Hoe

Hoe je angst kunt overwinnen: 6 tips om onbevreesd te worden

Veel mensen hebben de neiging om gedachten over het leven te ontwikkelen rond angst. Je kunt je innerlijke monoloog daadwerkelijk van de ene slechtste uitkomst naar de andere horen springen. Angst weerhoudt ons ervan de ervaringen van het leven te accepteren zoals ze zijn. Het is alleen vanwege de zogenaamde ‘angst voor het onbekende’ dat we ervoor terugdeinzen om in het leven in onbekende wateren te springen. We zijn bang voor elke situatie die zelfs maar het geringste gevoel van angst bij ons oproept. Het is niet iets waarmee we geboren zijn. Weet je nog dat we als kinderen altijd opgewonden en enthousiast waren om alles te ervaren wat het leven te bieden had. Naarmate we groeiden en onze ups en downs meemaakten, ontwikkelden we angst voor bepaalde dingen. In werkelijkheid is onze wilskracht groter dan de angst voor wat dan ook, omdat alles in ons hoofd zit, wat beelden van verschrikkelijke scenario’s creëert en ons ervan weerhoudt om op dit moment alles te geven. Het goede nieuws is dat we allemaal angst kunnen overwinnen met enkele technieken, tips en trucs.

Health Shots nam contact op met Dr. Annie Singh, opvoeder, relatieadviseur en auteur uit Dehradun, om te leren hoe je angst kunt overwinnen.

Is angst gezond? Nee dat is het niet! Hier zijn enkele tips om angst in het dagelijks leven te overwinnen. Met dank aan afbeelding: Freepik

Hoe kun je angst overwinnen?

Angst is een natuurlijke reactie op waargenomen bedreigingen, reëel of ingebeeld. Het veroorzaakt een cascade van fysiologische en psychologische reacties, zoals: Bijvoorbeeld verhoogde hartslag, oppervlakkige ademhaling en verhoogde alertheid. Angst is een essentieel overlevingsmechanisme dat zich in de loop van miljoenen jaren heeft ontwikkeld en ons helpt op gevaar te reageren, legt Dr. Singh.

Fobieën zijn anders. Ze vormen een specifieke subgroep van angst: intensere, irrationele angsten over bepaalde situaties, objecten of activiteiten. In tegenstelling tot gewone angsten, die een beschermend doel kunnen dienen, worden fobieën gekenmerkt door hun onevenredige en vaak oncontroleerbare aard. De meest voorkomende fobieën zijn hoogtevrees (acrofobie), spinnen (arachnofobie), vliegangst (aviofobie) en spreken in het openbaar (glossofobie).

Hier zijn enkele eenvoudige, dagelijkse manieren om met angst om te gaan:

1. Daag je gedachten uit

“Herken wanneer irrationele of negatieve gedachten je angsten voeden. Daag deze gedachten uit door te vragen of ze gebaseerd zijn op bewijsmateriaal of op aannames. “Volg een op feiten gebaseerd denkproces en geloof alleen wat echt is”, zegt Dr. Singh.

Je angsten onder ogen zien is de moedigste stap die je kunt zetten. Op de lange termijn is het echter buitengewoon lonend. Als je daadwerkelijk naar buiten gaat en je angsten onder ogen ziet, kan dit stress in je lichaam veroorzaken en kun je je geïntimideerd voelen als je je angsten onder ogen ziet, maar dat is de enige manier om de andere kant van de angsten te bereiken. Het zal je de trivialiteit van je angsten en de kracht van je geest doen beseffen.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

2. Cultiveer mindfulness

Oefen mindfulness-technieken om een ​​kloof te creëren tussen je gedachten en je emotionele reacties. Hierdoor kun je rustiger en rationeler op angst reageren.

3. Zoek steun

“Aarzel niet om vrienden, familie of psychologen om advies en emotionele steun te vragen. “Praten over je eigen angsten kan nieuwe perspectieven openen”, stelt de expert.

hoe je angst kunt overwinnen
Weet manieren om met angst en ongerustheid om te gaan. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

4. Leer van fouten

Zie mislukkingen als een springplank voor persoonlijke groei. Begrijp dat tegenslagen deel uitmaken van de reis en geen weerspiegeling zijn van uw waarde.

Lees ook: Overwin je angst voor openbare toiletten met deze toilethacks!

5. Oefen zelfcompassie

Wees aardig voor jezelf terwijl je eraan werkt om angst te overwinnen. Zelfcompassie kan je helpen je uitdagingen met meer veerkracht en zelfvertrouwen tegemoet te treden. Praat tegen jezelf zoals je tegen je dierbare vriend zou praten die dezelfde uitdagingen doormaakt.

6. Wees volhardend

Begrijp dat het overwinnen van angst een reis is. Het kan zijn dat je de eerste paar dagen nog steeds moeite hebt om je angst te overwinnen, maar laat dat je nooit afschrikken. Blijf toegewijd en volhardend in uw inspanningen, wetende dat vooruitgang tijd kost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *