Een pauze nemen in een relatie: do’s en don’ts voor koppels

Het kan zijn dat je nog steeds verliefd bent op je partner, maar er kunnen momenten zijn waarop je het gevoel hebt dat je relatie nergens heen gaat. Een pauze nemen lijkt een goed idee om erachter te komen wat de toekomst voor beide partners in petto heeft. Dit is geen volledige en definitieve scheiding, maar een tijdelijke scheiding. Het kan goed zijn voor koppels die wat ruimte willen, maar hun banden niet permanent willen verbreken. Er zijn echter enkele regels die u moet volgen tijdens een relatiebreuk.

Wanneer moeten koppels een pauze nemen?

Veel mensen vragen zich misschien af ​​of het oké is dat koppels een pauze nemen. Maar een pauze nemen is gewoon een tijdelijke gelegenheid voor koppels om te ontdekken hoe het voelt om niet samen te zijn. Je kunt tijdens de scheidingsperiode tijd besteden aan persoonlijke groei, suggereert Dr. Vaibhav Chaturvedi, consultant en psychiater bij Kokilaben Dhirubhai Ambani Hospital Indore.

Weet wanneer je een pauze moet nemen in een relatie. Afbeelding met dank aan: Shutterstock

In bepaalde situaties kan het voor beide partners het beste zijn om een ​​pauze in de relatie te nemen in plaats van te proberen verder te gaan.

1. Je bevindt je in een aan-uit-cyclus

Geliefden die vaak een knipperlichtrelatie hebben, kunnen in een cyclus als deze terechtkomen. Dit komt omdat ze na elke breuk niet weten of ze hun band kunnen verbeteren.

2. Je weet niet of je een echte connectie hebt

Als je wilt weten of je een echte band hebt met je partner, maar je weet het niet zeker, overweeg dan om een ​​pauze in je relatie te nemen.

3. Je merkt dat je je partner vermijdt

Als je excuses verzint om alleen te zijn, is er iets mis. Velen van ons genieten van tijd alleen, maar het actief vermijden van je partner kan een probleem zijn, zegt de expert.

4. Je bent bang om ruzie te krijgen

Als je de behoefte voelt om te liegen omdat je erg bang bent om ruzie te krijgen, heeft je relatie zeker een punt bereikt waarop je een pauze moet nemen.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

Een pauze kan koppels helpen

Een pauze nemen geeft jullie de ruimte die jullie allebei nodig hebben. Als je een langdurige relatie hebt, kan het overweldigend lijken. De ruimte geeft je de mogelijkheid om je ervan bewust te worden of je gelukkiger bent met je partner of zonder. Laten we eens kijken naar de andere voordelen van het loslaten van ‘wij-tijd’ en uzelf ‘ik-tijd’ geven!

Paar argument
Een pauze kan je relatie redden. Afbeelding met dank aan: Shutterstock

1. Een pauze nemen helpt je prioriteiten en levensdoelen te achterhalen

De vrije tijd geeft je de mogelijkheid om je te concentreren op wat je wilt in het leven. Helaas, als je niet dezelfde prioriteiten en levensdoelen hebt als je partner en geen compromissen kunt sluiten, is deze relatie niets voor jou.

2. Een pauze helpt om erachter te komen of jullie bij elkaar passen

Je merkt misschien een aantal verschillen tussen jou en je vriend, maar dat betekent niet dat jullie niet bij elkaar passen. Als u twijfelt aan uw compatibiliteit, is een pauze een goede zaak.

3. Door een pauze te nemen, kun je elkaar missen

Denk aan het gezegde ‘afwezigheid doet het hart groter worden’. We hebben de neiging te vergeten waarom we verliefd zijn geworden, en afstand kan je helpen dit te herinneren.

4. Een breuk in een relatie kan het redden

Een pauze nemen kan worden gezien als een stap voordat je uit elkaar gaat, maar dat is niet het geval. Het kan een relatie redden en je doen beseffen of je je partner hebt verwaarloosd of als vanzelfsprekend hebt beschouwd.

Regels voor het onderhouden van een relatie

Er zijn enkele gedragsregels die paren tijdens een pauze moeten volgen.

Do’s bij een tijdelijke scheiding

1. Wees eerlijk

Het kan moeilijk zijn, maar wees eerlijk over hoe u uw relatie ziet, waar u op hoopt en hoe u zich voelt.

2. Verantwoording

Neem de verantwoordelijkheid voor je gevoelens en daden vóór, tijdens en na de pauze, zegt dr. Chaturvedi.

3. Bepaal wat een pauze voor jou betekent

We hebben verschillende definities van relatiebreuken, dus het is belangrijk om te bespreken wat dit voor u en uw partner betekent.

4. Stel een tijdslimiet in

Voordat u een pauze neemt, stelt u een einddatum vast, omdat een pauze voor onbepaalde tijd relatieangst kan veroorzaken.

5. Stel duidelijke grenzen en verwachtingen

Door regels en gezonde grenzen te stellen, minimaliseert u het risico dat u uw partner pijn doet. Pauzes kunnen moeilijk te beheren zijn als u gewend bent elke dag met uw partner te praten.

Wat u niet moet doen als u een pauze neemt

1. Laat uw verantwoordelijkheden niet varen

Als de financiën tussen u en uw partner vastlopen, kan het nemen van een pauze iets moeilijker zijn. Bespreek daarom vooraf met uw partner hoe u tijdens de pauze beide uw wederzijdse verantwoordelijkheden kunt vervullen.

2. Neem geen pauze om een ​​breuk te voorkomen

Sommige mensen willen een pauze nemen in een relatie, terwijl ze eigenlijk het contact zouden moeten verbreken. Ja, sommige problemen kunnen met vrije tijd worden opgelost, maar niet allemaal.

3. Forceer niet om weer bij elkaar te komen

Er kan een einde komen aan een pauze als u en uw partner besluiten om niet meer bij elkaar te komen. Dwing uw partner alleen niet om met u mee terug te komen.

Een pauze kan vragen en twijfels oproepen. Als u daar behoefte aan heeft, kunt u ook zonder uw partner naar een therapeut gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *