Hoe

Hoe je 10.000 stappen per dag kunt lopen

Om uw gezondheids- en fitnessdoelen te bereiken, moet u letterlijk de ene voet voor de andere blijven zetten. Zitten is het nieuwe roken in ons leven. Zelfs als u elke dag gestructureerd beweegt, hangt uw gezondheid meer af van beweging dan van langdurig zitten. Dit zorgt ervoor dat je meer moet lopen. Als het gaat om het dagelijks tellen van stappen, praten mensen enthousiast over de gezondheidsvoordelen van het zetten van 10.000 stappen buiten uw gebruikelijke trainingsroutine. Maar hoe loop je 10.000 stappen per dag?

Het getal lijkt op het eerste gezicht misschien intimiderend, maar laten we het voor u opsplitsen en vereenvoudigen. Health Shots nam contact op met Dr. Apoorv Dua, MS Orthopedie.
Adviseur sportblessures en gewrichtsvervanging, Dr. Dua’s Specialty Clinic, New Delhi om eenvoudige manieren te begrijpen om de 10.000 stappen te voltooien, al dan niet met een bureaubaan.

Waarom zou je 10.000 stappen per dag moeten lopen?

Het zetten van 10.000 stappen per dag wordt al lang geprezen als het magische getal dat je kunt bereiken op je stappenteller of fitnesstracker. Maar tEr is geen wetenschappelijk bewijs dat de voordelen van 10.000 stappen per dag lopen ondersteunt. Recente onderzoeken hebben aangetoond dat zelfs een kleiner aantal stappen voldoende is om een ​​gematigde dagelijkse lichaamsbeweging te bereiken. Het fitnessdoel van 10.000 is meer een marketinggimmick. Het mooie hiervan is dat het mensen motiveert om meer te lopen.

Hoe loop je 10.000 stappen per dag?

10.000 stappen per dag halen kan een uitdaging zijn als je te gewend bent om langdurig te zitten. Onze expert maakt het ons echter gemakkelijker met deze eenvoudig te volgen stappen.

Haal elke dag 10.000 stappen met deze eenvoudige methoden! Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

1. Dans alsof niemand kijkt

Niet alleen zal het grooven op je favoriete nummers je humeur verbeteren, maar elke dansstap of beweging die je maakt zal je dichter bij je doel van 10.000 stappen brengen. Speel een nummer naar keuze en dans je een weg er doorheen.

2. Oefening

Door een sport te beoefenen die je leuk vindt, kun je de cijfers goed krijgen. Je kunt er ook je partner bij betrekken om het leuker te maken.

3. Doe meer huishoudelijke klusjes

Sommige mensen vinden het doen van huishoudelijke klusjes eentonig en onproductief. Op een vrije dag waarop u niet naar de sportschool of yogales gaat, kunt u overwegen om te helpen met de dagelijkse huishoudelijke activiteiten. “Activiteiten als vegen, stofzuigen, dweilen, afstoffen en schoonmaken kunnen u helpen meer stappen te zetten dan u zich kunt voorstellen”, zegt Dr. Dua.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

Lees ook: Stil wandelen: leer waarom u uw dag met deze fysieke activiteit moet beginnen

4. Haal het beste uit je kookpauze

Koken als geheel kan tijdrovend zijn. “Terwijl je wacht tot de ketel kookt, het fornuis fluit of de magnetron afgaat, profiteer je van de verloren minuten en loop je rond”, stelt de expert voor.

Gemakkelijke manieren om 10.000 stappen per dag te krijgen
Dagelijks wandelen kan de levensduur verbeteren. Hier leest u hoe u eenvoudig uw 10.000 stappengrens bereikt. Afbeelding met dank aan Adobe Stock

5. Loop en praat, letterlijk

Omarm dit idee en je zult ons later dankbaar zijn. We houden allemaal van onze dagelijkse gesprekken met onze collega’s of dierbaren en ze maken deel uit van ons leven. Als het een ijdel gesprek is waarbij je geen taak met de hand moet voltooien, ga dan letterlijk wandelen en praten. Dit is een van de gemakkelijkste manieren om uw doel van 10.000 stappen per dag te bereiken.

Verspil uw energie niet aan reclame, zelfs niet als u tv kijkt. Beweeg in plaats daarvan tijdens reclameblokken.

Lees ook: 30 minuten sporten of 10.000 stappen per dag – een expert vertelt wat het beste bij u past!

6. Maak thuiswerken fitnessgericht

Als u thuiswerkt, zit u minder en beweegt u meer. Houd geen waterfles in de buurt. Maak er in plaats daarvan een gewoonte van om elk uur een glas water te drinken.

7. Weiger online bezorging en ga naar de dichtstbijzijnde markt

We hebben de wereld binnen handbereik. Online bezorgingen hebben het leven gemakkelijker gemaakt en we hebben de aantrekkingskracht verloren van het halen van onze boodschappen of andere eetbare bezorgingen bij winkels in de buurt. Vermijd het gebruik van online bezorgapps voor uw bestellingen en ga in plaats daarvan naar lokale winkels, zodat die stappen worden geteld.

8. Loop een paar stappen naar je kantoor

Indien mogelijk, loop naar je werk in plaats van de auto of het openbaar vervoer te nemen. Parkeer uw auto ver weg van het kantoor of, het verst weg, op de parkeerplaats van een winkelcentrum. Stap uit bij een vroege bushalte of metrostation en loop de rest van de weg naar je kantoor en weer terug naar huis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *