstvoeding kunnen geven.

Vrouw die borstvoeding geeft
De borstvoedingspositie aan de zijkant is ideaal voor borstvoeding ‘s nachts. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

3. Dim de verlichting

Gebruik zachte, gedimde verlichting om het circadiane ritme van uw baby te behouden en ervoor te zorgen dat hij na de nachtelijke voeding gemakkelijker in slaap valt. Het zal je ook helpen beter te slapen.

4. Rustige omgeving

Zorg voor een rustige, afleidingsvrije omgeving zodat uw baby zich kan concentreren op de borstvoeding en voorkom nachtelijk gedoe, wat het geven van borstvoeding moeilijk kan maken.

5. Comfortabele nachtkleding

Je kunt een nachtjapon of korte broek dragen met een los T-shirt of pyjama. Wat u ook kiest, zorg ervoor dat het een gemakkelijk toegankelijke nachtkleding is waarmee u discreet met nachtelijke voedingen kunt omgaan.

6. Blijf ontspannen

Als je gestrest bent, oefen dan diepe ademhaling en mindfulness. Ze kunnen je helpen ontspannen tijdens het geven van borstvoeding en bevorderen de toeschietreflex, zegt de deskundige.

7. Doe overdag een dutje

Je moet ook slapen, dus doe overdag een dutje als je baby dat doet. Dit zal helpen bij het compenseren van kortere en frequentere nachtelijke slaapcycli.

8. Nachtkastkoeler

Om onderbrekingen tijdens de nachtelijke voedingen tot een minimum te beperken, kunt u een koelbox naast uw bed plaatsen met essentiële levensmiddelen, snacks en water.

Bedenk ook dat je niet alles zelf hoeft te doen. Schakel uw partner of een lactatiekundige in voor een zachtere nachtelijke borstvoeding en een beter slaapschema voor u en uw baby!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *