De 5 beste ochtendoefeningen om af te vallen

Een van de beste manieren om uw dag te beginnen is met een training. Het zal u helpen uw fitnessdoelen te bereiken en uw energie te behouden. Uit een onderzoek dat in september 2023 in de Amerikaanse National Library of Medicine werd gepubliceerd, bleek dat mensen die tussen 7 en 9 uur ‘s ochtends trainden hun gewicht beter onder controle konden houden dan degenen die ‘s middags of’ s avonds zweetten. Maak je dus klaar voor een aantal ochtendoefeningen om af te vallen.

‘s Ochtends sporten biedt veel voordelen die een positieve invloed kunnen hebben op zowel het fysieke als het mentale welzijn. Ten eerste versnelt het je metabolisme, wat resulteert in een verhoogde calorieverbranding gedurende de dag, wat je kan helpen om af te vallen, zegt Jashan Vij, een coach voor gezondheid en vetverlies. Ochtendoefeningen helpen ook bij het reguleren van het circadiaanse ritme, bevorderen een consistente slaap-waakcyclus en verbeteren mogelijk de slaapkwaliteit. Ochtendoefeningen verhogen bovendien de aanmaak van endorfine, verbeteren de stemming, verminderen stress en angst en zetten zo een positieve toon voor de dag. Bovendien kan blootstelling aan natuurlijk licht in de ochtend helpen bij het reguleren van de interne klok van uw lichaam, waardoor de alertheid en cognitieve functie worden verbeterd.

Het is goed om in de ochtend te sporten. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

Beste ochtendoefeningen voor gewichtsverlies

Er zijn enkele effectieve ochtendoefeningen die u kunnen helpen gewicht te verliezen. Hier zijn er een aantal:

1. Jumping-jacks

• Ga met uw voeten dicht bij elkaar staan ​​en uw armen langs uw lichaam.
• Maak een snelle sprong terwijl u tegelijkertijd uw benen wijd spreidt en uw armen boven uw hoofd houdt.
• Keer terug naar de uitgangspositie door opnieuw te springen, uw voeten weer bij elkaar te brengen en uw armen zijwaarts te laten zakken.

2. Hoge knieën

• Begin met het uitvoeren van deze oefening door met uw voeten op heupbreedte uit elkaar te staan.
• Begin ter plaatse met een joggingbeweging, waarbij u bij elke stap uw knieën zoveel mogelijk optilt. Houd een stevig tempo aan, raadt Vij aan.

3. Burpees

• Begin te staan, hurk dan, plaats uw handen op de grond en strek uw voeten uit in een plankpositie.
• Doe een push-up en breng je voeten dan snel weer in een squat.
• Maak een sprong en strek je armen boven je hoofd.

4. Bergbeklimmers

• Begin in een plankpositie met uw handen onder uw schouders.
• Trek afwisselend uw knieën naar uw borst, in een rennende beweging.
• Houd uw core betrokken en houd gedurende de hele oefening een stabiel tempo aan.

Plankoefening
Doe plankoefeningen om af te vallen. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

5. Plank

• Om plank te doen, begint u in een push-uppositie met uw armen volledig uitgestrekt, de ellebogen op slot en de tenen die uw lichaamsgewicht ondersteunen.

• Zorg ervoor dat uw lichaam van top tot teen een rechte lijn vormt en houd deze positie zo lang mogelijk vast.

Deze oefeningen trainen meerdere spiergroepen, verhogen uw hartslag en helpen efficiënt calorieën te verbranden. Hoge intensiteitsoefeningen zoals jump jacks en burpees verbeteren de hart- en longfunctie en verminderen daarmee de kans op hart- en vaatziekten, zegt de deskundige. Deze oefeningen bevorderen de algemene ontwikkeling van kracht en uithoudingsvermogen. Regelmatige lichaamsbeweging kan uw basaalmetabolisme verhogen, waardoor het gemakkelijker wordt om calorieën te verbranden, zelfs als u rust. Lichaamsbeweging activeert de afgifte van endorfine, vermindert stress en angst en verbetert de stemming.

Opwarmen vóór de training

Voer een goede warming-up uit en verhoog geleidelijk de intensiteit en duur naarmate uw conditie verbetert. Mensen die worstelen met gewrichtsproblemen of aandoeningen zoals artritis moeten voorzichtig zijn bij het uitvoeren van krachtige oefeningen zoals jump-jacks en burpees, omdat deze bewegingen het gewrichtsongemakken kunnen vergroten en het risico op blessures kunnen vergroten. Vrouwen met hartproblemen of aanstaande moeders moeten ook eerst een arts raadplegen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *