De 5 beste ceramidecrèmes om je huid te beschermen tegen vervuiling

We hebben allemaal verschillende schoonheidsdoelen, maar we hebben allemaal één ding gemeen: we moeten rustgevende elementen opnemen in onze bestaande schoonheidsroutines. Ceramiden krijgen de laatste tijd veel aandacht, en met goede reden! De beste ceramidecrèmes bieden u een geweldige manier om ceramiden in uw huidverzorgingsroutine op te nemen, van het hydrateren van uw huid tot het bieden van een barrière om de huid te beschermen.

Wat is een ceramide?

Ceramiden zijn vetten of lipiden die in de bovenste lagen van de huid voorkomen en ongeveer 50% van de samenstelling uitmaken. Ceramiden bouwen ook de huidbarrière op, beschermen deze tegen invloeden van buitenaf, houden vocht en oliën vast en beschermen tegen UV-gerelateerde schade. Als uw huid uitgedroogd en droog aanvoelt, kan dit te wijten zijn aan een tekort aan ceramiden. Dit verklaart waarom ze zo belangrijk zijn voor de gezondheid van de huid. Ze helpen vocht vast te houden door de doorlaatbaarheid te beperken, en we weten allemaal hoe belangrijk vocht is voor het opvullen, verstevigen en vernieuwen van de huid.

Wat zijn de voordelen van ceramiden?

Ceramiden zijn lipideachtige moleculen die de barrièrefunctie van de huid hydrateren en herstellen. Ze zijn ook ideaal voor mensen die hun huid er zo jong mogelijk uit willen laten zien.

  • Volgens onderzoek bevorderen ceramidecrèmes de hydratatie van de huid en verbeteren ze de barrièrefunctie van de huid, waardoor ze een uitstekende keuze zijn om een ​​droge huid te bestrijden.
  • Vocht heeft een grote invloed op huidveroudering. Na 28 dagen tweemaal daags gebruik van een crème met ceramide constateerden onderzoekers dat er een significante toename was in de hydratatie van de huid, de barrièrefunctie en de pH.
  • Veel onderzoeken hebben aangetoond dat ceramidebevattende vochtinbrengende crèmes een aanvulling vormen op de behandeling van acne, en onderzoekers raden aan om ceramiden te overwegen bij het zoeken naar een behandeling voor acne.

5 beste ceramidecrèmes in India

Hier is een lijst met de 5 beste Ceramide-crèmemerken in India voor een gehydrateerde huid!

1. De Face Shop Rice & Ceramide vochtinbrengende crème

De Face Shop Rice & Ceramide Moisturizing Cream bevat rijstextract, rijstzemelenolie, ceramide en lecithine. De delicate textuur garandeert een langdurige, zachte opname zonder plakkerigheid. Deze snel absorberende ceramidecrème hydrateert en dringt door tot in de diepste lagen van de huid. Het is ontwikkeld om de droge tot zeer droge huid diep te voeden en te regenereren.

2. Minimalistische 0,3% Ceramide Moisturizer

Deze minimalistische ceramidecrème bevat een actieve concentratie van 0,3% van 5 huidbenodigde ceramiden plus ursolzuur om de verzwakte huidbarrière te herstellen. Het bevat huidverzachtende elementen die de textuur helpen verbeteren. Bovendien wordt in de formulering ceramide gebruikt met een cholesterol:vetzuurverhouding van 3:1:1, waarvan is bewezen dat het het herstel van de huidbarrière versnelt.

3. Re’equil Ceramide & Hyaluronzuur Moisturizer

Deze Re’equil-moisturizer bevat een verscheidenheid aan verbindingen. Het helpt de natuurlijke lipidenbarrière van de huid te versterken, het afweersysteem van de huid te versterken en tegelijkertijd irritatie en ontstekingen te verzachten. Deze vochtinbrengende crème heeft een dikke textuur en voelt boterachtig aan. Het is wit van kleur en heeft een aangename geur.

4. Dot & Key Ceramides vochtinbrengende crème

Deze gezichtscrème, verrijkt met waardevolle ceramiden en hyaluronzuur, voorziet de droge huid van intensief vocht en versterkt tegelijkertijd de barrièrefunctie van de huid. Het reguleert ook de microbiota van de huid, maakt ruwe, oneffen huidtexturen glad en zorgt voor diepe hydratatie. Daarnaast bevat de crème Japans rijstwater, dat ontstekingen, irritatie en jeuk verzacht.

5. De Derma Co Ceramide + Ha Intense Moisturizer

De Derma Co Ceramide + HA Intensive Moisturizer is een efficiënte oplossing om de extreem droge en beschadigde huid te genezen door het vochtniveau vast te houden en te herstellen. Het houdt je 72 uur lang gehydrateerd. Deze crème is geweldig voor de doffe, droge en geïrriteerde huid die bijdraagt ​​aan fijne lijntjes, rimpels en veroudering.

Hoe kies je de beste ceramidecrème voor jouw huid?

Let bij het kopen van een ceramidecrème op producten die verschillende ceramiden bevatten, omdat deze de natuurlijke ceramiden in de huid beter nabootsen.

Het kiezen van een geschikte ceramidecrème is, net als andere onderdelen van uw huidverzorgingsroutine, enigszins subjectief. Sommige mensen geven de voorkeur aan zwaardere crèmes dan dunnere vochtinbrengende crèmes. Ook kunt u in de zomer als de lucht vochtig is een lichte crème aanbrengen en in de winter als de huid gevoeliger is voor uitdroging een zwaardere crème.

Het allerbelangrijkste: koop iets dat bij jouw huidtype past!

(Disclaimer: bij Health Shots streven we er voortdurend naar om de rommel voor onze lezers te doorbreken. Alle genoemde producten worden zorgvuldig samengesteld door de redactie. Ze zijn echter onderworpen aan uw discretie en de mening van een expert voordat u ze gebruikt. prijs en beschikbaarheid kunnen variëren afhankelijk van het tijdstip van publicatie. Als u iets koopt via deze links in het verhaal, ontvangen we mogelijk een commissie.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *