Hoe

Een gezichtsmasker aanbrengen: 7 stappen om te volgen

Een gezichtsmasker kan zorgen voor een stralende huid en nog veel meer. Vraagt ​​u zich af hoe u het moet gebruiken? Wij leggen je de stappen uit om thuis een mondkapje aan te brengen.

Gezichtsmaskers voeden en verjongen uw huid. Of het nu gaat om het ontgiften van de poriën of het hydrateren van de droge huid, het juiste gezichtsmasker kan je helpen bij diverse huidproblemen. Het aanbrengen van een gezichtsmasker is ook een geweldige manier om aan zelfzorg te doen, omdat je hierdoor kunt ontspannen en jezelf kunt verwennen. Maar hoe breng je het beste een mondkapje aan? Moet je het gebruiken na het wassen van je gezicht? Of moet je daarna een vochtinbrengende crème aanbrengen? Vind hier uw antwoorden.

Wat is een gezichtsmasker?

Een gezichtsmasker is een cosmetisch product of zelfgemaakt pakket dat voor verschillende huidverzorgingsdoeleinden op het gezicht wordt aangebracht. Meestal komt het in de vorm van een pasta of gel en bestaat het uit ingrediënten zoals klei, modder, kruiden, vitamines, etherische oliën of andere stoffen die gunstig zijn voor de huid, zegt cosmetoloog en huidexpert Dr. Jatin Mittal. Gezichtsmaskers zijn ontworpen om specifieke huidverzorgingsproblemen te behandelen, zoals acne, droogheid, vettigheid, dofheid of veroudering. Ze reinigen de huid diep, ontstoppen de poriën, verwijderen onzuiverheden en voeden de huid.

Was altijd uw gezicht voordat u een gezichtsmasker aanbrengt. Met dank aan afbeelding: Freepik

Hoe breng je thuis een gezichtsmasker aan?

Volg deze stappen om het toe te passen:

1. Reinig je gezicht

Was eerst je gezicht met een zachte reiniger om vuil, olie en make-up te verwijderen. Deze stap zorgt ervoor dat uw huid schoon is en klaar om de voordelen van het gezichtsmasker te absorberen. Neem een ​​schone handdoek en dep je gezicht zachtjes droog.

2. Exfoliëren

Als je de effectiviteit van het gezichtsmasker wilt maximaliseren, kun je je huid exfoliëren voordat je het aanbrengt, adviseert de expert. Door te exfoliëren worden dode huidcellen verwijderd, waardoor het gezichtsmasker dieper in de huid kan doordringen. Gebruik een zachte scrub of exfoliërende reiniger en masseer het met cirkelvormige bewegingen op je huid. Spoel het af met lauw water en dep het vervolgens droog.

lees ook

Zuigt uw kind na zijn tweede jaar nog steeds op zijn duim?  Ken de 5 oorzaken

3. Bereid het gezichtsmasker voor

Om het mondkapje klaar te maken, volg je de instructies op de verpakking. De poedervormige of vloeibare ingrediënten worden meestal gemengd tot een gladde pasta of gel. Als het een zelfgemaakt gezichtsmasker is, verzamel dan de natuurlijke ingrediënten en meng ze tot er een pasta ontstaat.

4. Breng het gezichtsmasker aan

Breng met schone vingers, een penseel of een spatel een gelijkmatige laag van het gezichtsmasker op uw gezicht aan. Vermijd de gevoelige huid rond de ogen en lippen. Als je wilt, kun je het ook op de nek aanbrengen.

5. Ontspan en laat het drogen

Na het aanbrengen van het gezichtsmasker ontspant u zich en laat u het volledig drogen. De meeste gezichtsmaskers hebben ongeveer 10 tot 20 minuten nodig om te drogen. Gedurende deze tijd kan de huid strak aanvoelen omdat het gezichtsmasker uitdroogt.

6. Spoel het gezichtsmasker af

Zodra het gezichtsmasker droog is, spoelt u het af. Masseer uw gezicht zachtjes met lauw water in cirkelvormige bewegingen, maak het gedroogde gezichtsmasker los en laat het gemakkelijk afwassen. Zorg ervoor dat alle sporen van het gezichtsmasker van uw huid zijn verwijderd.

Vrouw met gezichtsmasker maakt een selfie
Hydrateren na het verwijderen van het gezichtsmasker. Met dank aan afbeelding: Freepik

7. Dep droog en bevochtig

Zodra je gezicht schoon is, dep je het droog met een zachte handdoek. Volg met je favoriete vochtinbrengende crème om vocht aan te vullen en vast te houden. Deze stap helpt de natuurlijke barrière van uw huid te herstellen, waardoor deze zacht, soepel en gevoed aanvoelt.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

Na het hydrateren kunt u ook huidverzorgingsproducten zoals serums of oogcrèmes aanbrengen. Vergeet niet om zonnebrandcrème aan te brengen als je naar buiten gaat, vooral overdag, omdat sommige huidverzorgingsingrediënten de gevoeligheid voor de zon kunnen verhogen, zegt Dr. Mittal.

Hoewel het verleidelijk kan zijn om elke dag een gezichtsmasker te gebruiken, kan het te vaak gebruiken ervan de huid van zijn natuurlijke oliën ontdoen en overmatige uitdroging en irritatie veroorzaken. Blijf bij het gebruik van een gezichtsmasker één of twee keer per week. Voer ook een patchtest uit wanneer u nieuwe producten en ingrediënten gebruikt voordat u deze op uw hele gezicht aanbrengt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *