De 5 beste eiwitrijke havermout voor een gezond ontbijt

Wat is beter dan eiwitrijke haver als je op zoek bent naar een gezonde ontbijtoptie? Haver is een geweldige bron van eiwitten, vezels, mineralen en andere essentiële voedingsstoffen die helpen een gezond lichaam en geest te behouden. Wij hebben een lijst samengesteld met de beste eiwitrijke haver die je kunt gebruiken om gezonde haverrecepten voor het ontbijt te maken.

Waarom is havermout gezond als ontbijt?

Haver is een voedzaam voedingsmiddel dat rijk is aan koolhydraten, essentiële vitamines, mineralen en antioxidanten, waardoor het een uitstekende ontbijtkeuze is. Vergeleken met andere graansoorten hebben ze ook een hoger gehalte aan eiwitten en oplosbare vezels. Haver bevat speciale ingrediënten zoals antioxidanten genaamd avenantramiden en de oplosbare vezel bèta-glucaan, waardoor ze gezond zijn.

Welke gezondheidsvoordelen heeft haver?

Door havermout als ontbijt te eten, krijg je een vol gevoel en kun je overdag minder eten, wat leidt tot gewichtsverlies.

Eén kopje haver bevat ongeveer 4 gram vezels, 28 gram koolhydraten, 5 gram eiwit en 3,5 gram grotendeels onverzadigd vet. Naast het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel, het verlagen van cholesterol, het verbeteren van de stoelgang en het verlengen van het gevoel van volheid, hebben vezels verschillende andere positieve gezondheidseffecten.

De 5 beste eiwitrijke havermout als ontbijt

Als je graag ontbijtopties met een hoog eiwitgehalte eet, dan is dit je kans om de beste eiwitrijke havermout in je voorraadkast te bewaren. Bekijk deze beste eiwitrijke havermerken in India!

1. Nutriorg biologische havermout

Nutriorg biologische havermout wordt geteeld op biologische landbouwgrond en is vrij van chemicaliën en gluten. Deze havermout bevat veel vezels en eiwitten, waardoor je ze vaak kunt eten zonder aan te komen. Het bevat een hoog gehalte aan bèta-glucaanvezels, die de gezondheid van het hart ondersteunen.

2. True Elements-havermout

True Elements Havermout bevat 13 g eiwit en 10 g vezels per portie. Met deze havermout kun je je gewicht onder controle houden zonder dat je een maaltijd hoeft te missen, omdat ze 0 gram toegevoegde suiker bevatten. Deze volkoren havervlokken bevatten geen gluten. Hun hoge vezelgehalte draagt ​​bij aan gewichtsbeheersing. Bovendien kunt u deze havermout gebruiken om uw gezondheid en conditie te behouden door uw stofwisseling te stimuleren. Het leidt ook tot verhoogde spierkracht.

3. Saffola-haver

Saffola-haver behoort tot de meest geconsumeerde havermerken in India. Elke ochtend zal de romige textuur van deze havermout je humeur verbeteren. De zachte korrels smelten gemakkelijk in melk. De subtiele honingsmaak versterkt de smaak van uw heerlijke gerechten. Nadat de havermout gaar is, kun je er nog meer fruit of siroop bovenop doen.

4. Quaker-haver

Quaker Oats biedt 100 procent volkoren haver om in een voedzame ontbijtkom te verpakken. Het resulteert in meer dan zeven gezondheidsvoordelen, waaronder gewichtsbehoud en cholesterolverlaging. Deze haver levert twee keer zoveel eiwitten en vezels. Deze haver kan ook worden beschouwd als een betrouwbare bron van koolhydraten. Hoewel het een natuurlijke smaak heeft, kun je je favoriete noten, fruit of warme masala’s als bijgerecht toevoegen.

5. Bagrry’s witte haver

Het bevat meer eiwitten en minder koolhydraten. Dit is een geweldige aanpak om je metabolisme te stimuleren en elke ochtend een goede dosis energie te krijgen. Deze havermout kan u helpen uw cholesterolgehalte stabiel te houden. De uitstekende oplosbare vezels helpen de bloedsuikerspiegel onder controle te houden en helpen de gewichtsbeheersing.

(Disclaimer: bij Health Shots streven we er voortdurend naar om de rommel voor onze lezers te doorbreken. Alle genoemde producten worden zorgvuldig samengesteld door de redactie. Ze zijn echter onderworpen aan uw discretie en de mening van een expert voordat u ze gebruikt. prijs en beschikbaarheid kunnen variëren afhankelijk van het tijdstip van publicatie. Als u iets koopt via deze links in het verhaal, ontvangen we mogelijk een commissie.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *