Ceramiden voor de huid: wat is het, voordelen en toepassing

Huidverzorging is een gelaagd proces waarbij meerdere producten worden gebruikt, waaronder reinigingsmiddelen, exfolianten, vochtinbrengende crèmes, serums en meer. Hoewel het noodzakelijk is om huidverzorgingsproducten te kiezen die bij uw huidtype passen, helpt het u ook om de ingrediënten van uw huidverzorging te kennen. Een van deze belangrijke schoonheidsingrediënten zijn ceramiden, die uw vochtgehalte kunnen verhogen en uw huid kunnen helpen kalmeren. Een onderzoek uit 2008, gepubliceerd in de Amerikaanse National Library of Medicine, toonde aan dat het gebruik van huidverzorgingsproducten die ceramiden bevatten, huidirritaties kan helpen verzachten en een droge huid kan bestrijden. Laten we eens kijken wat een expert te zeggen heeft over ceramiden voor huidverzorging.

Wat zijn ceramiden?

Ceramiden zijn een type lipide (vetmolecuul) dat van nature voorkomt in het stratum corneum, de buitenste laag van je huid, zegt de in Bengaluru gevestigde dermatoloog en schoonheidsspecialiste Dr. Kisalay Saurav. Ze spelen een belangrijke rol bij het behouden van de barrièrefunctie van uw huid en de algehele gezondheid. Onze huid bestaat uit ceramiden, maar deze gaan na verloop van tijd verloren, met als gevolg een doffe en droge huid.

Uit een onderzoek uit 2017, gepubliceerd in de Amerikaanse National Library of Medicine, bleek dat mensen met huidproblemen zoals psoriasis of eczeem lagere niveaus van ceramiden in hun huid hebben. Maar maak je geen zorgen, je kunt het plaatselijk aanbrengen om je droge huid te herstellen. Je vindt ze in huidverzorgingsproducten zoals vochtinbrengende crèmes, reinigingsmiddelen en serums.

Ceramiden zijn belangrijk voor de gezondheid van de huid. Afbeelding met dank aan Adobe Stock

Welke voordelen hebben ceramiden voor de huid?

Ceramiden hebben een positief effect op uw huid omdat ze verschillende processen ondersteunen die ervoor zorgen dat uw huid er jonger uitziet en aanvoelt.

1. Ceramiden behouden de huidbarrière

Ceramiden zijn een essentieel onderdeel van de huidbarrière, zorgen ervoor dat water niet verloren gaat en beschermen het tegen externe prikkels.

2. Houd de huid gehydrateerd

Ze helpen vocht vast te houden, verminderen het risico op een droge huid en voorkomen dat de huid schilferig of ruw wordt, vertelt de expert aan Health Shots.

3. Bescherm de huid

Ceramiden fungeren als een beschermend schild tegen omgevingsfactoren zoals vervuiling, UV-stralen en barre weersomstandigheden. Zodra uw huid beschermd is, neemt de kans op huidbeschadiging af.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

4. Bestrijd huidveroudering

Er zijn veel anti-verouderingsproducten voor je huid. U moet oppassen voor ceramiden, omdat deze ook kunnen bijdragen aan een jeugdiger uiterlijk door de integriteit en de vochtbalans van de huid te behouden.

Helpen ceramiden bij ontstekingen en kalmeren ze de huid?

Ceramiden hebben ontstekingsremmende eigenschappen en kunnen de gevoelige of geïrriteerde huid helpen kalmeren, zegt Dr. Saurav. Ze kunnen de huid kalmeren door de huidbarrière te helpen herstellen. Wanneer de huidbarrière verzwakt is, kunnen irritatie, roodheid en gevoeligheid optreden. Ceramiden vullen de lipidenlaag aan, verminderen ontstekingen en bevorderen een gezondere huid.

Huidsverzorging
Ceramiden kunnen de huid helpen kalmeren. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

Hoe combineer je de juiste huidverzorgingsingrediënten met ceramiden?

Het zijn niet alleen ceramiden die je nodig hebt voor een gezonde huid. Hyaluronzuur is ideaal te combineren met ceramiden. Hyaluronzuur is een krachtige bevochtiger die vocht in de huid aantrekt en vasthoudt, terwijl ceramiden helpen dat vocht vast te houden en de huidbarrière in stand te houden. Deze combinatie kan voor een intense hydratatie zorgen en de huidbarrière ondersteunen, waardoor je huid er gezonder en stralender uitziet en aanvoelt, aldus de expert.

Ceramiden zijn over het algemeen veilig en gunstig voor alle huidtypes, inclusief de droge, gevoelige, vette en gecombineerde huid. Ze zijn vooral nuttig voor mensen met een droge en gevoelige huid, omdat ze het broodnodige vocht kunnen leveren en irritatie kunnen verzachten. Als u echter een bekende allergie of gevoeligheid heeft voor bepaalde ceramide-bevattende ingrediënten of producten, moet u deze vermijden. Het is het beste om een ​​patchtest uit te voeren voordat u huidverzorgingsproducten met ceramiden aan uw dagelijkse routine toevoegt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *