Custard Apple-recepten: 3 Sitaphal-recepten om te proberen

Wat komt er in je op als je Sitaphal hoort ? Houd ervan of haat het, deze tropische vrucht is een geweldige bron van voedingsstoffen. Ook wel custardappel genoemd, het is een heerlijke vrucht die niet alleen de smaakpapillen prikkelt, maar ook talloze gezondheidsvoordelen biedt. Het heeft een romige textuur en een zoete smaak. Custardappel is rijk aan antioxidanten, vitamine C, vitamine B6, calcium en ijzer. Bovendien bevat het geen cholesterol of vetten. Het zit boordevol waardevolle voedingsstoffen en nog veel meer en zou zeker deel moeten uitmaken van uw dieet. Maar als je het eten van Sitaphal Sabzi beu bent, bieden we je drie Sitaphal-recepten die je kunt proberen.

Voordelen van Sitaphal of Custardappel

Zoals eerder vermeld is Sitaphal of custardappel een krachtpatser van voedingsstoffen die tal van voordelen biedt. Ze zijn rijk aan antioxidanten die kankerbestrijdende, antimicrobiële, antidiabetische en ontstekingsremmende eigenschappen hebben. Wist u dat voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten, zoals Sitaphal, vrije radicalen uit het lichaam elimineren, waardoor het risico op chronische ziekten zoals hartziekten wordt verminderd?

Het eten van sitaphal of custardappel kan het risico op hartziekten helpen verminderen. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

Uit onderzoek is ook gebleken dat custardappelen ook het immuunsysteem ondersteunen, waardoor ontstekingen en oxidatieve stress worden verminderd. Het is ook een goede optie voor mensen met diabetes en leverproblemen. Het wordt echter niet aanbevolen om de zaden van deze vrucht te consumeren, alleen het vruchtvlees, omdat de zaden giftig kunnen zijn.

Custardappelrecepten die je moet proberen!

Hier zijn 3 heerlijke recepten bereid met Sitaphal door voedingswetenschapper en restauranthouder Neha Deepak Shah. Deze recepten deelde ze onlangs op haar Instagram.

1. Sitaphal-ijs

Als je van ijs houdt, is dit Sitaphal-ijsje een must voor jou!

Ingrediënten:

 • 1 kopje melk
 • 1 kopje verse room
 • 1 kopje melkpoeder
 • 1 kopje sitapalpulp
 • 1/2 tot 3/4 suiker (afhankelijk van smaak)
 • Zet 1/4 extra sitaphalpulp opzij

Hoe je dat doet?

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

Voeg melk, verse room, melkpoeder, sitaphalpulp en suiker toe in een blender. Zodra alles goed gemengd is, giet je het mengsel in een bakje en plaats je het in de vriezer. Zodra het mengsel halfvast is, voeg je de overtollige pulp toe die je in het ijs hebt bewaard en vries je het opnieuw in. Je ijsje is klaar om van te genieten!

Pro-tip van de expert: Omdat het ijs geen maïsmeel of stabilisatoren bevat, kan het 5-7 minuten duren voordat het zacht wordt voordat je er een schep van neemt.

2. Sitaphal Basundi

Een licht, verfrissend snoepje, je kunt Sitaphal Basundi zo nu en dan proberen. Mensen met een onderliggende medische aandoening moeten echter een arts raadplegen om te bepalen of ze dit in hun dieet kunnen opnemen.

Ingrediënten:

 • 1 liter melk die is gekookt en tot de helft is ingekookt
 • 2 grote sitaphal
 • 2 tot 3 eetlepels suiker
 • 2 tot 3 hele elaichis (kardemom)
 • 1/2 theelepel elaichi-poeder
 • Noten en rozenblaadjes ter garnering

Hoe voor te bereiden?

Voeg suiker (of een gezond alternatief), kardemom en kardemompoeder toe aan de melk en laat het inkoken tot de helft is ingekookt. Eenmaal klaar, laat het op kamertemperatuur komen en voeg sitaphal-pulp toe. Garneer met rozenblaadjes, noten of varq. Veel plezier!

De beste recepten voor custardappelen.
De beste recepten voor custardappelen. Afbeelding met dank aan Adobe Stock

3. Sitaphal Angoori Basundi

Hoe ballen bereiden:

 • melk
 • Suikersiroop (of honingsiroop, ahornsiroop om het gezond te maken)

Voor de Basundi:

 • 1 liter melk die is gekookt en tot de helft is ingekookt
 • 2 grote sitaphal
 • 2 tot 3 eetlepels suiker (of een gezond alternatief)
 • Noten en rozenblaadjes ter garnering

Hoe voor te bereiden?

Om dit te doen, moet je eerst chhena bereiden. Om dit te doen, moet je de melk verwarmen tot deze kookt en vervolgens citroensap of azijn toevoegen om de melk te laten stremmen. Zeef het mengsel en pers de wei eruit. Verwijder al het water en begin met kneden. Maak nu kleine balletjes klaar en kook ze in suikersiroop (of een gezond alternatief). Laat 8-9 minuten koken. Zet het vuur uit en laat rusten.

Terwijl de melkbolletjes afkoelen, kook je wat melk in een kom en laat je dit tot de helft inkoken. Als je klaar bent, voeg je sitaphal-pulp toe aan de melk en meng je het goed in een blender. Giet het mengsel in een kom en voeg de balletjes toe nadat je ze hebt uitgeperst. Laat afkoelen en garneer met rozenblaadjes, noten of varq.

Onthoud: je kunt suikeralternatieven zoals honing, ahornsiroop of natuurlijke zoetstoffen gebruiken om het gezonder te maken. Mensen met een onderliggende ziekte moeten ook hun arts raadplegen voordat ze hun dieet veranderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *