Hoe een uitval te doen om af te vallen

Springende lunges kunnen resulteren in een aanzienlijke calorieverbranding. Hier zijn enkele van de voordelen en stappen die gepaard gaan met springende lunges om af te vallen.

Jump-lunges trainen veel spiergroepen en daarom helpen ze de kracht van het onderlichaam en de cardiovasculaire conditie te verbeteren. Een lunge is ook een effectieve oefening om af te vallen, omdat je er veel calorieën mee kunt verbranden. Maar mensen die voor het eerst sporten, moeten eerst activiteiten met een lagere impact doen en dan naar de lunges springen. Zelfs ervaren mensen kunnen fouten maken. Volg daarom deze stappen en doe jump-lunges om af te vallen.

Wat zijn lunges?

Een jump lunge is een dynamische oefening die regelmatige lunges combineert met krachtige sprongen. Dit is een sterke, complexe activiteit die de quadriceps, hamstrings, bilspieren en kuiten traint, zegt bodybuilder en fitnesstrainer Chitharesh Natesan.

Een jump lunge combineert reguliere lunges met krachtige sprongen. Afbeelding met dank aan: Shutterstock

Hoe helpen springende lunges je om af te vallen?

Springende lunges kunnen gunstig zijn voor gewichtsverlies, omdat ze meerdere spiergroepen aanspreken en de hartslag verhogen, waardoor de calorieverbranding en het vetverlies worden bevorderd. Deze dynamische beweging richt zich op de spieren van het onderlichaam, zoals de quadriceps, hamstrings, bilspieren en kuiten. Bovendien activeert het explosieve karakter van lunges de kernspieren, waardoor de algehele calorieverbranding toeneemt. De intensiteit van de training bevordert bovendien de cardiovasculaire conditie en draagt ​​zo bij aan een efficiëntere stofwisseling. De combinatie van krachttraining en cardiovasculaire voordelen maakt lunges tot een tijdbesparende en effectieve manier om af te vallen, legt de expert uit.

Hoeveel calorieën kun je verbranden door lunges te springen?

Het uitvoeren van 30 minuten lunges kan resulteren in een gemiddelde verbranding van 180 tot 240 calorieën. Deze schatting varieert afhankelijk van het gewicht, het algehele fitnessniveau en de trainingsintensiteit. Springende lunges resulteren in een aanzienlijke calorieverbranding voor mensen die een trainingsplan met hoge intensiteit volgen.

lees ook

Heupvet verminderen: 7 leefstijltips voor stevige billen

Hoe doe je springlunges?

Om springende lunges uit te voeren, doe je het volgende:

  • Begin met staan ​​met je voeten op heupbreedte uit elkaar.
  • Stap naar voren met je rechtervoet en uitval.
  • Spring explosief en wissel van been in de lucht.
  • Land zachtjes met je linkervoet naar voren en daal af in een nieuwe uitval.

Je kunt het afwisselende patroon zo lang voortzetten als je wilt, zegt Natesan.

Healthshots wellnessgemeenschap voor vrouwen

Healthshots Inner Circle Een exclusieve wellnessgemeenschap voor vrouwen

WORD NU LID

Fouten die u moet vermijden bij het uitvoeren van lunges

  • Het buigen van uw rug kan uw onderrug belasten.
  • Laat uw knieën voorbij uw tenen strekken tijdens lunges en riskeer letsel.
  • Als u niet soepel landt, wordt de belasting van de gewrichten groter.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van lunges?

Naast gewichtsverlies hebben lunges nog verschillende andere gezondheidsvoordelen:

  • Wanneer u lunges uitvoert, neemt uw hartslag toe, wat leidt tot een algehele verbetering van de cardiovasculaire gezondheid of een verbeterde cardiovasculaire conditie.
  • De oefening traint de belangrijkste spiergroepen, waardoor de kracht en het uithoudingsvermogen toenemen.
  • Het verbetert de algehele mobiliteit doordat coördinatie vereist is.

Wie moet lunges vermijden?

Jumping lunges bieden fitnessliefhebbers een uitgebreide trainingsaanpak die meerdere gezondheidsaspecten tegelijkertijd aanpakt. Sommige mensen moeten echter voorzichtig te werk gaan of sprongen vermijden –

1. Gezamenlijke problemen

Je vraagt ​​je misschien af ​​of lunges slecht zijn voor je knieën. Als u al knie- of gewrichtsproblemen heeft, kan de stress van deze activiteit deze verergeren. Dus als u deze problemen heeft, vermijd deze oefening.

Vrouw doet lunges
Mensen met knieproblemen moeten lunges vermijden om af te vallen. Afbeelding met dank aan: Shutterstock

2. Beginners

Springende lunges maken deel uit van trainingen met hoge intensiteit. Mensen die net beginnen of nieuw zijn met trainen, moeten beginnen met minder stressvolle activiteiten, adviseert de expert.

3. Huidige blessures

Als u herstellende bent van een blessure, vooral een blessure aan uw onderlichaam, neem dan contact op met uw arts voordat u lunges gaat doen.

Voor veilig en efficiënt gewichtsverlies moet u zich concentreren op het afstemmen van uw trainingen op uw fitnessniveau en medische achtergrond.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *