Hoe

Hoe kies je het beste eiwitpoeder? 7 tips die u moet volgen

Vraagt ​​u zich af hoe u het juiste eiwitpoeder kiest? Ontdek welk eiwitpoeder het beste is voor uw doelen en behoeften.

Eiwitpoeders zijn een belangrijk onderdeel geworden van veel diëten over de hele wereld, van fitnessliefhebbers die spieren willen opbouwen tot mensen die willen afvallen of zich aan bepaalde dieetbeperkingen willen houden. Maar als het gaat om het kiezen van een eiwitpoeder op basis van uw doelen en behoeften, kunnen de opties overweldigend zijn. Als jij ook moeite hebt met het kiezen van het juiste eiwitpoeder, dan kunnen wij je helpen! Eerst moet u de soorten eiwitten begrijpen, wat hun voordelen zijn en waarom ze belangrijk zijn voor uw gezondheid.

Soorten eiwitpoeder

Hier zijn verschillende soorten eiwitpoeder:

1. Wei-eiwit: Wei-eiwit is afgeleid van melk en is een compleet eiwit dat alle essentiële aminozuren bevat.
2. Caseïne-eiwit: Caseïne-eiwit, ook afkomstig uit melk, wordt langzamer verteerd dan wei, waardoor een consistente afgifte van aminozuren wordt gegarandeerd.
3. Soja-eiwit: Soja-eiwit is een plantaardig eiwit dat wordt gewonnen uit sojabonen. Het is een compleet eiwit en geschikt voor vegetariërs en veganisten. Het bevat fyto-oestrogenen die extra gezondheidsvoordelen kunnen bieden.
4. Erwteneiwit: Nog een plantaardige optie: erwteneiwit is rijk aan vertakte aminozuren (BCAA’s) en is licht verteerbaar.
5. Rijsteiwit: Rijsteiwit wordt gemaakt van bruine rijst en is hypoallergeen en licht verteerbaar. Het kan echter lagere niveaus van bepaalde essentiële aminozuren bevatten in vergelijking met dierlijke eiwitten.
6. Hennepproteïne: Hennepeiwit is afkomstig van hennepzaden en is een compleet eiwit dat omega-3- en omega-6-vetzuren bevat.

Hoe kies je het juiste eiwitpoeder?

Hoe u het juiste eiwitpoeder kiest voor verschillende doelen en behoeften:

1. Voor gewichtsverlies

Het kiezen van het juiste eiwitpoeder voor gewichtsverlies is cruciaal. Eiwitpoeders met een lager calorie- en koolhydraatgehalte worden aanbevolen om uw doelstellingen voor gewichtsverlies te ondersteunen. Gebruik ook poeders met toegevoegde vezels, omdat deze de verzadiging bevorderen en de trek in voedsel kunnen verminderen.

lees ook

dr. Archana Batra, voedingsdeskundige en gecertificeerde diabetesvoorlichter, zegt: “Je kunt ook eiwitpoeders overwegen met toegevoegde thermogene verbindingen zoals groene thee-extract of cafeïne, omdat deze de stofwisseling kunnen stimuleren, waardoor ze een voordelige keuze zijn voor mensen die op weg zijn naar gewichtsverlies. “Vermijd eiwitpoeders met toegevoegde aminozuren met vertakte keten (BCAA’s), omdat deze spiergroei en gewichtstoename bevorderen.”

Fitte vrouw
Eiwitpoeder is belangrijk om af te vallen. Met dank aan afbeelding: Freepik

2. Spieren opbouwen

Als u spiermassa wilt opbouwen, geeft u de voorkeur aan eiwitpoeders met een hoog eiwitgehalte per portie. Wei-eiwitisolaat of -hydrolysaat, bekend om zijn snellere absorptiesnelheid, zijn in dit opzicht uitstekende opties. Je kunt ook kiezen voor caseïne-eiwitpoeder. Het biedt een duurzame bron van aminozuren, waardoor het geschikt is voor consumptie voor het slapengaan om spierherstel en -groei gedurende de nacht te ondersteunen.

3. Vegetarisch of veganistisch

Voor degenen die een vegetarisch of veganistisch dieet volgen, zijn plantaardige eiwitpoeders zoals soja-, erwten-, rijst- of hennepeiwit de ideale keuze. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat deze eiwitpoeders verrijkt zijn met essentiële vitamines en mineralen die vaak voorkomen in dierlijke producten, zoals: B. Vitamine B12 en ijzer. Kies geen eiwitshakes op melkbasis, zoals whey en melkeiwitten.

4. Diabetici

Als u diabetes heeft, moet u voorzichtig zijn bij het kiezen van uw eiwitpoeders om de bloedsuikerspiegel effectief onder controle te houden. Kiezen voor eiwitpoeders met zo min mogelijk toegevoegde suikers en koolhydraten is cruciaal voor het reguleren van de bloedsuikerspiegel. Kies opties die zijn gezoet met natuurlijke alternatieven zoals stevia of monniksfruit, omdat deze bloedsuikerpieken kunnen helpen voorkomen. Kies bovendien eiwitpoeders met toegevoegde vezels, die kunnen helpen de glucose-opname te vertragen en een betere controle van de bloedsuikerspiegel te bevorderen.

5. Nierziekte

Als u een nierziekte heeft, zorg er dan voor dat u een arts raadpleegt voordat u eiwitpoeder aan uw dieet toevoegt. Uw arts kan eiwitpoeders aanbevelen met een lager eiwitgehalte per portie om de druk op de nieren te verminderen. Overweeg ook eiwitpoeders die minder fosfor en kalium bevatten, zoals: B. Rijst- of hennepeiwit.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

Nierziekte
Volg het advies van uw arts voordat u eiwitpoeder consumeert. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

6. Maagdarmproblemen

Vermijd eiwitpoeders met toegevoegde kunstmatige zoetstoffen, smaakstoffen of conserveermiddelen, die maag-darmproblemen kunnen verergeren. U kunt kiezen voor gehydrolyseerde eiwitpoeders met minimale ingrediënten en natuurlijke smaken. Ze zijn licht verteerbaar en kunnen het risico op spijsverteringsproblemen helpen verminderen.

7. Gewichtstoename

Voor degenen die willen aankomen, is het kiezen van eiwitpoeders met een hoger caloriegehalte cruciaal. Deze poeders bevatten vaak toegevoegde koolhydraten en vetten om de gewichtstoename te bevorderen. Eiwitmengsels met een mix van eiwitbronnen, koolhydraten en gezonde vetten zorgen voor een optimale voeding voor spiergroei en algehele gewichtstoename.

8. Melkallergieën

Mensen met melkallergieën moeten wei- en caseïne-eiwitpoeders gemaakt van melk vermijden. Kies in plaats daarvan voor plantaardige eiwitpoeders zoals soja-, erwten-, rijst- of hennepeiwit. Zorg ervoor dat het eiwitpoeder dat u kiest gecertificeerd zuivelvrij is.

Andere dingen waar u rekening mee moet houden voordat u een eiwitpoeder koopt:

1. Identificeer uw doelen en voedingsvoorkeuren

Voordat u de juiste eiwitpoeders kiest, is het belangrijk om uw gezondheids- en fitnessdoelen te bepalen. Of u nu spieren wilt opbouwen, gewichtsverlies wilt ondersteunen of eenvoudigweg uw dieet wilt aanvullen, het begrijpen van uw doelen zal u helpen bij het maken van uw keuze.

2. Controleer de kwaliteit

De eerste en meest fundamentele factor waarmee u rekening moet houden bij het kopen van eiwitpoeder is het merk. Kies voor eiwitpoeders van gerenommeerde merken voor hoogwaardige producten.

beste eiwitpoeders
Gebruik het hoogwaardige eiwitpoeder om de algemene conditie te verbeteren. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock.

3. De eiwitbron is belangrijk

Eiwitpoeders zijn er in verschillende vormen, elk afkomstig uit verschillende bronnen, zoals wei-eiwit en plantaardig eiwit. Kies een eiwitbron die past bij uw voedingsvoorkeuren en -doelen.

4. Controleer op additieven en allergenen

Bekijk de ingrediëntenlijst van eiwitpoeders zorgvuldig om onnodige toevoegingen, conserveermiddelen of overmatige suiker te vermijden. Sommige producten kunnen kunstmatige zoetstoffen of smaakstoffen bevatten die mogelijk niet aan uw gezondheidsdoelen voldoen, vooral als u allergisch bent.

5. Houd rekening met de verteerbaarheid

Eiwitpoeders verschillen in hoe gemakkelijk ze worden verteerd en door het lichaam worden opgenomen. Wei-eiwit wordt bijvoorbeeld snel opgenomen, waardoor het een ideale keuze is voor na het sporten. Aan de andere kant kan het langer duren voordat plantaardige eiwitten worden verteerd. Kies dus wat goed voor u is.

6. Beoordeel het gehalte aan voedingsstoffen

Evalueer naast het eiwitgehalte ook het algehele voedingsprofiel van het eiwitpoeder. Zoek naar producten die extra vitamines, mineralen en essentiële voedingsstoffen bevatten.

7. Aroma en smaak

Experimenteer met verschillende smaken en recepten om er een te vinden die bij uw smaak en voorkeuren past.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *