Droge, schilferende huid: 7 huismiddeltjes die u kunt proberen

Een droge huid komt vaak voor. Soms gaat de droogheid gepaard met vervellen van de huid, wat erg ongemakkelijk kan zijn. Je zou kunnen denken dat make-up de schilferige huid kan bedekken. Probeer echter geen make-up op uw gezicht te stapelen, omdat cosmetica uw huid kan uitdrogen en het vervellen kan verergeren. Je hebt ook meer nodig dan alleen een vochtinbrengende crème om van de schilferende huid af te komen. Gebruik dus huismiddeltjes om de huid te pellen.

Wat veroorzaakt een droge, schilferende huid?

Onze huid bestaat uit drie lagen: epidermis, dermis en hypodermis. Huidpeeling komt meestal voor op de epidermislaag, die ook wel de dunste huidlaag wordt genoemd, legt Dr. Urvi Panchal, een dermatoloog en schoonheidsspecialiste gevestigd in Gurugram. Normaal gesproken voelt de huid droog en schilferig aan, maar soms kunnen roodheid en irritatie optreden als de huid begint te vervellen.

Een droge huid kan barsten en vervellen. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

Hier zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van een schilferende huid:

1. Zonnebrand

Overmatige blootstelling aan de schadelijke UV-stralen van de zon kan de buitenste huidlaag beschadigen, waardoor vervellen, roodheid en ongemak ontstaat. Het is ook de meest voorkomende oorzaak van huidpeeling, vertelt de expert aan Health Shots.

2. Droge huid

Een droge huid mist het nodige vocht en natuurlijke oliën. Dus als de huid extreem droog wordt, kan deze barsten en vervolgens loslaten. Barre weersomstandigheden, lage luchtvochtigheid of overmatig baden met heet water en agressieve zeep kunnen de symptomen verergeren.

3. Huidziekten

Dermatitis, infecties zoals voetschimmel en ringworm kunnen na herstel het loslaten van de huid veroorzaken. Om deze aandoeningen op te lossen is een passende medische behandeling nodig, zegt dr. Panchal. Eczeem, psoriasis en auto-immuunziekten kunnen er ook voor zorgen dat de huid loslaat. In deze gevallen is het belangrijk om de onderliggende aandoening te identificeren en te behandelen om de schilferende huid te bestrijden.

De beste huismiddeltjes voor peeling op het gezicht

Het vermijden van blootstelling aan de zon en het gebruik van zonnebrandcrème bij het pellen van de huid kan zeer nuttig zijn, net als het hydrateren van uw huid. Je kunt ook deze huismiddeltjes proberen:

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

1. Aloë Vera

Aloë vera werkt ontstekingsremmend en heeft verkoelende eigenschappen, zodat het jeuk kan verlichten en ontstekingen kan verminderen die gepaard gaan met een vervellende huid.

2. IJs en geen warm water

Wrijf ijs op het getroffen gebied om de huid te kalmeren en roodheid te verminderen. Vermijd het gebruik van heet water. Het zou ook de huid verbranden en irriteren.

3. Olijfolie

Breng een dunne laag extra vierge olijfolie aan op het getroffen gebied. Het helpt de huid te hydrateren en verdere vervelling van de huid te voorkomen.

4. Melk

Doordrenk een schone doek in koude melk en plaats deze gedurende 10 tot 15 minuten op de schilferige huid. Het melkzuur in melk kan de huid zachtjes exfoliëren en hydrateren.

5. Havermoutbad

Plaats een kopje fijngemalen havermout in een warm bad en laat het 15 tot 20 minuten weken. Dit kan de schilferige huid helpen kalmeren en hydrateren.

Vrouw wast gezicht
Probeer huismiddeltjes om de huid te vervellen. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

6. Tea tree olie

Meng een paar druppels tea tree olie met een dragerolie zoals kokos- of jojoba-olie en breng aan op het getroffen gebied. Tea tree olie heeft antimicrobiële eigenschappen en kan ontstekingen helpen verminderen.

7. Komkommer- en yoghurtmasker

Meng een halve komkommer met twee eetlepels yoghurt tot een pasta. Breng het mengsel gedurende 15 tot 20 minuten aan op de schilferige huid. Komkommer en yoghurt kunnen de huid helpen hydrateren en afkoelen.

Hoe vervellen van de huid voorkomen?

U kunt voorkomen dat uw huid gaat vervellen door de onderstaande tips te volgen:

• Gebruik zonnebrandcrème met een hoge SPF vóór blootstelling aan de zon
• Draag beschermende kleding
• Zoek schaduw tijdens de piekuren in de zon om zonnebrand te voorkomen
• Drink voldoende water om uw huid en lichaam goed gehydrateerd te houden
• Gebruik milde en hypoallergene huidverzorgingsproducten en vermijd overmatig schrobben of agressieve exfolianten, die de huid kunnen irriteren
• Breng regelmatig een geschikte vochtinbrengende crème aan, vooral na het baden, om vocht vast te houden.

Het is altijd een goed idee om een ​​dermatoloog te raadplegen als u last heeft van aanhoudende of ernstige vervelling van de huid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *