Hoe

De 9 meest effectieve tips om je haar te beschermen tegen luchtvervuiling

Binnenkort is het tijd voor vuurwerk, want Diwali nadert. Maar verschillende steden worden al getroffen door luchtvervuiling. Mensen die worden blootgesteld aan luchtvervuiling klagen vaak over hoesten, jeukende ogen, moeite met ademhalen en een bleke huid. Ook je haar kan worden aangetast door luchtvervuiling. Ze kunnen hun glans verliezen en erg droog worden. Zorg er dus voor dat je je haar beschermt tegen luchtvervuiling.

De luchtkwaliteit in de grote steden, waaronder Delhi, is behoorlijk slecht. Volgens de Central Pollution Control Board viel het eerder deze week in de categorie ‘zeer slecht’. Dat komt omdat de algemene luchtkwaliteitsindex (AQI) 373 was.

Effecten van luchtvervuiling op haar

U moet voor uw algehele gezondheid zorgen, maar vergeet uw haar niet.
Vervuiling in de vorm van deeltjes in de lucht, giftige gassen en chemische resten kunnen grote schade aanrichten aan je haar, zegt Dr. Sonali Kohli, dermatoloogconsulent bij het Sir HN Reliance Foundation Hospital in Mumbai.

Luchtvervuiling beschadigt je haar. Afbeelding met dank aan: Shutterstock

Hier zijn de bijwerkingen van luchtvervuiling op het haar:

1. Droogheid en broos haar

Vervuiling kan je haar van zijn natuurlijke oliën ontdoen en het droog achterlaten. Bovendien maakt het verlies van oliën het gevoeliger voor breuk.

2. Haaruitval

Haaruitval kan door vele factoren optreden, waarbij ook luchtverontreinigende stoffen op de lijst staan. Ze kunnen de haarzakjes verstoppen, wat kan leiden tot haaruitval en zelfs kaalheid.

3. Dof en levenloos haar

We kunnen veel haarproducten gebruiken om de glans en glans van het haar te herstellen. Maar luchtvervuiling kan je haar nog steeds van zijn natuurlijke glans beroven, waardoor het er dof en levenloos uitziet.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

4. Irritatie van de hoofdhuid

Schadelijke deeltjes in de lucht kunnen een jeukende en geïrriteerde hoofdhuid veroorzaken en mogelijk roos veroorzaken, die erg hardnekkig kan zijn en niet van je zijde wil wijken.

Tips om het haar te beschermen tegen vervuiling

Er zijn enkele gezonde gewoonten die u moet volgen en zoek naar ingrediënten die kunnen helpen vervuiling te bestrijden. Dit is wat u moet doen:

1. Antioxidanten

Zoek naar ingrediënten zoals vitamine C en E in haarverzorgingsproducten om vrije radicalen te bestrijden die worden veroorzaakt door vervuiling en om oxidatieve stress op je haar te verminderen, zegt de expert.

2. Hydraterende actieve ingrediënten

Aloë vera, hyaluronzuur en glycerine zijn vochtinbrengende stoffen die kunnen helpen vocht vast te houden en droog haar veroorzaakt door vervuiling tegen te gaan.

3. Natuurlijke oliën

Gebruik natuurlijke oliën zoals kokosolie, arganolie en jojoba-olie om een ​​beschermende barrière voor je haar te creëren. Ze helpen voorkomen dat verontreinigende stoffen je haar beschadigen.

4. Eiwitten

Eiwitten zoals keratine helpen het haar te versterken en het beter bestand te maken tegen elke vorm van schade door luchtvervuiling, zegt Dr. Kohli.

5. Shampoo en conditioneer je haar regelmatig

Kies een sulfaatvrije shampoo die zacht is voor je haar. Gebruik het om je haar en hoofdhuid te reinigen en breng vervolgens een voedende conditioner aan om je haar te hydrateren.

Vrouw met droog haar
Bedek je haar om schade te voorkomen. Afbeelding met dank aan: Shutterstock

6. Bedek je haar

Voordat u het huis verlaat, moet u een hoed of sjaal dragen om uw haar tegen verontreinigende stoffen te beschermen, vooral op bijzonder vervuilde dagen.

7. Gebruik beschermende producten

Investeer in haarserums of sprays die antioxidanten en natuurlijke oliën bevatten. Deze zullen helpen een schild tegen luchtvervuiling te creëren.

8. Blijf gehydrateerd

Drink veel water om uw algehele gezondheid te behouden en de droogheid van het haar, veroorzaakt door luchtvervuiling, tot een minimum te beperken.

9. Eet een voedzaam dieet

Consumeer voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamines en mineralen om de gezondheid van je haar van binnenuit te ondersteunen. Begin dus met het eten van groene bladgroenten, noten en magere eiwitten.

Door de juiste ingrediënten te gebruiken en deze eenvoudige tips te volgen, kunt u de gezondheid en schoonheid van uw haar behouden, zelfs onder invloeden van buitenaf. Onthoud dat een beetje liefde en verzorging een grote bijdrage leveren aan het sterk en glanzend houden van je haar, ongeacht de vervuiling om je heen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *