Doelen voor gewichtsverlies: hoe u ze kunt instellen

Het stellen van de juiste doelstellingen voor gewichtsverlies is essentieel voor gezond gewichtsverlies. Dit is waar u rekening mee moet houden bij het bepalen van uw doelstellingen voor gewichtsverlies.

Zelfs als u voortdurend aan afvallen denkt, werkt het mogelijk pas als u doelstellingen voor gewichtsverlies heeft vastgesteld. De sleutel tot succes tijdens uw fitnessreis is ervoor te zorgen dat u gezonde en effectieve doelstellingen voor gewichtsverlies nastreeft. Maar als je je afvraagt ​​waarom het nooit werkt, weet dan wat je misschien verkeerd doet!

Volgens het National Heart Lung and Blood Institute is het stellen van de juiste doelen de eerste essentiële stap die je moet zetten als je wilt afvallen. Health Shots werkt samen met Dr. Ankit Potdar, consultant algemeen chirurg bij SRV Hospitals, die uitlegt hoe we medisch goedgekeurde doelstellingen voor gewichtsverlies kunnen stellen die ons gezond en in vorm houden.

Wat betekent het om doelstellingen voor gewichtsverlies te stellen?

Het stellen van doelstellingen voor gewichtsverlies betekent het stellen van duidelijke en meetbare doelen om binnen een bepaalde tijd een bepaald gewicht te bereiken. “Deze doelen zullen je helpen bij het begeleiden en motiveren naarmate je vordert. Haalbare doelen houden rekening met uw gezondheid, uw dagelijkse routines en blijvende veranderingen”, zegt Dr. Potdar. Ze helpen u gefocust te blijven, uw voortgang bij te houden en goede gewoonten te ontwikkelen voor uw gezondheid op de lange termijn.

Lees ook: Sneller of verder rennen: wat is beter voor uw fitness- en gewichtsverliesdoelen?

Hoe stel je de juiste doelen voor gewichtsverlies?

Het doel voor gewichtsverlies moet gericht zijn op een gestage en duurzame gewichtsvermindering. dr. Potdar legt uit waar u rekening mee moet houden bij het stellen van deze doelen.

lees ook

Een vrouw traint
Door realistische fitnessdoelen te stellen, kunt u afvallen. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

1. Focus op evenwichtig gewichtsverlies

In plaats van je alleen maar te concentreren op afvallen, kun je doelen stellen die goede gewoonten aanmoedigen, zoals regelmatige lichaamsbeweging en een uitgebalanceerd dieet.

2. Loop langzaam

Het wordt aanbevolen om te streven naar een geleidelijk gewichtsverlies van ongeveer één tot twee pond per week, omdat grote veranderingen moeilijk vol te houden zijn en mogelijk niet goed zijn voor uw gezondheid.

3. Focus op de algehele gezondheid

Ja, gewichtsverlies is het hoofddoel, maar dat betekent niet dat u uw lichaam voedingsstoffen moet onthouden, te veel moet bewegen of iets moet doen dat uw algehele gezondheid kan beïnvloeden. Het is erg belangrijk dat u uw gezondheid en welzijn niet vergeet tijdens het afvallen. Dit is de sleutel tot effectief gewichtsbeheer.

4. Begrijp het doel van gewichtsverlies

De eerste stap naar het vaststellen van een betekenisvol maandelijks gewichtsverliesdoel begint met het begrijpen van uw algemene gewichtsverliesdoel. Het is belangrijk om geleidelijk af te vallen van 0,5-1 kg per week of ongeveer 2-4 kg per maand. Denk aan factoren zoals uw huidige gewicht, uw metabolisme en hoe actief u bent.

5. Verdeel en heers

Om blijvende resultaten te bereiken, deelt u uw maandelijkse doelen op in kleinere wekelijkse doelen die gemakkelijker te bereiken zijn. Richt u bovendien op het opbouwen van een gezonde routine met regelmatige lichaamsbeweging en een uitgebalanceerd dieet.

6. Regelmatige controles

Het is belangrijk om uw doelen regelmatig te herzien en deze indien nodig aan te passen op basis van hoe het met u gaat en hoe u zich voelt. Als u uw lichaam kent, kunt u betere resultaten bij het afvallen bereiken.

Lees ook: Deze 6 vetverbrandende voedingsmiddelen zijn wat u nodig heeft om uw doelstellingen voor gewichtsverlies te bereiken

Wat is de juiste hoeveelheid gewicht om in een maand te verliezen?

Dus! Deze vraag is heel belangrijk omdat het juiste antwoord ook helpt bij gewichtsbeheersing. “0,5 tot 1 kilo per week of ongeveer 2 tot 4 kilo per maand afvallen wordt vaak als een gezond en stabiel doel voor gewichtsverlies beschouwd. Snel gewichtsverlies kan leiden tot problemen zoals spierverlies en andere gezondheidsproblemen”, zegt Dr. Potdar.

Houd bij het beslissen naar welk gewicht u moet streven rekening met factoren zoals uw startgewicht, hoe uw lichaam werkt (uw stofwisseling) en uw algehele gezondheid. Kleine en regelmatige veranderingen in uw dieet en activiteitenniveau zijn de sleutel tot succes op de lange termijn en het behouden van uw gezondheid.

Hoe werken afslankmedicijnen met dit doel?

Normaal gesproken werken medicijnen voor gewichtsverlies door de manier te veranderen waarop uw lichaam voedsel metaboliseert, de honger onder controle houdt of voedingsstoffen absorbeert. “Ze kunnen helpen de calorieverbranding te verhogen, een vol gevoel te creëren en de honger beter onder controle te houden. “Voordat u deze medicijnen overweegt als onderdeel van uw afslankplan, is het belangrijk om een ​​arts te raadplegen om er zeker van te zijn dat ze aansluiten bij uw gewichtsverlies- en gezondheidsdoelen”, legt Dr. Potdar. Om blijvende resultaten te bereiken, moet u medicijnen alleen overwegen als onderdeel van een alomvattende aanpak die regelmatige lichaamsbeweging, een uitgebalanceerd dieet en gedragsveranderingen omvat.

Medicatie bij de hand
Medicijnen voor gewichtsverlies helpen de honger onder controle te houden. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

Welke hulpmiddelen kunt u gebruiken om uw gewichtsverlies in te stellen en bij te houden?

Verschillende hulpmiddelen kunnen individuen helpen hun doelstellingen voor gewichtsverlies effectief te bepalen en te volgen:

1. Digitale apps en fitnesstrackers

Er zijn verschillende apps online beschikbaar die het bijhouden van calorieën, het bijhouden van trainingen en voortgangsgrafieken bieden. U kunt ook investeren in een fitnesstracker waarmee u uw activiteitsniveau, hartslag en calorieverbruik kunt volgen om inzicht te krijgen in de dagelijkse fysieke activiteit.

2. Voedseltijdschriften

Het bijhouden van een schriftelijk of digitaal logboek van de voedselinname helpt individuen zich bewuster te worden van hun eetgewoonten en kan gebieden voor verbetering benadrukken.

3. Weegschaal

Digitale weegschalen kunnen nauwkeurige gewichtsmetingen uitvoeren en sommige geavanceerde modellen berekenen zelfs het lichaamsvetpercentage.

4. Meetlint

Het volgen van lichaamsafmetingen, zoals de tailleomtrek, kan extra inzicht bieden in fysieke veranderingen die verder gaan dan het gewicht.

5. Onlinegemeenschappen

Verschillende fora voor gewichtsverlies bieden ondersteuning, advies en motivatie van gelijkgestemde mensen.

Door deze hulpmiddelen samen te gebruiken, kan de verantwoordelijkheid, de motivatie en de kans op het bereiken van doelstellingen voor gewichtsverlies worden verbeterd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *