Gummy-vitamines voor kinderen: voor- en nadelen

Naarmate uw kind begint te groeien, heeft hij of zij meer nodig dan alleen melk. Net als volwassenen moeten ze gezond eten, met kleurrijke groenten of fruit op hun bord. Kinderen hebben immers de voedingsstoffen van een uitgebalanceerd dieet nodig. Om gezond te zijn, moeten ze vitamines en mineralen consumeren. Zachte en kleurrijke vitaminegummies voor kinderen zijn erg populair als voedingssupplement. Maar moet uw kind echt gummy-vitamines eten?

Gummy-vitamines worden vitamines genoemd, maar ze zijn niet verkrijgbaar in saaie pil- of tabletvormen. Het zijn kauwbare vitamines die in verschillende smaken, kleuren en vormen verkrijgbaar zijn. Komal Malik, hoofd voedingsadvies bij het Asian Hospital in Faridabad, zegt dat deze supplementen smaken en aanvoelen als kleverige snoepjes en tot de meest gebruikte vitamines behoren. Kinderen die geen pillen slikken, kunnen deze vitamines interessant vinden.

Laat uw kind geen voedingssupplementen slikken zonder medisch advies. Afbeelding met dank aan Adobe Stock

Deze vitamines zijn meestal gemaakt van:

• Gelatine
• Maïszetmeel
• Water
• Suiker
• Andere kleurstoffen

Citroen, framboos, kers en sinaasappel zijn slechts enkele van de smaken waar uw kind van kan genieten.

Wat zijn de voor- en nadelen van gummy-vitamines?

Gummy-vitamines hebben verschillende voordelen, waaronder de onweerstaanbare smaak en voedingsstoffen die ze bieden.

1. Aantrekkelijke smaak

De aantrekkelijke smaak van gummievitaminen is een van hun belangrijkste voordelen. Elke dag vitamines innemen zal niet langer een hele klus zijn, omdat ze in veel fruitige smaken verkrijgbaar zijn.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

2. Voedingsvoordelen

Ze bevatten meestal voedingsstoffen zoals vitamine D en calcium, waardoor ze gunstig zijn voor kinderen die kieskeurige eters zijn of een verhoogde behoefte aan voedingsstoffen hebben, vertelt de expert aan Health Shots.

3. Gemakkelijk mee te nemen

Ze kunnen gemakkelijk in het dagelijks leven van uw kind worden geïntegreerd. Het enige wat u hoeft te doen is gewoon wat gummibeertjes kopen en uw kind erop laten kauwen. Ze zijn zelfs gemakkelijk door te slikken, waardoor er geen water nodig is om met de vitamines te drinken.

4. Heerlijk alternatief voor pillen

Gummy-vitamines zijn een prachtig alternatief voor een kind dat een hekel heeft aan het slikken van pillen. Ze maken het innemen van vitamines leuk en spannend en vergroten de kans dat uw kind zich aan de dagelijkse routine houdt.

Lees ook: Voedingssupplementen voor kinderen: zijn ze nodig?

Kind heeft geen interesse in eten
Gummy-vitamines zijn aantrekkelijk voor kieskeurige eters. Afbeelding met dank aan Adobe Stock

Het nadeel is dat ze toegevoegde suiker of suikeralcohol kunnen bevatten, wat schadelijk kan zijn. Het consumeren van overmatige hoeveelheden toegevoegde suikers is in verband gebracht met tandbederf, zwaarlijvigheid en hartziekten, zegt Malik. Suikeralcoholen kunnen in grote hoeveelheden misselijkheid, diarree, een opgeblazen gevoel en andere spijsverteringsproblemen veroorzaken.

Uit een onderzoek uit 2015, gepubliceerd in het tijdschrift Health Promotion Perspectives, bleek ook dat kinderen mogelijk te veel gummy-vitamines eten vanwege hun snoepachtige smaak. Dit kan er op zijn beurt voor zorgen dat uw kind te veel bepaalde voedingsstoffen binnenkrijgt, vooral als het ook voedsel eet dat verrijkt is met vitamines en mineralen. Dit kan vitamine- of mineraaltoxiciteit bij kinderen veroorzaken.

Hoewel gummievitamines enkele voordelen bieden, is er een gezondere manier om kinderen van alle vitamines te voorzien die ze nodig hebben.

Dit omvat het aannemen van een uitgebalanceerd eetplan met een verscheidenheid aan fruit, groenten, volle granen en magere eiwitten. Dit zal op natuurlijke wijze helpen de vitamines en mineralen te verkrijgen die nodig zijn voor de groei van het lichaam, zegt de expert. Je kunt ook verrijkte voedingsmiddelen eten, zoals ontbijtgranen, melk of yoghurt, die extra vitamines bevatten. Voor gezonde snacks zijn noten, zaden en gedroogd fruit enkele voedzame opties. Fruit zoals sinaasappelen, die rijk zijn aan vitamine C, en bananen, die een goede bron van kalium zijn, kunnen ook als gezonde snacks worden geconsumeerd.

Als het gaat om het nemen van vitaminesupplementen, raadpleeg dan altijd eerst een arts.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *