De beste angstboeken die je moet lezen!

Angst bestrijden in het dagelijks leven kan moeilijk zijn. Bekijk dus de beste boeken over angst die je kunnen helpen kalm te blijven.

Angst is een reactie op stress of waargenomen dreiging. Hoewel dit gevoel van ongemak een veel voorkomend aspect van het leven is, is het belangrijk om het aan te pakken als het overweldigend wordt. Het is een gemoedstoestand die voortkomt uit een combinatie van biologische, psychologische en omgevingsfactoren. Van werk tot gezondheid tot relaties, het kan een aanzienlijke impact hebben op alle aspecten van het leven. Angst kan verschillende vormen aannemen en het begrijpen van de symptomen ervan kan een cruciale stap zijn in het beheersen ervan. Een manier om hiermee om te gaan, is door zelfhulpboeken tegen angst te lezen. Het kan je niet alleen helpen zelfbeheersing te leren, maar het kan je ook een manier bieden om aan de stress van het leven te ontsnappen. We hebben een lijst samengesteld met de beste boeken over angst om je te helpen kalm te blijven.

Wat veroorzaakt angst?

Angst kan optreden als gevolg van verschillende factoren:

  • Biologische factoren zoals genetica en een verstoorde neurotransmitter kunnen bijdragen aan verhoogde angst.
  • De structuur en functie van de hersenen spelen een cruciale rol in de angstreactie. Veranderingen in de hippocampus en overactiviteit in de amygdala kunnen leiden tot een verminderd vermogen om met stress om te gaan en een verhoogde emotionele respons.
  • Trauma of chronische stress kunnen ook angst veroorzaken.
  • Persoonlijkheidskenmerken zoals perfectionisme kunnen ook bijdragen aan de ontwikkeling van angstgevoelens.
  • Langdurige activering van de hypothalamus-hypofyse-bijnier (HPA)-as kan bijdragen aan het vrijkomen van stresshormonen, wat kan leiden tot chronische angst.

De 5 beste angstboeken om u te helpen kalm te blijven

Het lezen van de beste boeken over angst kan de neiging om je voortdurend zorgen te maken helpen verminderen.

1. Laat je hersenen de vrije loop

Unfuck Your Brain hanteert een wetenschappelijke benadering om u te helpen omgaan met angst, depressie, woede en triggers. Dit boek, samengesteld door Faith G. Harper, een erkende professionele hulpverlener, zal u helpen copingstrategieën te ontwikkelen voor het omgaan met de complexe geestelijke gezondheidstoestand. Het helpt u uw hersenen te begrijpen en meer te leren over het uitvoerend functioneren, waaronder probleemoplossing, doelgericht gedrag en het beheren van sociale interacties. Daarnaast doet het je ook beseffen dat jouw reactie op een bepaalde situatie een traumareactie zou kunnen zijn.

2. Angst: overwin het en leef zonder angst

Dit boek, samengesteld door Sonali Gupta, een van India’s meest vooraanstaande klinische psychologen, zal u helpen uw angst te overwinnen. Het helpt je te leren leven zonder angst. De auteur gebruikt casestudies om een ​​uniek inzicht te geven in het onderwerp angst, en laat zien dat je niet de enige bent in deze strijd. Dit boek beveelt strategieën en technieken aan om u te helpen uw angsten onder ogen te zien en de controle over uw leven terug te krijgen.

3. Verminder angst: Train je hersenen om je geest te genezen

Unwinding Anxiety: Train Your Brain to Heal Your Mind is een boek geschreven door Dr. Judson Brewer samengesteld. De auteur gebruikte de nieuwste neurowetenschappelijke en klinisch bewezen technieken om te ontdekken waarom angstlussen zo moeilijk te doorbreken zijn. Het biedt op de hersenen gebaseerde methoden om uw angstgerelateerde gewoonten te verminderen en onderzoekt waarom piekeren over bepaalde dingen giftig kan zijn. Het biedt ook technieken om u te helpen stoppen met piekeren en u beter te voelen.

4. Ik ben sterker dan angst

Als je op zoek bent naar de beste boeken over angst en depressie voor kinderen, dan is dit misschien de perfecte keuze voor jou! “Ik ben sterker dan angst” is een kinderboek over het overwinnen van stress, zorgen en angst. Om kinderen te helpen omgaan met hun zorgen en stress heeft de auteur dit prentenboek samengesteld. Dit boek trekt de aandacht van kinderen en helpt hen de essentie van het angstgevoel te begrijpen. Het leert hen niet alleen hoe ze angsten en zorgen kunnen overwinnen, maar het helpt ook de emotionele intelligentie van kinderen te verbeteren.

Lees ook: Angst herkennen bij kinderen

5. Angst: Paniek vanwege paniek

Angst: paniek over paniek is een zelfhulpboek samengesteld door Joshua Fletcher. Dit boek dient als een informatieve gids om u te helpen angsten te overwinnen. Het is gebaseerd op de ervaring van de auteur, die al jaren met angst kampt, waardoor je je verbonden voelt. Dit boek biedt advies en strategieën om deze gemoedstoestand te helpen begrijpen en er succesvol mee om te gaan.

(Disclaimer: bij Health Shots streven we er voortdurend naar om de rommel voor onze lezers te doorbreken. Alle genoemde producten worden zorgvuldig samengesteld door de redactie. Ze zijn echter onderworpen aan uw discretie en de mening van een expert voordat u ze gebruikt. prijs en beschikbaarheid kunnen variëren afhankelijk van het tijdstip van publicatie. Als u iets koopt via deze links in het verhaal, ontvangen we mogelijk een commissie.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *