Hoe buikvet verliezen na 40 jaar?

Je lichaam ondergaat een verscheidenheid aan veranderingen als je veertig bent. Hoewel wijsheid en ervaring zijn wat we bewonderen als je veertig bent, is er één ongewenste gast die er vaak voor kiest om te blijven hangen: koppig buikvet. Waarom lijken die extra centimeters rond het midden van het lichaam in deze levensfase steeds veeleisender te worden? Langdurig zitten, gebrek aan lichaamsbeweging, stress en andere omstandigheden kunnen leiden tot de ophoping van buikvet. Naarmate u ouder wordt, ondergaat uw lichaam veel veranderingen en kan het moeilijk worden om af te vallen. Daarom is het beter om buikvet te verliezen op je veertigste, voordat het te laat is.

Als je het vet dat zich aan de voorkant heeft opgehoopt wilt verwijderen, volgen hier enkele adviezen van gynaecoloog Dr. Pooja Divan.

Waarom groeit buikvet sneller na je veertigste?

Er zijn veel factoren die bijdragen aan de ophoping van vet in uw buik, vooral als u in de veertig bent. Hoewel iedereen anders is, zeggen experts dat er enkele veelvoorkomende redenen zijn die kunnen leiden tot buikvet bij vrouwen van in de veertig:

1. Verlies van spiermassa

Naarmate je ouder wordt, heb je de neiging spiermassa te verliezen, wat deel uitmaakt van het natuurlijke proces dat sarcopenie wordt genoemd. Hoe meer spiermassa je verliest, hoe groter de zwakte en verminderde mobiliteit. Een afname van je spiermassa vertraagt ​​ook je stofwisseling, waardoor het moeilijker voor je wordt om calorieën te verbranden, blijkt uit gegevens van de Harvard Medical School.

Hoe meer spiermassa je hebt, hoe meer buikvet je verliest. Afbeelding met dank aan Adobe Stock

2. Hormonale veranderingen

Wist u dat gewichtstoename of -verlies wordt bepaald door uw hormonen? Naarmate we ouder worden, neemt de productie van de hormonen testosteron en oestrogeen in ons lichaam af. En helaas speelt dit hormoon een belangrijke rol bij het opbouwen van spieren en het verbranden van vet.

3. Menopauze

Volgens de studie gepubliceerd in het Journal of Mid-life Health zegt de deskundige dat de oestrogeenspiegels worden beïnvloed na de menopauze en de perimenopauze en kunnen leiden tot ophoping van vet rond de maag.

4 spanning

Stress in combinatie met andere hormonale veranderingen kan buikvet veroorzaken. Na je veertigste vertraagt ​​de stofwisseling, begint de spiermassa af te nemen, en zelfs een klein beetje stress maakt de situatie alleen maar erger. Hoewel stress tegenwoordig bij veel mensen voorkomt, is het belangrijk om het aan te pakken en te bestrijden om complicaties te voorkomen.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

Hoe buikvet verliezen op 40-jarige leeftijd?

Hoewel deze factoren tot buikvet kunnen leiden, kun je het ook na je veertigste verminderen om buikvet te verminderen.

1. Beheer stress

Volgens een studie gepubliceerd in Current Obesity Reports is stress een belangrijke oorzaak van gewichtstoename, vooral in de buikstreek. Als we gestrest zijn, produceert ons lichaam een ​​hormoon genaamd cortisol, dat de eetlust kan vergroten en het verlangen naar calorierijk voedsel kan veroorzaken. Cortisol stimuleert het lichaam ook om buikvet op te slaan.

Er zijn veel manieren om met stress om te gaan, en wat voor de een werkt, werkt misschien niet voor de ander. Enkele eenvoudige technieken voor stressbeheersing omvatten echter zaken als yoga, meditatie en ademhalingsoefeningen.

Lees ook: Houdt stress je tegen om je hardnekkige buikvet te verliezen?

2. Eet een eiwitrijk dieet

Het verhogen van uw eiwitinname kan u helpen buikvet te verminderen. Uit een onderzoek gepubliceerd in het Journal of the American College of Nutrition is gebleken dat een dieet met veel eiwitten je kan helpen gewicht te verliezen. Als u dus overtollig vet op uw buik wilt verminderen, zorg er dan voor dat u voldoende eiwitten in uw dieet opneemt. U kunt mager vlees, gevogelte, vis, tofu, bonen, linzen, eieren en zuivelproducten in uw dieet opnemen. Noten en zaden zoals amandelen, walnoten en pompoenpitten zijn ook goede bronnen van eiwitten.

3. Beperk het alcoholgebruik

Als u buikvet wilt verliezen, kunt u overwegen uw alcoholgebruik te beperken. Hoewel een glas wijn of bier plezierig kan zijn, kan te veel drinken leiden tot gewichtstoename. Alcohol bevat calorieën die gewichtstoename veroorzaken en het voor het lichaam moeilijker maken om vet te verbranden.

Lees ook: Denkt u aan gewichtsverlies? Wees voorzichtig met alcoholgebruik

4. Verminder de zoutinname

Een hoge zoutinname kan leiden tot gewichtstoename. Uit een onderzoek gepubliceerd in de Annals of Nutrition and Metabolism blijkt dat hoe hoger je zoutinname, hoe meer gewicht je krijgt in de vorm van vloeistoffen. Vermijd daarom het consumeren van te veel zout, omdat uw lichaam het vasthoudt en water uw buikstreek gewicht en volume geeft. Door uw zoutconsumptie te verminderen, kunt u het vasthouden van water helpen verminderen en buikvet verliezen.

Zoutinname en gewichtsverlies
Het verminderen van uw zoutinname kan u helpen gewicht te verliezen. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

5. Lichamelijke activiteit is een must

Een van de beste manieren om buikvet onder controle te houden is lichaamsbeweging. Wanneer u cardio doet en gewichten heft, verbruikt uw lichaam meer energie en verbrandt het meer calorieën. Dit werkt zelfs als u helemaal niet traint. Bovendien helpt krachttraining je bij het opbouwen van droge spieren. Spieren verbranden meer calorieën dan vet. Met andere woorden: hoe meer spieren je hebt, hoe meer calorieën je gedurende de dag verbrandt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *