Geweekte amandelen versus geweekte walnoten: wat is gezonder?

In de voedingswereld worden zowel walnoten als amandelen beschouwd als voedingsmiddelen van het hoogste niveau als het om de gezondheid gaat. Of je nu een fitnessliefhebber bent of iemand die betere gezondheidskeuzes wil maken, je hebt vast wel eens gehoord van deze populaire noten. Maar welke zal volgens jou als beste uit de bus komen in de nootachtige confrontatie van deze superfoods: geweekte amandelen of geweekte walnoten?

Welnu, zowel amandelen als walnoten zijn krachtpatsers van essentiële voedingsstoffen en hebben hun eigen unieke eigenschappen als ze worden geweekt. Om erachter te komen welke het beste voor u is, interviewde Health Shots Barkha Ahuja, senior voedingsdeskundige bij het Accord Superspeciality Hospital. Laten we het voor u opsplitsen!

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van geweekte amandelen?

Geweekte amandelen zijn amandelen die een nacht in water hebben geweekt. Hier zijn de voordelen van geweekte amandelen:

Gezondheidsvoordelen van geweekte amandelen. Afbeelding met dank aan Adobe Stock

1. Goed voor de spijsvertering

Geweekte amandelen zijn gemakkelijker verteerbaar. Dit proces verlaagt de niveaus van fytinezuur, wat de opname van mineralen kan belemmeren. Geweekte amandelen kunnen zacht zijn voor het spijsverteringsstelsel en zijn daarom een ​​goede keuze voor mensen met een gevoelige maag, zegt de voedingsdeskundige.

Lees ook: Amandelen kunnen het beste geweekt en gepeld worden gegeten. Dit is waarom

2. Rijk aan voedingsstoffen

Geweekte amandelen bevatten eigenschappen die enzymen activeren en mogelijk de biologische beschikbaarheid van voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen verhogen.

3. Gemakkelijker te kauwen

Een van de goede redenen om geweekte amandelen in uw dieet op te nemen is hun zachtere textuur. Geweekte amandelen zijn “smakelijker, vooral voor mensen met gebitsproblemen”, zegt de deskundige.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van geweekte walnoten?

Geweekte walnoten zijn eigenlijk rauwe walnoten gedrenkt in water. Hoewel walnoten niet zoveel fytinezuur bevatten als amandelen, kan het weken ervan toch enkele voordelen opleveren. Hier zijn de voordelen van geweekte walnoten:

1. Vermindert de bitterheid

Houd je niet van de bittere smaak van walnoten? Je kunt proberen ze een nacht te laten weken om de natuurlijke bitterheid te verminderen. Dit maakt het aantrekkelijker voor mensen die gevoelig zijn voor de licht bittere smaak van droge walnoten.

Lees ook: Genieten of niet weken: wat is de beste manier om gedroogde vruchten en noten te eten?

2. Goed voor de spijsvertering

Net als geweekte amandelen kunnen geweekte walnoten ook de verteerbaarheid van walnoten verbeteren. Dit gebeurt door het afbreken van verbindingen die spijsverteringsproblemen kunnen veroorzaken, zegt Ahuja.

3. Houdt je gehydrateerd

Walnoten nemen veel water op als ze worden geweekt, waardoor ze een beetje mollig worden en mogelijk meer vocht opleveren als ze worden gegeten, zegt de voedingsdeskundige.

Voordelen van geweekte walnoten
Geweekte walnoten zijn ook een geweldige gezondheidsversterker. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

Geweekte amandelen versus geweekte walnoten: wat is gezonder?

De keuze tussen geweekte amandelen en geweekte walnoten hangt af van uw specifieke voedingsbehoeften en voorkeuren:

1. Spijsverteringsgevoeligheid

Als u spijsverteringsproblemen of een gevoelige maag heeft, kunnen zowel geweekte amandelen als geweekte walnoten zachter zijn voor uw spijsverteringsstelsel in vergelijking met hun droge tegenhangers.

2. Voedingsdoelstellingen

Zowel geweekte amandelen als geweekte walnoten bieden voedingsvoordelen, maar het is bekend dat amandelen rijk zijn aan vitamine E en calcium, terwijl walnoten rijk zijn aan omega-3-vetzuren. Houd rekening met uw specifieke voedingsbehoeften.

Lees ook: Eet dagelijks walnoten om van deze 5 voordelen te profiteren

3. Recepten

De keuze kan ook afhangen van de recepten waarin u ze wilt gebruiken. Geweekte amandelen zijn geweldig voor smoothies en bakken, terwijl geweekte walnoten kunnen worden verwerkt in salades of als topping voor verschillende gerechten, legt de voedingsdeskundige uit.

Uiteindelijk komt de keuze tussen geweekte amandelen en geweekte walnoten neer op persoonlijke smaak en voedingsdoelen. U kunt ook profiteren van de voordelen van beide noten door beide noten in uw dieet op te nemen. Beide zijn voedzame opties die deel kunnen uitmaken van een uitgebalanceerd en gezond dieet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *