Gezondheidsvoordelen van drinkwaterbladcurry in de ochtend

Naast het gebruik van currybladeren om heerlijke gerechten te bereiden, kun je ‘s ochtends ook currybladwater drinken om geweldige gezondheidsvoordelen te behalen!

Net als Tulsi kweken de meeste huishoudens currybladeren als populair kruid in hun moestuin. We gebruiken het als hoofdingrediënt bij het bereiden van gerechten, omdat bekend is dat het de spijsvertering stimuleert. Heeft u er echter ooit aan gedacht om ‘s ochtends currywater te drinken? Zo niet, dan is dit het moment om je dag te beginnen met een gezond detoxdrankje.

Voor veel mensen kan het eten van een groot bord ontbijt een opgave zijn. Terwijl sommige mensen bereid zijn zich ‘s ochtends vol te proppen met voldoende voedsel, kunnen anderen problemen hebben met de spijsvertering. Dit is waar detox-drankjes een rol gaan spelen. Zoals de naam al doet vermoeden, ontgiften detoxdranken ons lichaam door alle gifstoffen uit ons systeem te verwijderen en hebben ze op veel manieren voordelen voor ons lichaam. Je dag beginnen met currybladwater kan een ongelooflijke truc blijken te zijn voor je gezondheid en algehele welzijn.

Health Shots nam contact op met voedingsdeskundige Nupuur Patil om te weten wat de voordelen zijn van het drinken van kerriewater in de ochtend.

Het drinken van currybladwater is precies de juiste manier om je dag te beginnen! Afbeelding met dank aan: Shutterstock

Voordelen van het drinken van currybladwater

De voordelen van het drinken van dit elixer in de ochtend zijn talrijk. Kijk naar haar!

1. Currybladwater is rijk aan antioxidanten

Currybladwater is een zeer belangrijke manier om de dag te beginnen. Rijk aan antioxidanten en essentiële voedingsstoffen, stimuleert het het lichaam, stimuleert het de stofwisseling en bevordert het de spijsvertering, zegt de expert.

lees ook

6 goede redenen om van de goedheid van aardbeien te genieten

Elk ingrediënt dat rijk is aan antioxidanten versterkt ons immuunsysteem, maakt ons minder vatbaar voor ziekten en kan zelfs de tijd dat we ziek zijn verkorten. Antioxidanten bestrijden de vrije radicalen in het lichaam die leiden tot chronische ziekten zoals kanker. Daarom is het drinken van dit ochtendelixer met kerrieblaadjes een verstandige gezondheidsmaatregel om ziekten op afstand te houden.

2. Water gemaakt van currybladeren kan de haargezondheid verbeteren

Dezelfde eigenschappen van currybladeren werken als een versterkend middel voor je haar. “Het versterkt de haarzakjes, bevordert de groei, voorkomt voortijdige vergrijzing, voedt de hoofdhuid en zorgt voor glanzend, levendig en veerkrachtig haar”, zegt de expert.

Lees ook: 4 manieren om currybladeren te gebruiken voor volumineus haar

3. Bevordert de spijsvertering

Currybladeren bevatten spijsverteringsenzymen die een gezonde stoelgang bevorderen.
“Currybladwater werkt ook als een mild laxeermiddel en bevordert de stoelgang door het spijsverteringsstelsel zachtjes te stimuleren. De natuurlijke eigenschappen ervan helpen bij het verlichten van constipatie zonder een harde of plotselinge impact op de darmen te veroorzaken”, zegt Nupuur Patil.

4. Kan stress helpen bestrijden

We weten allemaal dat currybladeren een aangenaam kruidenaroma hebben. Maar wist je dat deze geur positieve effecten kan hebben op ons lichaam? Drinkwater gemaakt van currybladeren kan je spieren en zenuwen ontspannen, waardoor een gevoel van kalmte wordt bevorderd en daardoor stress wordt verminderd. Het is altijd het beste om de dag te beginnen met dit detoxdrankje, zodat u zich ‘s ochtends rustiger en frisser voelt en klaar bent voor de dag.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

Curry laat water achter
Currybladwater kan je rustiger maken en je helpen stress te bestrijden. Met dank aan afbeelding: Freepik

5. Heeft krachtige plantaardige ingrediënten

Currybladeren zijn een opslagplaats voor beschermende plantaardige stoffen zoals alkaloïden, glycosiden en fenolverbindingen. Deze stoffen werken als antioxidanten die zelfs uw hart gezond kunnen houden door problemen zoals een hoog cholesterol- en triglyceridengehalte in het lichaam te verminderen.

Lees ook: Bij curryblaadjes gaat het niet alleen om de smaak, ze helpen je ook bij het afvallen!

Hoe maak je currybladwater?

Het is heel gemakkelijk om dit water te maken. Neem gewoon een handvol curryblaadjes, week ze in warm water en zeef ze vervolgens. Er wacht u een ochtendelixer vol gezondheidsvoordelen.

Zijn er bijwerkingen als je kerriebladwater drinkt?

Hoewel currybladwater veel voordelen biedt, kan overmatige consumptie tot kleine bijwerkingen leiden. Mogelijke klachten zijn maagproblemen of allergische reacties bij gevoelige mensen. Matiging is de sleutel. Geniet met de nodige voorzichtigheid en respecteer de reactie van uw lichaam op de geschenken van de natuur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *