Hoe

Hoe blijf je kalm in stressvolle situaties?

Heb je ooit het gevoel gehad dat je je kalmte verliest als je het niet eens bent met je ouders, je partner of je baas? Deze situaties kunnen aanzienlijke stress veroorzaken, waardoor u zich rusteloos, nerveus en zelfs kortstondig depressief kunt voelen. Als u op zulke momenten echter de kalmte bewaart, kunt u de bijwerkingen van stress voorkomen. Dus welke strategieën kun je gebruiken om koel en beheerst te blijven in moeilijke tijden?

Waarom is het belangrijk om kalm te blijven op stressvolle momenten?

Volgens de Journal of Psychiatry and Mental Health kan het verliezen van geduld meer kwaad dan goed doen. Het kan uw voortgang belemmeren en ervoor zorgen dat u uw doelen uit het oog verliest. Bovendien kan het de balans van het hormoon cortisol verstoren, dat een belangrijke rol speelt in de stressreactie van het lichaam. Het handhaven van een gezond cortisolevenwicht is van cruciaal belang voor het algehele welzijn. Kalm blijven bevordert daarentegen het helder denken en het effectief oplossen van problemen.

Hoe blijf ik kalm?

Hier zijn 7 tips die je kunnen helpen kalm te blijven in stressvolle situaties:

1. Beheers je ademhaling

Ademhalingsoefeningen zijn een van de beste manieren om angst en stress te verminderen. Wanneer u zich in een stressvolle situatie bevindt, adem dan op een manier die u helpt te kalmeren en controle over uzelf te krijgen. Probeer diep te ademen. Houd uw adem 5 seconden in en laat deze dan los. Herhaal dit meerdere keren. Dit zal vrede en comfort brengen.

Oefen ademhalingstechnieken om je kalm en kalm te voelen. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

2. Wees praktisch

Je geduld of geduld verliezen lost het probleem nooit op. Dit maakt de zaken meestal erger. Beheers uw emoties en wees praktisch. Geef uw mening nooit met luide stem uit. Wie luider spreekt, verliest. Geef krachtig uitdrukking aan uw mening. Spreek langzaam, rustig en gelijkmatig. Op deze manier spreken is concreter en praktischer.

3. Denk na over je mening

In plaats van je geduld te verliezen, kun je jezelf afvragen hoe erg het werkelijk is. In plaats van boos te worden, concentreer je je energie op wat je kunt doen om de situatie te verbeteren. Als er verwarring in de geest is, kunnen er geen goede beslissingen worden genomen. Denk daarom na over je woorden in plaats van overhaast te zijn.

4. Breng wat tijd door in de natuur

De natuur werkt als een balsem als je boos bent of je somber voelt. Verlaat de plaats delict en ga naar een tuin of park. De natuur kan een rustgevend effect hebben. Zodra u de frisheid van de natuur ervaart, kunt u een verbetering in uw toestand voelen. Dit zal je helpen je te concentreren.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

Lees ook: 5 stressverlichtend speelgoed dat je gemakkelijk mee kunt nemen naar je werk

5. Concentreer je op je lichaam

Breng je handpalmen naar elkaar toe. Plaats uw duimen op uw borst. Concentreer u op het ontspannen van één deel van uw lichaam bij elke uitademing. Begin met je voorhoofd. Let ook op je wangen, kaaklijn, nek, schouders etc.

spanning
Met deze tips kun je stressvrij leven! Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

6. Wees eerlijk

Als je het gevoel hebt dat je je geduld verliest, vertel de ander dan dat je tijd nodig hebt om de situatie onder controle te krijgen voordat je de huidige kwestie bespreekt. Denk niet alleen dat u gelijk heeft. Laat dit gevoel niet de overhand krijgen. Probeer ook de andere kant te begrijpen. Reageer op stress op een manier waar je later trots op kunt zijn, in plaats van je voor te schamen.

Lees ook: Kunnen pauzes helpen bij het wegwerken van mentale vermoeidheid? Een deskundige zegt JA!

7. Neem een ​​pauze

Als u vaak last heeft van stress en angst, kunt u overwegen een pauze te nemen. Een pauze nemen kan je helpen je geest te ontspannen en je fris te voelen. Het kan een pauze van 15 minuten zijn van het werk of een langere vakantie. Dit zal helpen stress te verminderen en je gelukkig te maken.

Volg deze tips en je zult een manier vinden om je woede en stress onder controle te houden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *