De 5 beste yogamatten voor stabiele ondersteuning

De therapeutische voordelen van yoga zijn wereldwijd bekend. Maar weet je dat het beoefenen van yoga op een ongeschikte ondergrond nadelige gevolgen kan hebben, zoals een slechte houding, ernstige spierspanning, verstuikingen, breuken en blessures? Dit is de reden waarom welzijnsexperts, gezondheidscoaches en medische professionals er bij mensen op aandringen deze eeuwenoude praktijk te volgen met behulp van de beste yogamatten.

Waar zijn yogamatten voor nodig?

Yogamatten zijn een betere optie dan gewone matten omdat ze een sterke slipweerstand bieden. Omdat yoga gladde en zweterige bewegingen met zich meebrengt, kan een goede yogamat flexibiliteit en ondersteuning bieden om stabiel te blijven.

Een ander bekend voordeel van het gebruik van een yogamat tijdens het uitvoeren van asana’s en pranayam is dat deze zich aanpast aan de rondingen van het lichaam zonder de pijn te accentueren.

Beste yogamatten voor thuis- en studiosessies

Als je gelooft in de voordelen van yoga en het regelmatig beoefent, is het hebben en gebruiken van een yogamat cruciaal. De yogamat die je koopt moet licht, stevig zijn en een antislipbasis hebben. Enkele van de beste online yogamatten in India staan ​​hier vermeld!

1. Amazon Basic-yogamat

Deze yogamat is perfect voor gebruik in de studio en thuis. De oppervlaktestructuur verbetert de tractie en zorgt voor een uitstekende stabiliteit. Deze yogamat is gemaakt van stevig schuim dat licht en duurzaam is, waardoor hij ideaal is voor dagelijks gebruik. Deze mat biedt uitstekende demping dankzij de uitzonderlijke dikte.

2. Fitness Mantra-yogamat

De Fitness Mantra yogamat is een Made in India-product. Het is niet giftig en gemaakt van biologisch afbreekbare siliconen, waardoor het veilig is. Het doek is van hoge kwaliteit en is vrij eenvoudig schoon te maken. Bij yoga zorgen de lengte van 180 cm en de breedte van 60 cm voor comfortabel gebruik. Bovendien biedt het een uitstekende veerkracht en kunt u het evenwicht bewaren tijdens elke oefeningsstijl.

3. Boldfit yogamat

Deze EVA yogamat van Boldfit heeft antislip eigenschappen met een golvend patroon aan de achterkant en een ruitvormig gestructureerd oppervlak aan de voorkant. Deze yogamat is gemaakt zonder rubber en is zeer duurzaam.
Door de antislipeigenschappen zijn er geen uitglijders of verwondingen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als je veel zweet tijdens het sporten. Bovendien is de mat heel gemakkelijk schoon te maken!

4. OJS yogamatten

Vergeleken met normale yogamatten heeft deze mat een hogere dichtheid. Het heeft een 6 mm extra dik kussen dat dient als hoofdbescherming. Het gestructureerde oppervlak van de yogamat biedt uitstekende ondersteuning en is ideaal voor het beoefenen van verschillende yoga, pilates en andere fysieke activiteiten. Er wordt een yogamattas meegeleverd, waardoor het product draagbaar en ideaal is voor op reis.

5. Amazon-merk: Symactive yogamat

Met deze uitstekende yogamat kun je gemakkelijk yoga, pilates, stretching, meditatie en andere oefeningen doen. Met een lengte van 180 cm en een dikte van 4 mm is hij praktisch voor alle yogaliefhebbers. Het feit dat er een matzak bij zit die hem draagbaar en gemakkelijk te dragen maakt, is het beste kenmerk. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over het wassen, omdat het zweet- en scheurbestendig is.

Lees ook: Laat je yogamat geen hotspot voor ziektekiemen worden. Goed schoonmaken in 5 eenvoudige stappen

Hoe kies je de beste yogamat voor een yogasessie?

Het kiezen van de juiste yogamat vergt misschien wat meer denkwerk dan alleen het kiezen van een opvallende kleur of design.

* PVC-matten mogen nooit worden gebruikt, omdat deze vaak de gevaarlijke chemische stof vinylchloride bevatten. Yogamatten op latexbasis zijn omvangrijk, erg plakkerig, ongemakkelijk en kunnen allergieën veroorzaken. EVA is licht en duurzaam, maar niet bijzonder zacht of gripvast. Zoek dus naar een yogamat die latexvrij, veganistisch en gemaakt is van milieuvriendelijke componenten zoals TPE.
*Yogamatten koop je niet elke dag. Daarom is een hoogwaardige, scheur- en afbladderende mat de beste optie.
* Een strak ontwerp en onderscheidende textuur kunnen de kers op de taart zijn als je van esthetiek houdt.
* De ideale yogamatten zijn geurvrij, gemakkelijk afwasbaar en gemakkelijk te onderhouden.
* Zoek ook naar matten die gemakkelijk oprollen en ontvouwen en geen vaste vorm hebben.
* Om uitglijden tijdens het uitvoeren van een yogahouding te voorkomen, moet de beste yogamat voor zweethanden een vochtafvoerende toplaag hebben. *Verzachtermatten mogen niet worden gebruikt omdat deze deze eigenschappen niet hebben.

(Disclaimer: bij Health Shots streven we er voortdurend naar om de rommel voor onze lezers te doorbreken. Alle genoemde producten worden zorgvuldig samengesteld door de redactie. Ze zijn echter onderworpen aan uw discretie en de mening van een expert voordat u ze gebruikt. prijs en beschikbaarheid kunnen variëren afhankelijk van het tijdstip van publicatie. Als u iets koopt via deze links in het verhaal, ontvangen we mogelijk een commissie.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *