Gezichtsvet: hoe kom je er vanaf?

Gepubliceerd: 26 november 2023, 15:43 uur IST

Heb je een dubbele kin of gezwollen wangen op je foto’s? Misschien ben je aan een fitnessreis begonnen en begin je misschien overal af te vallen, maar is gezichtsvet een groot probleem waardoor je nog steeds wakker blijft? Terwijl je aan het trainen bent in de sportschool en op zoek bent naar verschillende oefeningen om je gezichtsvet kwijt te raken, is het ook belangrijk om goed te eten.

Health Shots nam contact op met voedingsdeskundige Archana S om erachter te komen welke voedingsmiddelen en andere levensstijlgewoonten we het beste kunnen opnemen en wat we moeten uitsluiten van ons dagelijks leven om van gezichtsvet af te komen.

Wat is het beste dieet om gezichtsvet te verliezen?

Mensen met een hogere body mass index of mensen met overgewicht hebben meer kans op vetophopingen op hun gezicht. De meest effectieve strategie om gezichtsvet te verminderen is het behouden van een gezond totaalgewicht door veranderingen in levensstijl, vooral bij mensen met een hogere body mass index of obesitas. “Het is het beste om te kiezen voor een uitgebalanceerd dieet dat hoogwaardige vetten bevat uit bronnen zoals enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetten om gewichtsbeheersing te ondersteunen”, zegt Archana.

Kaakoefeningen maken uw gezicht slanker en steviger. Afbeelding met dank aan: Shutterstock

Waarom is het zo moeilijk om gezichtsvet te verliezen?

De spieren in ons gezicht worden tijdens het sporten vaak niet gebruikt. “Dit leidt tot onderbenutting van gezichtsvet voor energie, waardoor het moeilijk wordt om zich op dit specifieke gebied te richten”, legt Archana uit. Kauwgom kan zelfs een geweldige manier zijn om gezichtsvet te verliezen.

Waarom wordt je gezicht zwaarder?

Maar hoe kwam al dat vet eigenlijk op mijn gezicht? Ligt het aan mijn dieet? Als je jezelf deze vragen stelt, lees dan verder voor de antwoorden! “De vetafzetting in het gezicht wordt beïnvloed door veroudering, genetische factoren zoals de botstructuur, medische aandoeningen zoals het syndroom van Cushing en hypothyreoïdie, en het gebruik van steroïden”, legt Archana uit.

Wat u in uw routine moet opnemen om gezichtsvet te verliezen

1. Oefeningen gericht op de kaaklijn

Gewichtsbeheersing met routinematige cardio-oefeningen en speciale aandacht voor de kaaklijn kan helpen gezichtsvet te verliezen.

Lees ook: Probeer deze 5 gezichtsoefeningen om gezichtsvet te verliezen en een scherpe kaaklijn te krijgen

2. Een uitgebalanceerd dieet

Een uitgebalanceerd dieet rijk aan magere eiwitten, fruit en groenten is rijk aan antioxidanten, flavonoïden en polyfenolen. Dit is geweldig voor het verliezen van gezichtsvet. Je moet er ook aan denken om hoogwaardige vetten uit MUFA te gebruiken, en PUFA kan het proces van gewichtsbeheersing versnellen.

3. Voldoende hydratatie

Als we ervoor zorgen dat we voldoende water drinken, heeft dit ook een positief effect op ons gezichtsvet. Water verwijdert gifstoffen, voorkomt het vasthouden van water en handhaaft de elektrolytenbalans in het lichaam.

een uitgebalanceerde maaltijd
Het eten van een uitgebalanceerde maaltijd kan gezichtsvet helpen verminderen. Afbeelding met dank aan: Shutterstock

4. Voeding rijk aan vezels

Een van de beste manieren om gezichtsvet te verminderen is door uw vezelinname te verhogen. Vezels helpen je langer vol te blijven en uiteindelijk minder te eten.

Wat moet je uitsluiten van je routine om van gezichtsvet af te komen?

1. Vermijd junkfood

Junkfood of geraffineerde en bewerkte voedingsmiddelen bevatten veel natrium. Dit kan echt helpen de hoeveelheid vet te vergroten, niet alleen op het lichaam, maar ook op het gezicht.

2. Beperk de “drie blanken”

De drie eiwitten – suiker, zout, maida (geraffineerde bloem) – mogen niet in grote hoeveelheden worden geconsumeerd. Deze zorgen ervoor dat het lichaam water vasthoudt, wat op zijn beurt leidt tot zwelling in verschillende delen van het lichaam, inclusief het gezicht.

3. Zeg nee tegen koolzuurhoudende en alcoholische dranken

Koolzuurhoudende dranken en alcohol leiden tot uitdroging. En dit zorgt ervoor dat het lichaam water opslaat. Waterretentie kan ook op het gezicht voorkomen.

4. Gebrek aan slaap

Als u niet genoeg slaap krijgt, kan uw gezicht er ook dik uitzien. Niet goed slapen kan invloed hebben op je stofwisseling. Dit kan ertoe leiden dat u meer eet en aankomt, ook op uw gezicht. Dus doe je schoonheidsslaapje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *