Hoe

De juiste manier om je huid voor te bereiden op de verandering van het weer

Net als de hittegolf is de koudegolf net zo schadelijk voor onze gezondheid en huid. We kunnen de verandering in de textuur van onze huid zichtbaar opmerken als we overgaan van het zomerseizoen naar het koude winterseizoen. Het spreekt voor zich dat onze winterverzorging anders is dan de zomerverzorging, omdat onze huid in de winter de neiging heeft haar vochtgehalte te verliezen en sneller uitdroogt. Daarom is het opslaan van vocht in de huid een bijzondere focus van onze huidverzorgingsroutine. Bovendien veroorzaakt blootstelling aan de hete lucht van verwarmingstoestellen en ventilatoren in de winter huidbeschadiging. Minder vocht in de lucht zorgt er ook voor dat de huid droog en trekkerig wordt. Als u dit allemaal leest, wordt u waarschijnlijk nerveus als het gaat om huidverzorging bij wisselend weer. Maar hier zijn we u te hulp gekomen om u te vertellen hoe u uw huid kunt voorbereiden op weersveranderingen.

Health Shots werkt samen met Dr. Kuna Ramdas, senior dermatoloog bij Kamineni Hospitals, Hyderabad, nam contact met ons op om te weten hoe u uw huid kunt voorbereiden op weersveranderingen.

Leer hoe u uw huid goed kunt voorbereiden op de weersverandering. Afbeelding met dank aan Adobe Stock

Hoe bereid je je huid voor op de verandering van het weer?

De veranderende seizoenen kunnen een aanzienlijke impact hebben op uw huid. Of u nu de overgang maakt van een hete zomer naar een frisse herfst of zich voorbereidt op de kou van de winter, het is belangrijk om uw huidverzorgingsroutine aan te passen aan de unieke uitdagingen van het weer. Naarmate de omgeving verandert, moet ook uw benadering van huidverzorging veranderen om een ​​gezonde en stralende teint te behouden.

1. Hydratatie is de sleutel

Als het weer verandert, fluctueert de luchtvochtigheid en heeft dit invloed op de vochtbalans van de huid. In de koudere maanden is de lucht vaak droger, wat leidt tot meer waterverlies uit de huid.

“Om dit tegen te gaan, moet je een rijke, hydraterende vochtinbrengende crème in je routine opnemen. Zoek naar producten die ingrediënten als hyaluronzuur en glycerine bevatten om vocht vast te houden”, adviseert de expert.

2. Gebruik elke dag zonnebrandcrème

Ongeacht het seizoen is bescherming tegen de zon niet onderhandelbaar. Zelfs in de herfst- en wintermaanden kunnen schadelijke UV-stralen uw huid beschadigen. Kies een breedspectrumzonnebrandcrème met minimaal SPF 30 en breng royaal aan, vooral op blootgestelde delen zoals het gezicht, de nek en de handen.

3. Pas uw schoonmaakgewoonten aan

Naarmate het weer verandert, moet uw schoonmaakroutine ook veranderen, stelt Dr. Ramdas vroeger. Tijdens de warmere maanden heeft u mogelijk een lichter wasmiddel nodig om de verhoogde olieproductie aan te kunnen. Overweeg tijdens de koudere maanden een zachtere, vochtinbrengende reiniger te gebruiken om te voorkomen dat de huid van essentiële oliën wordt ontdaan.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

Lees ook: Winterhuidverzorging 101: bereid uw huid voor op de strenge kou met Malai

4. Exfolieer verstandig

Exfoliëren helpt dode huidcellen te verwijderen en zorgt voor een gezonde glans. Overmatig exfoliëren kan echter irritatie veroorzaken, vooral als het weer verandert. Kies een zachte scrub en gebruik deze één of twee keer per week om de huid helder te houden zonder deze te beschadigen.

Hoe u uw huid kunt voorbereiden op de verandering van het weer
Leer hoe u uw huid op de juiste manier kunt exfoliëren om deze voor te bereiden op de komende weersveranderingen. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

5. Schakel over naar een luchtbevochtiger

“Verwarmingssystemen kunnen in de koudere maanden leiden tot droge binnenlucht, wat een negatief effect kan hebben op de huid. Het gebruik van een luchtbevochtiger zorgt ervoor dat er weer vocht in de lucht komt, waardoor je huid niet te droog en geïrriteerd raakt”, zegt de expert.

6. Blijf van binnenuit gehydrateerd

Onthoud dat huidverzorging niet alleen gaat over wat u plaatselijk aanbrengt. Het hangt ook af van wat je consumeert. Blijf gehydrateerd door voldoende water te drinken en voedingsmiddelen te eten die rijk zijn aan antioxidanten, zoals fruit en groenten, om de gezondheid van uw huid te ondersteunen.

Het voorbereiden van uw huid op weersveranderingen is een holistische aanpak waarbij u uw huidverzorgingsroutine moet aanpassen aan de unieke uitdagingen van elk seizoen. Door deze tips te volgen en te luisteren naar de behoeften van uw huid, kunt u ervoor zorgen dat uw huid het hele jaar door gezond, stralend en goed beschermd blijft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *