Hoe om te gaan met zenuwen vóór het huwelijk: 7 tips

Degenen onder ons die getrouwd zijn of op het punt staan ​​in het huwelijksbootje te stappen, kennen ongetwijfeld de nervositeit vóór D-Day. Hoewel die kriebels vóór het huwelijk een mix van opwinding en angst kunnen zijn, zijn ze veel intenser dan de gebruikelijke vlinders in onze buik die we voelen voordat we aan iets nieuws beginnen. Een bruiloft vertegenwoordigt het begin van een nieuw leven en veroorzaakt een zekere mate van nervositeit. Hoeveel hiervan normaal is, is een vraag die we onszelf vaak stellen. Dus voordat je je kriebels vóór het huwelijk de overhand laat krijgen, moet je uitzoeken waarom ze gebeuren en hoe je er vanaf kunt komen.

Zijn nervositeit vóór de bruiloft normaal?

“Is hij de juiste keuze voor mij?”, “Neem ik de juiste beslissing?”, “Waarom voel ik me zo?” – dit zijn veel voorkomende vragen die een bruid zichzelf kan stellen vóór haar trouwdag. Te midden van stressvolle voorbereidingen is het normaal dat je je nerveus of twijfelachtig voelt vóór de bruiloft, zegt Dr. Anu Goel, consulentpsycholoog, hypnotherapeut en regressietherapeut uit vorige levens, vertelde aan Health Shots.

“Het is volkomen normaal om zenuwachtig te zijn op een bruiloft. Het is de angst die je overvalt. Voor een meisje verandert ze van huis, van plaats… Het is een complete verandering in haar leven en dus is het volkomen normaal om deze nervositeit te krijgen. Voor een jongen heeft hij een virtuele vreemdeling in huis die moet wennen aan zijn familie. Zelfs als hij alleen woont, is het nooit gemakkelijk om aan een nieuwe persoon te wennen”, zegt Dr. Doel.

Volgens een onderzoek uitgevoerd door UCLA en gepubliceerd in de Journal of Family Psychology zei 38 procent van de vrouwen en 47 procent van de mannen die ze kozen dat ze onzeker en aarzelend waren over trouwen. Zo “normaal” is het dus!

Lees ook: Zeg vaarwel tegen de kriebels vóór het huwelijk met deze snelle en gemakkelijke tips

Wat betekent het om koude voeten te krijgen?

Hoewel nervositeit of twijfels vóór de bruiloft vaak voorkomen, hebben sommigen zelfs het gevoel dat ze alles willen opgeven en weg willen rennen. dr. Goel zegt dat ze veel patiënten heeft die dit gevoel hebben meegemaakt. De druk van het huwelijksleven kan voor iedereen stressvol zijn. “Iedereen wordt zenuwachtig. Sommige mensen lachen en laten het zien, sommige mensen huilen, het hangt van persoonlijkheid tot persoonlijkheid af, maar iedereen wordt zenuwachtig. Er zijn mensen die koude voeten krijgen en voor het huwelijk willen weglopen. Als iemand koude voeten krijgt, betekent dat niet dat hij of zij niet van de persoon houdt met wie hij gaat trouwen. Het betekent alleen dat ze te bang zijn om de eerste stap te zetten. Ze weten niet of ze zullen slagen of falen. Vooral meisjes verlaten hun huis en verhuizen naar een heel andere omgeving. Toch doen de meesten van ons ons best om ermee om te gaan en sterk te zijn”, legt ze uit.

Hoe zich te ontdoen van nervositeit vóór het huwelijk?

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

Hoewel nervositeit vaak voorkomt, wil niemand van ons op onze trouwdag een bruid worden en zijn we op zoek naar manieren om aan onze stress en zorgen te ontsnappen. dr. Goel geeft ons enkele praktische manieren om met angst vóór het huwelijk om te gaan.

Het plannen van bruiloften kan vaak stressvol zijn, en als bruid is het belangrijk dat je ontspant en wegblijft uit de chaos. Afbeelding met dank aan Adobe Stock
 1. Voorhuwelijkse begeleiding

  Het is een goed idee om voorhuwelijkse counseling te zoeken om hulp te krijgen vóór het huwelijk, zodat u weet waar u aan begint en wat u kunt verwachten. Dit zal je helpen voorkomen dat je angstiger wordt. Als je eenmaal weet waar je aan begint, weet je hoe je aan het huwelijk kunt werken.

 2. Accepteer je gevoel

  Onwetendheid is hier niet de weg vooruit, en het negeren van je gevoelens kan de situatie alleen maar erger maken. De manier om ze te overwinnen is door te accepteren wat je voelt. Als je eenmaal accepteert wat je voelt, kun je ermee omgaan.

 3. dingen plannen

  Als alles goed gepland is en je de voor- en nadelen kent van de situatie waarin je terechtkomt, is het gemakkelijker om deze te accepteren.
  Voer gesprekken

 4. Voer gesprekken

  Praten met vrienden en familie en het uiten van je gevoelens zal zeker helpen. Door met uw dierbaren te praten, hen te vertellen hoe u zich voelt en aantekeningen uit te wisselen, kunt u zeker weten hoe de zaken ervoor staan. Iedereen heeft dezelfde gevoelens meegemaakt en kan zich er goed in vinden.

 5. Organiseer niet

  Houd afstand in plaats van te proberen de bruiloft te organiseren. Laat de organisatie over aan iemand anders. Probeer te ontspannen en tot rust te komen. Trakteer uzelf op een spabehandeling, geniet van ademhalingsoefeningen en doe algemene oefeningen. Probeer van de bruiloft te genieten.

 6. Vermijd politiek

  Raak niet betrokken bij huwelijkspolitiek. Hoe meer je erin verdiept, hoe zenuwachtiger je wordt. Probeer weg te blijven van negativiteit, elke bruiloft heeft wel een of andere negativiteit. Wees in een bubbel waar je gelukkig bent.

 7. Wees positief

  Kijk naar de positieve dingen die je voelt. Emoties positief uitdrukken. Yoga helpt ook door positiviteit en negativiteit in te ademen. Probeer kalm te blijven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *