Doe deze inversieyoga-houdingen om af te vallen

Als je op zoek bent naar een manier om die extra kilo’s kwijt te raken, probeer dan nu deze door experts goedgekeurde inversieyoga-houdingen voor gewichtsverlies!

Afvallen is geen kinderspel en vergt veel inspanning. Het handhaven van een gezond gewicht kan om verschillende redenen een uitdagende taak zijn voor mensen, waaronder hectische schema’s en gezondheidsproblemen. Er zijn echter verschillende manieren om af te vallen, en een van de meest populaire methoden is inversieyoga, waarbij yogahoudingen worden uitgevoerd waarbij het hoofd onder het hart wordt geplaatst. Deze houdingen omvatten doorgaans het gedeeltelijk of volledig ondersteboven draaien van het lichaam, inclusief houdingen zoals hoofdstand, schouderstand, handstand en naar beneden gerichte hondenhouding. Inversiehoudingen zijn een essentieel onderdeel van de yogabeoefening en bieden talloze fysieke en mentale voordelen.

Wat zijn de voordelen van inversieyoga voor gewichtsverlies?

Inversieyoga-oefeningen kunnen nuttig zijn bij gewichtsverlies omdat ze de bloedcirculatie stimuleren, de spieren versterken, de stofwisseling verbeteren en stress verminderen. Dit alles, gecombineerd met een gezond dieet en een gezonde levensstijl, kan helpen het gewicht onder controle te houden.

Inversieyoga kan je helpen af ​​te vallen. Met dank aan afbeelding: Freepik

“Het is belangrijk om een ​​uitgebreide yogapraktijk te combineren met een verscheidenheid aan houdingen, in plaats van alleen te vertrouwen op inversies om je te helpen gewicht te verliezen. Hoewel yoga-inversie goed is voor gewichtsverlies, is het belangrijk om te onthouden dat dit slechts één aspect van gewichtsverlies is. Het combineren van inversieyoga met cardiovasculaire training, krachttraining en een uitgebalanceerd dieet is de sleutel tot duurzame resultaten bij gewichtsverlies”, zegt yogadocent Shivani Bajwa.

Beste inversieyogahoudingen voor gewichtsverlies

Als je op zoek bent naar de beste inversieyoga-oefeningen voor gewichtsverlies, probeer dan deze twee effectieve inversieyoga-oefeningen voor gewichtsverlies op te nemen.

lees ook

Hoe u een springuitval uitvoert voor effectief gewichtsverlies

1. Naar beneden gerichte hondhouding (Adho Mukha Svanasana)

1. Begin op handen en knieën, met je polsen onder je schouders en je knieën onder je heupen.
2. Spreid uw vingers wijd uit elkaar en druk ze stevig in uw handpalmen, zodat ze uw armen en schouders omsluiten.
3. Trek je tenen naar beneden, adem uit en til je heupen omhoog en naar achteren, terwijl je je armen en benen strekt.
4. Je lichaam moet een omgekeerde V-vorm vormen, waarbij je staartbeen naar het plafond wijst en je hielen naar de vloer wijzen.
5. Houd je hoofd tussen je armen, ontspan je nek en kijk naar je navel of dijen.
6. Houd de pose 30 seconden tot 1 minuut vast, haal diep adem en laat dan los door je knieën te buigen en terug te keren naar de startpositie.

Lees ook: 1 yogahouding voor 7 gouden voordelen: doe een naar beneden gerichte hond

Healthshots wellnessgemeenschap voor vrouwen

Healthshots Inner Circle Een exclusieve wellnessgemeenschap voor vrouwen

WORD NU LID

2. Schouderstandhouding (Sarvangasana)

1. Ga op je rug liggen met je armen langs je lichaam en de handpalmen naar beneden.
2. Span je kernspieren aan, buig je knieën en til je benen naar het plafond, terwijl je je onderrug ondersteunt met je handen.
3. Gebruik je kernkracht, til je heupen van de vloer en breng je benen omhoog totdat ze loodrecht op de vloer staan.
4. Houd uw ellebogen dicht bij elkaar en plaats uw handen op uw onderrug.
5. Strek je benen naar het plafond en druk door je hielen.
6. Houd uw nek in een neutrale positie en kijk naar uw tenen of naar het plafond.
7. Houd de houding 30 seconden tot 1 minuut vast, adem diep in en span je buikspieren aan. Laat vervolgens uw benen langzaam weer op de grond zakken.

Beide houdingen werken met meerdere spiergroepen, waaronder je kern, armen, schouders en benen, wat kan helpen de stofwisseling te stimuleren, calorieën te verbranden en gewichtsverlies te bevorderen. Het is belangrijk om deze houdingen aandachtig te oefenen, aandacht te besteden aan de beperkingen van je lichaam en spanning of ongemak te vermijden.

Vrouw met een weegschaal
Adho Mukha Svanasana en Sarvangasana kunnen u helpen af ​​te vallen. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

Wanneer is het juiste moment om een ​​yoga-inversie te doen om af te vallen?

De beste tijd om yoga-inversie te beoefenen voor gewichtsverlies is ‘s morgens op een lege maag of minstens een paar uur (2-3 uur) na het eten. Het is echter belangrijk om naar je lichaam te luisteren en te oefenen wanneer je je prettig en energiek voelt, omdat:

  • Het beoefenen van inversieyoga-houdingen in de ochtend kan helpen lichaam en geest wakker te maken en een natuurlijke boost van energie te geven om de dag te beginnen.
  • Bovendien kunnen inversies het beste op een lege maag worden gedaan om ongemak of misselijkheid te voorkomen. Door vóór het ontbijt te oefenen, kan het lichaam de houdingen volledig aannemen zonder de spijsvertering af te leiden.
  • Het uitvoeren van inversieyoga-houdingen in de ochtend kan uw metabolisme helpen stimuleren, wat kan helpen bij het afvallen. Inversies stimuleren de bloedstroom en activeren de spieren, wat resulteert in een verhoogd calorieverbruik gedurende de dag.

Het opzetten van een regelmatige ochtendyogaroutine, inclusief inversiehoudingen, kan de consistentie in uw reis naar gewichtsverlies helpen bevorderen. Consequent oefenen is de sleutel tot het zien van resultaten in de loop van de tijd, zegt de expert.

Lees ook: Ben je het beu om hacks voor gewichtsverlies te proberen? 10 yogahoudingen voor sneller gewichtsverlies

Bijwerkingen van inversieyoga

Bijwerkingen van inversieyoga kunnen zijn: verhoogde intraoculaire druk (druk in de ogen), duizeligheid, hoofdpijn en nek- of schouderspanning als het niet op de juiste manier wordt gedaan of als het wordt gedaan door mensen met onderliggende medische aandoeningen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *