Effectieve huismiddeltjes voor mee-eters

Acne gaat niet alleen over rode of roze vlekken. Je kunt ook mee-eters krijgen, een veel voorkomende vorm van acne, dit zijn vervelende donkere plekjes. Ze verschijnen op de neus en andere delen van het gezicht, de rug of de borst. Ze eruit knijpen is behoorlijk verleidelijk, maar het helpt niet. Je kunt ook naar een kliniek of salon gaan om mee-eters te verwijderen. Maar er zijn ook natuurlijke manieren. Je kunt altijd huismiddeltjes proberen om van mee-eters af te komen. Het is dus tijd om je keukenkastjes te controleren en op zoek te gaan naar ingrediënten om mee-eters op natuurlijke wijze te verwijderen.

Wat zijn mee-eters?

Mee-eters staan ​​wetenschappelijk bekend als open comedonen, een soort acnelaesie die vaak op de huid voorkomt, zegt dr. Blossom Kochhar, voorzitter van de Blossom Kochhar-bedrijvengroep. Het treedt op wanneer een haarzakje uitzet en verstopt raakt met overtollige olie en dode huidcellen. De reden dat mee-eters donker van kleur zijn, is omdat het verstopte materiaal wordt blootgesteld aan lucht wanneer de porie open is naar het huidoppervlak. Hierdoor oxideert het en wordt het donker.

Mee-eters verschijnen vaak op de neus, borst en rug. Afbeelding met dank aan: Shutterstock

Huismiddeltjes om mee-eters te verwijderen

U kunt vrij verkrijgbare producten proberen die salicylzuur bevatten, een effectief ingrediënt voor het verwijderen van mee-eters. Als dat niet het geval is, kun je deze huismiddeltjes tegen mee-eters proberen:

1. Multani Mitti en sinaasappelschil

Meng Mulani Mitti en sinaasappelschil goed en scrub het getroffen gebied voorzichtig. Laat 5 tot 10 minuten inwerken. Scrub je gezicht voorzichtig en was het vervolgens met water. Multani mitti staat bekend om zijn olie-absorberende eigenschappen, waardoor het effectief is bij het beheersen van overtollige olie op de huid, zegt Dr. Kochhar. Sinaasappelschil bevat vitamine C en citroenzuur, die de huid kunnen verhelderen, de huidtextuur kunnen verbeteren en donkere vlekken kunnen verminderen.

2. Zuiveringszout met water

Meng zuiveringszout met water tot een pasta. Masseer de pasta zachtjes op de vochtige huid. Concentreer u op gebieden met mee-eters. Laat de scrub een paar minuten inwerken en spoel daarna je gezicht af met warm water.

3. Suiker en citroensap

Meng een eetlepel kristalsuiker met het sap van een halve citroen. Meng suiker en citroen tot een korrelige pasta. Masseer het zachtjes op je huid, laat het vijf tot tien minuten inwerken en spoel het daarna af met warm water. De suikerkorrels helpen bij het exfoliëren, terwijl het citroensap de huid kan helpen verhelderen.

4. Papaya, melkpoeder, citroensap en rijstmeel

Meng papaja, melkpoeder, citroensap en rijstmeel tot een pasta ontstaat. Breng het aan op je gezicht, scrub zachtjes, laat het 5 tot 10 minuten inwerken en spoel je gezicht tenslotte af met lauw water. Papaja bevat natuurlijke enzymen zoals papaïne, die kunnen helpen dode huidcellen en overtollige olie af te breken en op te lossen. Deze enzymatische werking kan ook mee-eters helpen elimineren, zegt de expert.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

Vrouw maakt gebruik van een gezichtspeeling
Om mee-eters te verwijderen, kun je scrubs gebruiken. Afbeelding met dank aan: Shutterstock

5. Honing-kaneelpeeling

Meng een eetlepel honing en een halve theelepel kaneelpoeder en wacht tot alle ingrediënten goed gemengd zijn. Breng dit op je gezicht aan en scrub zachtjes. Laat het vervolgens 10 minuten intrekken voordat u uw gezicht afspoelt. Hoewel honing natuurlijke antibacteriële eigenschappen heeft, kan kaneel de bloedcirculatie in de huid helpen verbeteren.

Je kunt ook kleimaskers proberen om oliën en gifstoffen uit de huid te verwijderen. Dit helpt op zijn beurt verstopte poriën te verwijderen en mee-eters geleidelijk te verwijderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *