Hoe blijf je gehydrateerd tijdens het geven van borstvoeding? 9 tips die u moet volgen

Het is belangrijk dat moeders die borstvoeding geven gehydrateerd blijven, omdat ze tijdens het borstvoedingsproces vocht verliezen, wat het risico op uitdroging vergroot. Hier zijn 9 tips om gehydrateerd te blijven.

In de winter vergeten mensen vaak voldoende water te drinken. Dit is een veelgemaakte fout die mensen maken, vooral als ze het druk hebben met hun kinderen. Moeders die borstvoeding geven, vermijden vaker het drinken van water gedurende de dag. Voldoende hydratatie is echter van cruciaal belang voor de algehele gezondheid, inclusief het op peil houden van de melkvoorraad van moeders die borstvoeding geven en het voorkomen van gezondheidsproblemen zoals urineweginfecties en obstipatie. Om deze reden is het belangrijk om gehydrateerd te blijven tijdens het geven van borstvoeding, vooral in de winter.

Waarom is het belangrijk dat moeders die borstvoeding geven gehydrateerd blijven?

Moedermelk bestaat voor 90 procent uit water, wat betekent dat moeders die borstvoeding geven vocht verliezen door het geven van borstvoeding en het risico op uitdroging vergroten. Het is daarom belangrijk dat moeders die borstvoeding geven voldoende drinken om een ​​adequate melkproductie en een optimale samenstelling van de moedermelk te garanderen. Uitdroging kan leiden tot een verminderde melkproductie en de kwaliteit van de melk beïnvloeden, waardoor de voeding en groei van de baby worden beïnvloed. Zorg er dus voor dat je gedurende de dag voldoende water drinkt.

9 slimme tips voor moeders die borstvoeding geven om gehydrateerd te blijven

1. Houd water toegankelijk

Een van de gemakkelijkste manieren om gehydrateerd te blijven, is door altijd een waterfles bij de hand te hebben. Of u nu thuis of onderweg borstvoeding geeft, als u een waterfles bij u heeft, kunt u de hele dag gemakkelijker nippen.

2. Geïnfundeerd water

Als je niet de hele tijd gewoon water wilt drinken, kun je er fruit, groenten of kruiden aan toevoegen om het meer smaak te geven. Komkommer-, citroen-, limoen- of bessenschijfjes kunnen een verfrissend tintje aan uw water geven zonder toevoeging van suiker of kunstmatige smaakstoffen.

lees ook

Gezonde drankjes
Probeer verschillende drankjes om gehydrateerd te blijven. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

3. Stel herinneringen in

Moeders die borstvoeding geven, vergeten vaak genoeg water te drinken. Om dit te onthouden, stelt u herinneringen in op uw telefoon of gebruikt u een app voor het bijhouden van uw hydratatie om uw dagelijkse waterinname bij te houden.

4. Drink kokoswater

Kokoswater is een natuurlijke bron van elektrolyten, waardoor het een uitstekende keuze is om de hydratatie op peil te houden. Het is ook rijk aan kalium, wat kan helpen de elektrolyten aan te vullen die verloren zijn gegaan door borstvoeding.

Healthshots wellnessgemeenschap voor vrouwen

Healthshots Inner Circle Een exclusieve wellnessgemeenschap voor vrouwen

WORD NU LID

5. Eet fruit en groenten

Veel groenten en fruit hebben een hoog watergehalte en kunnen bijdragen aan uw algehele hydratatie. Snack de hele dag door waterrijk voedsel zoals watermeloen, komkommers, aardbeien, sinaasappels en selderij om uw vochtinname aan te vullen. Deze voedingsmiddelen hydrateren niet alleen, maar bieden ook essentiële vitamines, mineralen en antioxidanten voor jou en je baby.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

6. Warme dranken (soepen en bouillons)

Overweeg om naast drinkwater ook warme dranken te consumeren, zoals soepen en bouillons. Deze opties zorgen niet alleen voor vocht, maar kunnen ook voeding en comfort bieden, vooral tijdens de postpartumperiode.

7. Kruidenthee

Kruidenthee is een andere geweldige manier om gehydrateerd te blijven en tegelijkertijd extra gezondheidsvoordelen te behalen. Je kunt gemberthee en venkelthee consumeren. Beide kunnen de spijsvertering bevorderen en misselijkheid helpen verlichten.

Blauwe thee
Kruidenthee is erg gezond. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

8. Warm water met honing en citroen

Begin uw dag met een glas warm water met honing en citroen. Dit brouwsel helpt niet alleen je lichaam te hydrateren na een nacht slapen, maar het geeft ook een boost aan energie en ondersteunt je immuunsysteem.

Lees ook: Begin uw dag om deze redenen door honing met warm water te drinken!

9. Warme melk

Drink voordat je naar bed gaat een glas warme melk met gember, kurkuma en kaneel. Het hydrateert en bevat ook calcium en eiwitten, die de gezondheid van de botten en het spierherstel ondersteunen.

Houd deze dingen in gedachten!

Houd deze 3 tips in gedachten terwijl je gehydrateerd blijft:

  • Het is belangrijk om gehydrateerd te blijven, maar overdrijf het niet. Overmatige vochtconsumptie kan leiden tot een laag natriumgehalte en tot hoofdpijn, misselijkheid, spierkrampen en het vasthouden van water. Spijsverteringsproblemen kunnen ook optreden als gevolg van overmatige verdunning van spijsverteringsenzymen en zuur in de maag.
  • De consumptie van suikerhoudende vloeistoffen zoals gezoete thee en melk, vruchtensappen, koolzuurhoudende dranken, enz. kan tot aanzienlijke gewichtstoename leiden. Vermijd het dus.
  • Overmatig gebruik van kruidenthee kan leiden tot zuurgraad, misselijkheid, onvermogen om te bewegen en verstoringen van de elektrolytenbalans. Drink dus met mate.

Volg deze tips en zorg ervoor dat je voldoende drinkt tijdens het geven van borstvoeding!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *