Hoe je van jezelf kunt houden in een relatie: 5 tips voor zelfliefde

Leren hoe je van jezelf kunt houden in een relatie kan je eerste stap zijn op weg naar een gezond liefdesleven. Bekijk hier tips voor zelfliefde!

Verliefd zijn voelt misschien als het beste gevoel ter wereld, maar het kan nog beter zijn als je ook van jezelf houdt! Het Grammy-winnende ‘Flowers’ van de Amerikaanse singer-songwriter Miley Cyrus, geprezen als een zelfliefdelied, herinnert ons eraan dat elke vrouw in staat is meer van zichzelf te houden dan welke partner dan ook. Maar in de echte wereld vergeten vrouwen dit vaak. In plaats daarvan verliezen veel vrouwen zichzelf en vernietigen ze uiteindelijk hun eigen persoonlijkheid, terwijl ze proberen hun aantrekkingskracht, liefde en vrede te behouden. Maar het is belangrijk om de eigenliefde niet te vergeten en je eigen individualiteit niet te laten verdwijnen achter de glans van de liefde. Je moet weten hoe je van jezelf kunt houden in een relatie, in plaats van er een bijzaak van te maken na verbroken relaties.

Waarom is eigenliefde belangrijk in relaties?

Miley Cyrus versterkt het idee van eigenliefde als ze zingt: “Ik kan bloemen voor mezelf kopen, mijn naam in het zand schrijven; Praat urenlang tegen mezelf en zeg dingen die je niet begrijpt. Ik kan staan ​​om te dansen en ik kan mijn eigen hand vasthouden… Ja, ik kan beter van mezelf houden dan jij.’

Miley Cyrus begon over eigenliefde in haar Grammy-winnende nummer ‘Flowers’.

Volgens geestelijke gezondheidszorgdeskundige Dr. Chandni Tugnait, gaan de teksten rechtstreeks in op concepten als het bereiken van onafhankelijkheid, het bevorderen van het gevoel van eigenwaarde en het opbouwen van veerkracht bij moeilijkheden of verraad in relaties. Ook biedt de zangeres haar platform om vaak gestigmatiseerde emoties te normaliseren. “Het dwingt mensen om hun eigen normen, grenzen en inherente waarden stevig vast te stellen, in plaats van zichzelf te kleineren of te onderdrukken om genegenheid te verdienen of verlating te voorkomen (tijdens een relatie)”, vertelt Tugnait aan Health Shots.

Daarom is het belangrijk dat je je eigenaardigheden omarmt, tijd voor jezelf vrijmaakt, onafhankelijkheid cultiveert, grenzen stelt, dingen blijft doen waar je van houdt, en aan zelfreflectie doet.

lees ook

Verwaarloos de emotionele gezondheid niet!  10 tips voor het opvoeden van een emotioneel gezond kind

Relatiecoach Radhika Mohta legt het creatief uit: “Jij bent de taart en alle anderen kunnen alleen maar de kers op de taart zijn!” Wat ze bedoelt is dat mensen moeten blijven investeren in hun persoonlijke groei, ongeacht of ze nu een relatie hebben of niet . “Als mensen een relatiebreuk meemaken, gaat hun hart open voor een wereld van mogelijkheden. Je kunt meer tijd voor jezelf nemen. Maar zelfs als mensen een relatie hebben, is het belangrijk om tijd voor jezelf te hebben, prioriteit te geven aan zelfzorg en dingen te doen en mensen te hebben om mee uit te gaan, zelfs zonder je partner. Als u al uw hoop vestigt op één persoon als uw reisgenoot, souschef, mentor, therapeut of uw huilende schouder, bedenk dan dat één persoon geen dorp voor u kan zijn. Je hebt je eigen ondersteuningssysteem nodig”, vertelt Mohta aan Health Shots.

Tegelijkertijd is het belangrijk om te begrijpen dat zelfliefde er niet toe leidt dat je denkt dat je geen partner nodig hebt in het leven. “Zelfliefde is niet oké als gedachten als ‘Ik heb niemand in mijn leven nodig en ik vind mezelf prima voor het leven’ je geest vertroebelen. Het ‘ik, ik, mezelf’ werkt misschien niet altijd. Mensen zijn geprogrammeerd om verbindingen, gemeenschap en een gevoel van verbondenheid te hebben. Je moet niet vergeten de juiste grenzen te stellen”, voegt Mohta toe.

Healthshots wellnessgemeenschap voor vrouwen

Healthshots Inner Circle Een exclusieve wellnessgemeenschap voor vrouwen

WORD NU LID

Tips om van jezelf te houden in een relatie

Volg deze tips voor zelfliefde, of je nu een relatie hebt of niet, en je zult je een betere versie van jezelf voelen. Omdat je gevoel van eigenwaarde niet afhankelijk mag zijn van een ander.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

1. Accepteer je fouten

Het is belangrijk om te weten dat we altijd aan een aantal fouten zullen moeten werken en toch medeleven met onszelf zullen moeten hebben, zoals onze beste vrienden of weldoeners dat zouden doen. Niemand is perfect, ook jij en je partner niet. Accepteer jezelf zoals je bent en moedig je partner aan hetzelfde te doen. Jouw unieke kwaliteiten maken jou, nou ja, JOU. Dus bezit het!

Lees ook: 6 manieren om zelfkritiek te overwinnen, omdat je het absoluut waard bent!

Zelfliefde is belangrijk in relaties
Geef prioriteit aan eigenliefde en je zult je meer geliefd voelen dan ooit. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

2. Bouw een zelfzorgroutine op

Werk aan een zelfzorgroutine, bij voorkeur een ochtendroutine en een avondroutine die dienen als boekensteunen voor de dag. Zo kun je op je eigen agenda markeren wat voor jou belangrijk is en hopelijk al je vijf zintuigen kalmeren. Van het starten van de dag met een natuurwandeling, het bijhouden van een dagboek, een favoriete playlist of een kopje koffie, tot het afsluiten van de dag met een huidverzorgingsroutine en het herlezen van een oud boek terwijl je favoriete kaars zijn milde geur door de kamer verspreidt. Door voor jezelf te zorgen met kleine rituelen die je vreugde brengen, kun je die vreugde in de relatie delen.

3. Blijf nieuwsgierig

Blijf nieuwsgierig en maak je leven interessant om zelfliefde te ontwikkelen en een gezonde romantische relatie te onderhouden. Door tijd te besteden aan het nastreven van enkele van uw individuele interesses, krijgt u de tijd om van elkaar gescheiden te zijn en te ervaren welk aspect van u deze naar voren brengen. Heel vaak beschouwen we elkaar als vanzelfsprekend. Maar als we een tijdje weg zijn, kunnen we terugkomen met hernieuwde kracht en verhalen om te delen. Je hobby’s hoeven elkaar immers niet 100 procent te overlappen, maar je kunt elkaar altijd kennis laten maken met een andere kant van jullie wereld.

4. Voed uw ondersteuningssysteem

Radhika Mohta citeert relatietherapeut Esther Perel als ze zegt: ‘Er is geen ander.’ Er is een dorp nodig om een ​​gelukkig, gezond en vervullend leven te leiden. Blijf in contact met oude vrienden en maak deze reis tot een succes. Maak tijd vrij om op het 80e verjaardagsfeestje van je oma te verschijnen, zelfs als ze er niet bij kan zijn, en plan een dagtocht met collega’s. Je hoeft niet alles met je partner te plannen alleen maar omdat je een relatie hebt!

5. Let op de inhoud die je consumeert

Het is gemakkelijk om OTT-inhoud, sociale media en tv-inhoud te consumeren en het gevoel te hebben dat deze fictieve vrienden het beste leven leiden terwijl jij een normaal en saai leven leidt. Het is gemakkelijk om in relaties in de vergelijkingsvalkuil te trappen. Doe wat voor uw relatie werkt, zonder de relatie van iemand anders als maatstaf te nemen. Misschien is je partner in de verdediging en krijg je halfjaarlijkse tijdsblokken samen, maar niet de dagelijkse tijd om er persoonlijk bij te zijn. Of hij kan thuis werken, maar zij moet elke dag op kantoor zijn. Daarom is de verwachting van ieder van jullie niet dat je de genderstereotiepe rollen die je in de televisieseries ziet, zult kopiëren.

Zorg ervoor dat u zich gezien, gehoord, gewaardeerd en begrepen voelt bij uw partner, ook als u ouder wordt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *