Hoe je een feestelijk opgeblazen gevoel kunt bestrijden: 3 tips van Anshuka Parwani

Gepubliceerd: 3 november 2023, 12:00 uur IST

De eindejaarsfeesten zijn een vrolijke tijd met veel excursies, veel eten en dus veel winderigheid. Een opgeblazen gevoel is een probleem waar we allemaal mee te maken hebben, vooral na een zware maaltijd. Tijdens de feestdagen, wanneer er in overvloed heerlijke maaltijden zijn, is dit een groter probleem dan normaal. Een opgeblazen gevoel kan veel uitstapjes verpesten, vooral als je een outfit speciaal voor de gelegenheid hebt genaaid. Hoe vervelend het ook is, een opgeblazen gevoel is gemakkelijk te voorkomen. Hier zijn mijn tips om een ​​feestelijk opgeblazen gevoel tegen te gaan.

Tips om een ​​opgeblazen gevoel bij feestdagen te verminderen

1. Hydrateer voldoende

Er wordt veel over hydratatie gesproken als het om de gezondheid gaat, en terecht. Het is echter belangrijk om voor een goede vochtinname te zorgen om een ​​opgeblazen gevoel te voorkomen. Begin uw dag met een glas warm water of begin met een scheutje citroensap om uw spijsverteringsstelsel te stimuleren. Drink water voor of na elke maaltijd, maar niet tijdens de maaltijd. Je kunt ook de hele dag thee drinken om tegelijkertijd je lichaam te hydrateren en te voeden. De grootste boosdoener zijn koolzuurhoudende dranken. Vervang deze daarom door sappen of gearomatiseerd water.

2. Eet goed

Een opgeblazen gevoel is een teken dat uw lichaam het voedsel niet goed heeft verteerd. Let dus goed op wat je eet en hoe je eet. De weg naar een leven zonder opgeblazen gevoel begint met de manier waarop u uw maaltijden benadert. Neem tijdens het eten de tijd om uw voedsel grondig te kauwen om een ​​optimale vertering te garanderen. Eet vezelrijk voedsel om het opgeblazen gevoel onder controle te houden, en overweeg om voldoende darmvriendelijke probiotica in uw dieet op te nemen. Chana-dal en bonen zijn beruchte gasproducenten en zijn hoogstwaarschijnlijk de reden voor je opgeblazen gevoel!

Lees ook: Hoe een opgeblazen gevoel te stoppen? Volg deze 9 ultieme tips om het te verminderen

Eet goed tijdens de festiviteiten om een ​​opgeblazen gevoel te voorkomen. Afbeelding met dank aan: Shutterstock

3. Probeer deze yogahoudingen

Voordat je met yoga begint, zorg ervoor dat je houding in het dagelijks leven correct is: trotse borst met naar achteren getrokken schouders.

* Viparita Karani De ‘Legs on the Wall’-pose strekt je bovenlichaam uit. Probeer het als je wakker wordt en voordat je naar bed gaat.
* Kat en koe poseren rekt uw buikspieren uit, verlicht de spanning in uw maag en verlicht een opgeblazen gevoel.
* Pavan Muktasana is DE yogapose om van een opgeblazen gevoel af te komen. Dit is de gemakkelijkste en snelste manier om gas vrij te laten en een opgeblazen gevoel te verminderen.
* Ardha Matsyendrasana of de Spinal Twist en Supta Matsyendrasana of de Supine Spinal Twist zijn ook geweldige manieren om een ​​opgeblazen gevoel te verlichten. Alle asana’s waarbij draaien betrokken is, strekken de kern- en buikspieren uit.
* Bhujangasana of Cobra Pose opent de borst en strekt de maag uit om een ​​opgeblazen gevoel te verminderen.

Bhujangasana
Yoga kan je helpen je lichaam, geest en ziel in evenwicht te brengen tijdens de feestdagen en daarna. Afbeelding met dank aan: Shutterstock

Maak er een dagelijks ritueel van om slechts 5 minuten te besteden aan het oefenen van deze yogahoudingen tegen een opgeblazen gevoel en vergeet niet om ze aan te vullen met diepe ademhalingsoefeningen. Volledig in- en uitademen doet wonderen om je maag te strekken en je te helpen een opgeblazen gevoel te voorkomen terwijl je actief blijft.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

Het is belangrijk om aandacht te besteden aan je lichaam en te luisteren naar wat het je vertelt om een ​​feestelijk opgeblazen gevoel te voorkomen. De feestdagen kunnen hectisch zijn, dus het is belangrijk om extra goed voor je lichaam en geest te zorgen. Yoga kan helpen stress in evenwicht te brengen door je een moment van rustige ontspanning te geven en de broodnodige endorfine vrij te maken om tegelijkertijd stress te bestrijden en een opgeblazen gevoel te bestrijden!

(Anshuka Parwani is wellnesscolumnist voor Health Shots. Ze schrijft een exclusieve tweewekelijkse column voor het vrouwengezondheidsplatform. Anshuka is een toonaangevende yoga- en holistische welzijnsexpert van beroemdheden in India, die beroemdheden als Kareena Kapoor Khan, Deepika Padukone en Alia opleidt Bhatt, een voormalig piloot, is de drijvende kracht achter de in Mumbai gevestigde yogastudio Anshuka Yoga.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *