Hoe je praktisch en niet emotioneel in het leven kunt blijven: 6 tips

Als je leert praktischer en minder emotioneel in het leven te staan, kun je een ordelijker leven leiden waarin je je op jezelf concentreert en niet op het behagen van anderen.

In ons dagelijks leven hebben we vaak de neiging elk aspect waar te nemen door een emotionele lens die in ons allemaal aanwezig is. Dit is echter niet altijd de beste manier om ernaar te kijken. Wanneer onze emoties ons en onze denkwijze overweldigen, kunnen we ons kwetsbaarder voelen en beslissingen nemen in de verkeerde gemoedstoestand. Op zulke momenten kunnen we ons afvragen: “Hoe kun je praktisch zijn in het leven?”

Hoe kun je praktischer in het leven staan?

Er zijn manieren om een ​​praktisch perspectief in het leven te krijgen. Health Shots nam contact op met psychiater Dr. Shivanini Singh om erachter te komen hoe je praktisch kunt zijn in plaats van emotioneel.

1. Accepteer je gevoelens

Het leven gaat elke dag door. Maar het probleem ontstaat als we ons verzetten tegen de natuurlijke gebeurtenissen van het leven. In plaats van de natuurlijke stroom van het leven te accepteren en ons eraan over te geven, verzetten we ons tegen dingen die niet gaan zoals gepland of voorgesteld. Leer zelfs de gebrekkige delen van jezelf te accepteren. Met acceptatie komt vrede en duidelijkheid, evenals de visie om rationelere beslissingen te nemen. “Accepteer dat je een emotioneel persoon bent. “Wees realistisch en probeer je gevoelens niet te onderdrukken, omdat ze later in hun meest verschrikkelijke vormen kunnen uitbarsten: boos of gefrustreerd”, zegt de expert.

Krijg controle over uw emoties om een ​​succesvol leven te leiden. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

2. Begrijp uw triggers

Als je controle over je emoties wilt krijgen en praktischer wilt worden, moet je slim zijn en eerst leren je triggers te identificeren. Als je je hiervan eenmaal bewust wordt, kun je wijs genoeg worden om niet verstrikt te raken in het gebabbel of de twijfels in je hoofd. De expert voegt eraan toe dat je je moet concentreren op de momenten waarop je overemotioneel wordt en de triggerende situaties moet identificeren. Schrijf deze incidenten op en leg ze vast, zodat u later kunt nadenken over hoe u zich anders had kunnen gedragen.

3. Verander uw aanpak

Beslissingen die in een staat van emotionele onrust worden genomen, leiden niet tot iets goeds. We moeten allemaal moeite doen om de gebeurtenissen in het leven objectief te bekijken, zodat we beter grip op het leven kunnen krijgen. Neem daarom geen beslissingen wanneer u uw hoogste emoties ervaart, aangezien deze toestanden meestal snel voorbijgaan. Wacht in plaats daarvan tot u zich beter voelt voordat u beslist welke actie u moet ondernemen, adviseert de expert.

lees ook

Hoe u uw geest kunt beheersen: 7 effectieve manieren om ongewenste gedachten weg te houden
hoe het praktisch verder moet
Leer de kunst van gezonde communicatie om logischer en praktischer in het leven te staan. Afbeelding met dank aan Adobe Stock

4. Bespreek en communiceer

Wanneer er iets ergs of onverwachts gebeurt in onze dagelijkse relaties en we onze emoties overdrijven en onderdrukken in plaats van ze te luchten. Dit leidt ook tot opgekropte emoties en uiteindelijk verliezen we onze rationaliteit. Werk aan uw communicatieve vaardigheden om uw emoties effectief te uiten in de vorm van een goede dialoog in plaats van uw emoties te verbergen, wat tot innerlijke onrust zou kunnen leiden.

5. Zelfcoaching

Probeer altijd het grotere geheel te zien. Denk eens na over de worst-case en best-case scenario’s die zouden kunnen voortvloeien. Begrijp dat alles, inclusief je vreugde en verdriet, van voorbijgaande aard is. Alleen jij hebt controle over jezelf. Je hoeft geen moeite te doen om anderen te domineren.

6. Laat je niet beïnvloeden door lof of kritiek

Als je jezelf probeert vorm te geven op basis van de lof en kritiek van anderen, ben je geen praktisch persoon. Als je wilt weten hoe je praktisch moet zijn, probeer dan te accepteren dat alles wat je in het leven doet, onderhevig kan zijn aan kritiek. Anderen proberen te plezieren en je eigen houding ten opzichte van dingen veranderen, alleen maar om je geaccepteerd te voelen, is niet de eigenschap van een praktisch persoon. Werk aan het opbouwen van je eigen identiteit, je mening en je persoonlijkheid.

Deze tips zullen je helpen minder emotioneel en praktischer in het leven te staan. Geloof ons, u zult zich beter verzorgd voelen dan ooit tevoren!

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *