Hoe

Hier leest u hoe u milieuvriendelijke Diwali viert

Diwali, het lichtfestival, is een tijd waar we allemaal van houden omdat we het met onze families kunnen vieren en de vreugde van samenzijn kunnen overbrengen. Terwijl we ons echter koesteren in de gloed van diyas en genieten van de geneugten van het seizoen, is het belangrijk om na te denken over de impact van vuurwerk op het milieu. Terwijl de wereld worstelt met dringende ecologische problemen, is het milieuvriendelijk maken van deze Diwali geen keuze, maar een verantwoordelijkheid die we allemaal moeten begrijpen. Dus waar wacht je op? We zullen je enkele belangrijke manieren vertellen om een ​​groene Diwali te plannen!

Waarom is het nodig om een ​​milieuvriendelijke Diwali te vieren?

Diwali wordt geassocieerd met licht en vuurwerk, wat veel luchtvervuiling en geluidsoverlast veroorzaakt. Voor mensen met astma, chronische obstructieve longziekte (COPD) en andere aandoeningen van de luchtwegen kan dit ernstige gevolgen hebben, legt dr. Baghel. Bovendien kan het inademen van lucht die zoveel gifstoffen bevat, uiterst schadelijk zijn voor kinderen, zegt dr. Paritosh Baghel, Senior Consultant Interne Geneeskunde, SL Raheja Hospital Mahim, een medewerker van Fortis, om u te helpen deze Diwali milieuvriendelijker te maken.

Knalvuurwerk kan een astma-aanval uitlokken. Afbeelding met dank aan: Shutterstock

De afgelopen jaren is er tijdens het Diwali-seizoen een piek geweest in het aantal gevallen die verband houden met astma, allergische rhinitis en bronchitis. Mensen die aan deze gezondheidsproblemen lijden, moeten alle relevante voorzorgsmaatregelen nemen en binnen blijven, vooral als het buiten zijn hun ziekte kan veroorzaken. Bovendien worden kleine kinderen en ouderen het meest getroffen door geluids- en rookoverlast. Daarom moeten ook voor hen passende voorzorgsmaatregelen worden genomen, aldus de deskundige.

Lees ook: Pas op voor astma tijdens Diwali: preventietips voor astmapatiënten te midden van toenemende luchtvervuiling

Bovendien kan het verspillen van hulpbronnen nog meer schade aan de natuur veroorzaken. Om deze reden is het belangrijk om in deze periode de vervuiling en de gevolgen voor de gezondheid van de kwetsbare bevolking te verminderen. Bovendien moet u hulpbronnen gebruiken die niet schadelijk zijn, maar ook goed voor het milieu. Het is het beste om Diwali op een milieuvriendelijke en groene manier te vieren. En de beste manier om dat te doen is door knallend vuurwerk te voorkomen.

Hoe maak je je Diwali milieuvriendelijker?

Als je eenmaal begrijpt hoe belangrijk het is om een ​​groene en milieuvriendelijke Diwali te vieren, zijn hier enkele manieren waarop je dit kunt doen:

1. Ga traditioneel met diya’s

Stop met het kopen van plastic diya’s die niet goed zijn voor het milieu als er zoveel mooie milieuvriendelijke opties op de markt zijn. Kies voor meer traditionele diya’s van klei in plaats van plastic diya’s. Ze zijn biologisch afbreekbaar en het beste van alles: ze kunnen hergebruikt worden. Zo bespaar je ook nog eens geld – een win-winsituatie! Ook kunt u lokale ambachtslieden steunen.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

2. Maak je rangoli met natuurlijke kleuren

Het maken van rangolis op Diwali is een traditie waar we allemaal sinds mensenheugenis van houden en die we volgen. Kies dit jaar natuurlijke kleuren voor rangoli. In plaats van met chemicaliën doordrenkte rangoli-kleuren, ga voor natuurlijk en gebruik dingen uit je keuken of bloemen uit je tuin. Je kunt rijstmeel, kurkuma, goudsbloemen, rozen en meer gebruiken om je rangoli milieuvriendelijker te maken.

3. Milieuvriendelijke knallers of groene crackers

Hoewel de beste manier om uw Diwali milieuvriendelijk te maken is door te voorkomen dat de crackers barsten, kunt u, als u het nog steeds niet kunt laten, overwegen om in plaats daarvan voor milieuvriendelijke opties te kiezen. dr. Baghel raadt ook aan alleen knallend vuurwerk te maken dat zo min mogelijk geluid en rook produceert, zodat de luchtvervuiling niet drastisch wordt aangetast.

Lees ook: 5 dwingende redenen waarom u vuurwerk moet vermijden

4. LED-verlichting

Diwali is een lichtfestival en het is duidelijk dat je je huis het helderst wilt laten stralen. Maar wat als er een manier was om dit ook milieuvriendelijker te maken? Welnu, u kunt kiezen voor milieuvriendelijke LED-verlichting om uw huis te versieren. Ze verbruiken minder elektriciteit en gaan zelfs langer mee dan traditionele gloeilampen.

5. Milieuvriendelijke geschenken

Vind je het leuk om mooie dingen cadeau te doen aan je vrienden en familie op Diwali? Waarom probeer je dit jaar je vrienden niet iets milieuvriendelijkers te geven? Geef ze potplanten, biologische producten, handgemaakte of herbruikbare artikelen cadeau. Wat is een betere manier om dichter bij de geest van Diwali te zijn dan traditioneel en biologisch te zijn?

milieuvriendelijke geschenken
Maak uw geschenken milieuvriendelijker tijdens Diwali. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

6. Pas milieubewuste verpakkingen toe

Gebruik gerecyclede of herbruikbare cadeauverpakkingsmaterialen, zoals stoffen tassen of krantenpapier. Vermijd glanzend en metaalachtig inpakpapier, dat niet gemakkelijk recyclebaar is. U kunt ook producten kiezen die een minimale verpakking vereisen. Overmatige verpakking draagt ​​bij aan meer afval.

7. Hergebruik en recycleer

Als je versieringen en materialen van voorgaande jaren hebt, gebruik deze dan in plaats van nieuwe te kopen. Als je niets hebt dat je kunt hergebruiken, investeer dan dit jaar in goede eenmalige decoraties die je de komende jaren opnieuw kunt gebruiken. Zo bescherm je het milieu en bespaar je tegelijkertijd geld.

U kunt genieten van de feestelijke sfeer van Diwali door deze milieuvriendelijke praktijken toe te passen die de impact op het milieu zullen verminderen en u zullen helpen uw Diwali milieuvriendelijker te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *