Hoe

Hoe je middernachtcravings kunt vermijden: 7 voedings- en levensstijltips

Stel je voor: het is middernacht, je loopt zwijgend je keuken binnen, haalt er meteen een pakje chips uit en springt erop zonder schuldgevoel! Schuldgevoelens sluipen echter binnen zodra je klaar bent met eten. Je begint je slecht te voelen als je je elke avond overgeeft aan heerlijke maar ongezonde snacks. Als jij dit bent, begrijp dan dat je alleen bent. We zijn er allemaal x keer geweest en hebben dat gedaan. Maar deze slechte gewoonte doet je meer kwaad dan je denkt. Hunkeren naar middernacht kan uw slaap verstoren en uw doelstellingen op het gebied van gezond eten doen ontsporen. Om ze te verslaan, is het belangrijk om de onderliggende oorzaken te begrijpen en te weten hoe je middernachtcravings kunt vermijden.

Health Shots nam contact op met Doli Baliyan, senior klinische voedingsdeskundige bij het Max Super Specialty Hospital, Dehradun, om erachter te komen hoe je middernachtelijke trek kunt vermijden.

Gebruik deze tips om je honger naar middernacht te stillen. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

Wat zijn de bijwerkingen van tussendoortjes in de avond?

Het is niet altijd slecht om ‘s avonds een tussendoortje te eten, want iedereen doet dat wel eens. Maar als u ‘s avonds regelmatig meer consumeert dan u nodig heeft, kan dit leiden tot:

Gewichtstoename: Te vaak te veel calorieën eten kan leiden tot gewichtstoename, waardoor het moeilijk kan worden om een ​​gezond lichaamsgewicht te behouden.

Effecten op werkprestaties en geestelijke gezondheid: ‘s Nachts te veel eten kan de volgende dag leiden tot symptomen zoals hoofdpijn, diarree en maagpijn. Het eten van sterk bewerkte snacks in de avond kan leiden tot schuldgevoelens, depressie of schaamte en kan het normale functioneren verstoren.

Verhoogd risico op chronische ziekten: ‘s Nachts eten leidt tot verschillende gezondheidsproblemen, waaronder obesitas en hartziekten.

Herken de oorzaak van hunkeren naar middernacht. Ontdek waarom ze gebeuren. Zijn ze te wijten aan een te gecontroleerde voedselinname gedurende de dag, gewoonte, verveling of een eetstoornis? Het wegnemen van de oorzaak is de eerste stap om de hunkering onder controle te krijgen. Laten we meer tips vinden om dit probleem op te lossen.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

Hoe kun je de hunkering naar middernacht beteugelen?

Hier zijn enkele tips van onze expert om u te helpen de nachtelijke trek te overwinnen.

1. Voeg eiwitten toe aan uw dieet

“Verwerk gezonde eiwitbronnen zoals mager gevogelte, vis, noten, zaden, erwten, linzen, bonen en yoghurt in je diner. Eiwit zorgt voor duurzame energie en zorgt ervoor dat je langer een vol gevoel hebt”, zegt de expert.

Verlangen naar middernacht
Zeg “Nee” tegen onbedwingbare trek met deze tips! Afbeelding met dank aan: Shutterstock

2. Consumeer voedingsmiddelen die rijk zijn aan vezels

De deskundige stelt voor: „Uw dieet zou vezelrijker voedsel moeten bevatten, zoals groenten, fruit en vezelrijke en suikerarme granen. Vezels hebben tijd nodig om te verteren en helpen de honger onder controle te houden zonder de voeding in gevaar te brengen.”

3. Verminder suiker en eenvoudige koolhydraten

Vermijd voedingsmiddelen met een hoog suikergehalte en eenvoudige koolhydraten, omdat deze pieken en dalen in de bloedsuikerspiegel kunnen veroorzaken en hunkeren naar voedsel kunnen veroorzaken.

4. Vermijd nachtelijke triggers

Vermijd zoete snacks en cafeïne voor het slapengaan. Deze kunnen uw slaap verstoren en middernachtelijke trek veroorzaken.

5. Blijf gehydrateerd

Zorg ervoor dat u gedurende de dag voldoende water drinkt en overweeg om een ​​glas water te drinken voordat u naar bed gaat. Voldoende vochtinname kan de trek in voedsel verminderen.

6. Stressmanagement

“Oefen stressvermindering door middel van technieken zoals ademhalingsoefeningen, meditatie, warme baden, yoga, zachte oefeningen en stretching. Het beheersen van stress kan emotioneel eten ‘s nachts helpen voorkomen’, suggereert de expert.

7. Overweeg een persoonlijke aanpak

individuele oplossingen: Bedenk dat wat voor de ene persoon werkt, mogelijk niet voor de andere werkt. Experimenteer met deze strategieën om de strategieën te vinden die het beste bij uw behoeften en voorkeuren passen.

Wees geduldig en consistent: Het overwinnen van hunkeren naar middernacht kost tijd en consistentie. Blijf trouw aan de door u gekozen strategieën en raak niet ontmoedigd als het even duurt voordat u resultaat ziet.

Houd een eetdagboek bij: Het kan nuttig zijn om in detail te beschrijven wat u elke dag eet en drinkt. En door de calorieën die u gedurende de dag eet bij te houden, kunt u potentiële probleempatronen identificeren, zoals het overslaan van maaltijden of te lang niet eten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *