Capoeira-training: ken de voordelen en stappen

Capoeira-training omvat dans, aerobics, muziek en vechtsporten. Leer hoe u Capoeira-training kunt doen en wat de voordelen ervan zijn.

Hoewel velen van ons regelmatig sporten, kan het na verloop van tijd eentonig worden. Er zijn echter veel leuke oefeningen die min of meer dezelfde voordelen kunnen bieden als intensief sporten. Een voorbeeld van zo’n oefening die de gezondheid bevordert en tegelijkertijd fascinerend is, is Capoeira. Het is een combinatie van vechtsporten, dans, fitness en muziek. Het biedt tal van fysieke en emotionele gezondheidsvoordelen. Ontdek meer over de gezondheidsvoordelen van Capoeira-training en hoe u dit kunt doen.

Wat is Capoeira-training?

Capoeira is een Braziliaanse krijgskunstvorm die dans combineert met acrobatiek en muziek. Capoeira-trainingsroutines bestaan ​​meestal uit een reeks acties, trappen, spins en salto’s, uitgevoerd in harmonie met de beats van traditionele Braziliaanse muziek. Het is een geweldige full-body workout.

Wat zijn de voordelen van Capoeira-training?

Hier zijn enkele van de mogelijke voordelen van deze training:

1. Verbetert de kracht

Capoeira-training omvat veel bewegingen van het bovenlichaam, zoals rollen, hoofdstanden en andere houdingen waarbij u op uw handen moet bewegen. Door bij deze oefeningen je buikspieren en core te gebruiken, kun je een ongelooflijke kracht in het bovenlichaam ontwikkelen, zegt fitnessexpert Yash Agarwal.

Capoeiratraining kan je sterker maken. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

2. Verhoogt de flexibiliteit

Capoeira vereist een verscheidenheid aan flexibele bewegingen, waaronder trappen, radslagen en handstanden. Deze oefeningen vergroten het bewegingsbereik en de flexibiliteit van uw lichaam. Je spieren worden na verloop van tijd soepeler, waardoor deze oefeningen gemakkelijker uit te voeren zijn.

lees ook

Utthita Eka Padasana: Een yoga-asana die je moet proberen voor een beter evenwicht

3. Verbetert de geestelijke gezondheid

Capoeira richt zich niet alleen op de fysieke component, maar ook op de mentale en emotionele kant. Het is een kunstvorm die focus en focus vereist. Je zult geleidelijk een verbetering in je mentale kracht merken terwijl je de training beoefent. Het kan ook therapeutisch zijn, omdat het je helpt spanning en zorgen te verlichten en je gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen te vergroten.

4. Toont kern

Capoeira is een inspannende oefening. Het bevat oefeningen zoals lunges, head kicks, beenzwaaien en elleboogaanvallen die je dwingen overtollig vet af te zweten en je de strakke kern te geven die je altijd al wilde hebben.

5. Verbetert balans en coördinatie

Van handstanden tot radslagen, bij Capoeira draait alles om balans. Het leert het lichaam om snelle, gecompliceerde bewegingen te reguleren terwijl het evenwicht behouden blijft. Bovendien verbetert het beoefenen van deze oefening het evenwicht en de coördinatie, omdat het nodig is om het evenwicht te bewaren bij het uitvoeren van ingewikkelde handelingen.

6. Verbetert de mobiliteit

Het verbetert de coördinatie, snelheid en behendigheid. Capoeira-bewegingen lijken op danspassen, omdat ze allemaal met gratie en precisie moeten worden uitgevoerd. Dansen is een krijgskunst die snelle, vloeiende bewegingen gebruikt om de reactietijd en fysieke behendigheid te verbeteren om de bewegingen van anderen tegen te gaan. Superieure behendigheid en snelle reacties worden ontwikkeld door regelmatig te oefenen, zegt de expert.

Hoe doe je Capoeira?

Hier is een complete stap-voor-stap handleiding voor Capoeira-training:

1. Opwarmen

Begin met dynamische, warme rekoefeningen zoals armcirkels, hoge knieën, beenschommelingen en squats om het lichaam voor te bereiden op beweging, samen met loop- en springoefeningen.

Vrouw doet rekoefeningen
Doe rekoefeningen voordat u capoeiratraining probeert. Afbeelding met dank aan Adobe Stock

2. Eenvoudige acties

Leer de basishandelingen van Capoeira, inclusief Ginga. De basisvoetenwerk (of dansbeweging) in Capoeira heet Ginga. Het is een zijstap die het ritme van het spel bepaalt en zowel een steiger als een schuifelen kan zijn. De Ginga is een representatie van de kernkwaliteit van Capoeira, namelijk zijn ongelooflijke sluwheid (een term die wordt gebruikt om driehoekig voetenwerk te beschrijven en helpt Capoeira-training te differentiëren).

3. Educatieve oefeningen

Oefen oefeningen zoals eenvoudige trappen en Meia Lua de Frente (halvemaanvormige voorkant), een halvemaanvormige trap van buiten naar binnen die de behendigheid, coördinatie en techniek verbetert, terwijl de nadruk ligt op herhaling en precisie.

4. Roda (cirkel)

Neem deel aan een roda, waarbij beoefenaars een cirkel vormen en om beurten capoeira spelen, waarbij ze worden geobserveerd terwijl ze spelen en zingen.

5. Koel af

Beëindig de training met een cool-downconsult met statische rekoefeningen zoals rekoefeningen voor de bovenrug, schouders, hamstrings en kuiten om de flexibiliteit te verbeteren en schade te voorkomen.

Welke bijwerkingen kan Capoeira-training hebben?

Er zijn enkele bijwerkingen van deze training waar u rekening mee moet houden:

  • Omdat deze training kunstvliegbewegingen omvat, bestaat er een risico op verrekkingen, verstuikingen en andere verwondingen, vooral als deze niet correct worden uitgevoerd.
  • Extreme Capoeira-sessies kunnen ook overbelasting, vermoeidheid of spierongemak veroorzaken, vooral bij beginners of degenen die zichzelf te hard pushen.
  • Sommige bewegingen in deze training omvatten sterke bewegingen of draaiende bewegingen, die na verloop van tijd de gewrichten kunnen belasten als ze niet correct worden uitgevoerd.

De beste tijd voor Capoeira varieert afhankelijk van individuele voorkeuren en schema’s. Sommige mensen sporten liever ‘s ochtends om energiek en gefocust aan de dag te beginnen, terwijl anderen het handiger vinden om ‘s avonds te sporten. Uiteindelijk is het de sleutel om een ​​tijdstip te kiezen waarop u zich het meest alert en energiek voelt en volledig in staat bent om aan de oefening deel te nemen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *