De 5 beste kettlebell-oefeningen om spieren op te bouwen

Squats, deadlifts en presses zijn de basisoefeningen van elk spieropbouwprogramma. Maar wat als we je vertelden dat er een manier was om de effectiviteit van je dagelijkse training te vergroten? Een eenvoudige toevoeging van kettlebells aan uw dagelijkse training kan een game-changer zijn. Kettlebell-oefeningen kunnen u niet alleen helpen spieren op te bouwen, maar ook uw kracht vergroten en vet verbranden. Het helpt meerdere spieren tegelijkertijd te trainen, waardoor een volledige lichaamstraining mogelijk is. Over het algemeen zijn kettlebell-oefeningen de beste manier om spieren op te bouwen!

Beste kettlebell-oefeningen om spieren op te bouwen

Hier hebben we de 5 beste oefeningen die je met een kettlebell kunt doen op een rij gezet om spiermassa op te bouwen en vet en calorieën te verbranden:

1. Dubbele kettlebell front squat

De dubbele kettlebell front squat is een van de meest effectieve oefeningen voor het opbouwen van spieren en het verbranden van vet. Deze kettlebell-oefening traint niet alleen je bilspieren, quadriceps en hamstrings, maar ook je kernspieren.

Om deze oefening uit te voeren, ga je met je voeten op schouderbreedte uit elkaar staan ​​en houd je in elke hand een kettlebell op schouderhoogte. Houd je rug en borst recht en laat je heupen in een hurkzit zakken. Zorg ervoor dat je je ruggengraat niet verdraait tijdens het hurken. Om nu terug te keren naar de startpositie, drukt u op uw hielen. Deze oefening bouwt druk op uw handen en schouders, inclusief uw dijen en bilspieren.

2. Kettlebell-schommelingen

Kettlebell swing is de meest populaire oefening en kan je een volledige lichaamstraining geven, omdat je je bovenlichaam, kern en onderlichaam gebruikt bij het uitvoeren ervan. Het is een oefening met hoge intensiteit die niet alleen helpt bij het opbouwen van spiermassa, maar ook veel calorieën verbrandt. Bovendien? Een kettlebell swing is ook goed voor je knieën.

Dit is een van de meest effectieve oefeningen. Afbeelding met dank aan; Adobe-voorraad

Om deze oefening uit te voeren, houdt u een kettlebell vast met beide handen en armen naar beneden gericht en staat u met uw voeten op schouderbreedte uit elkaar. Adem in en buig je heupen, terwijl je je knieën licht buigt. Zwaai de kettlebell tussen je benen terwijl je je rug recht houdt en je kern gespannen. Adem nu uit en duw je heupen naar voren, til je lichaam op tot een staande positie en laat de kettlebell op schouderhoogte komen. Deze beweging activeert je hele lichaam en helpt je je doel te bereiken.

3. Deadlift met kettlebell

De kettlebell deadlift is een krachttraining die bekend staat om zijn spieropbouwende potentieel. Het activeert je onderrug, hamstrings, bilspieren en kuiten.

Om deze oefening uit te voeren, plaatst u twee kettlebells op de grond voor u tussen uw voeten. Buig nu voorover en pak de handvatten van de kettlebells met een rechte rug vast. Til de kettlebells op met uw handen en til uw lichaam op om in een staande positie te komen. Buig je knieën opnieuw en laat de kettlebell weer op de grond zakken. Ga door met deze beweging voor 12-15 herhalingen.

Lees ook: Voeg een kettlebell toe aan je training en profiteer in ruil daarvoor van deze 5 voordelen

4. Zijwaartse lunges met kettlebell

Kettlebell zijwaartse lunges bieden een fantastische manier om de quadriceps, adductoren en bilspieren te trainen en tegelijkertijd de heupmobiliteit te verbeteren.

Om deze oefening uit te voeren, houd je de kettlebell met beide handen voor je borst. Zet een grote stap opzij, met de tenen naar voren gericht, en laat je lichaam aan die kant zakken totdat je dij evenwijdig is aan de vloer. Schuif je hielen terug naar de startpositie. Voer dezelfde beweging uit aan de andere kant.

5. Kettlebell militaire pers

De Kettlebell Military Press is een uitstekende oefening voor het bovenlichaam die zich richt op de schouders, triceps en bovenborst.

Kettlebell-oefening
Gebruik een kettlebell om je spieren te stimuleren. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

Om deze oefening uit te voeren, begint u door de kettlebell op schouderhoogte te brengen met uw handpalmen naar binnen gericht, richting uw gezicht. Druk de kettlebell boven je hoofd, op schouderbreedte uit elkaar, terwijl je je kern en rug recht en strak houdt. Laat de kettlebells terugzakken naar de startpositie. Herhaal deze oefening.

De 5 beste kettlebells die u zelfs aan uw homegym kunt toevoegen

1. Kakss Vinyl Half Coated Kettlebell 6kg

De Kakss Vinyl Kettlebell is een uitstekende keuze voor zowel beginners als ervaren lifters. Het gewicht van 6 kg is geschikt voor beginners in de kettlebell-training en het halve oppervlak zorgt voor een comfortabele grip. Met dit apparaat kun je verschillende spieropbouwende oefeningen uitvoeren.

2. Symactieve massieve kettlebell met neopreencoating, 8 kg

De Symactive 8kg kettlebell, gecoat met duurzaam neopreen, is de beste optie voor iedereen die zijn spieropbouw wil intensiveren. De neopreen coating beschermt niet alleen je vloeren, maar zorgt ook voor een veilige grip tijdens intensieve trainingen. Met deze kettlebell kun je verschillende spiergroepen trainen en zo zowel kracht als uithoudingsvermogen verbeteren.

3. Flexnest De verstelbare kettlebells van Flexikettle

De Flexikettle van Flexnest is een game-changer voor iedereen die op zoek is naar veelzijdigheid in zijn spieropbouwprogramma. Met deze verstelbare kettlebell kunt u halterschijven met een gewicht van 2,5 kg tot 12,5 kg toevoegen of verwijderen, waardoor deze geschikt is voor gebruikers van alle fitnessniveaus. Het aanpassingsvermogen zorgt ervoor dat u uw spieren in de loop van de tijd steeds meer kunt uitdagen.

4. JIMWALT Jimwalt Premium Neopreen Kettlebells met halve coating, 10 KG

Jimwalt Premium Kettlebells zijn een andere goede optie. De optie van 10 kg vormt een aanzienlijke uitdaging voor de spieropbouw, terwijl de halve coating van neopreen zorgt voor een veilige en comfortabele pasvorm. Deze kettlebells zijn perfect voor samengestelde bewegingen zoals kettlebell swings en Turkse get-ups.

5. Symactive massieve kettlebell met vinylcoating, 14 kg

Voor degenen die hun grenzen willen verleggen bij het opbouwen van spieren, is de Symactive 14 KG Kettlebell een uitzonderlijke keuze. De stevige vorm, vinylcoating en brede handgreep maken het een betrouwbare en comfortabele optie. Met deze zware kettlebell kun je intensieve trainingen uitvoeren die de spiermassa en kracht bevorderen.

(Disclaimer: bij Health Shots streven we er voortdurend naar om de rommel voor onze lezers te doorbreken. Alle genoemde producten worden zorgvuldig samengesteld door de redactie. Ze zijn echter onderworpen aan uw discretie en de mening van een expert voordat u ze gebruikt. prijs en beschikbaarheid kunnen variëren afhankelijk van het tijdstip van publicatie. Als u iets koopt via deze links in het verhaal, ontvangen we mogelijk een commissie.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *