Hoe

Hoe tepelhaar te verwijderen

Ook al willen we dat ons haar alleen op ons hoofd blijft zitten, het heeft de neiging ook op andere delen van het lichaam te groeien! Van onze armen tot onze benen tot onze rug, het kan overal verschijnen. Ook de tepels worden niet gespaard. Sommige vrouwen hebben heel fijn en nauwelijks merkbaar haar, anderen hebben grover of donkerder haar. Hoewel er laserbehandelingen en elektrolyse bestaan ​​om haar rond de tepels te verwijderen, zijn deze niet altijd zakvriendelijk. Het goede nieuws is dus dat we je vertellen hoe je tepelhaar kunt verwijderen.

Waarom krijg ik haar rond mijn tepels?

De aanwezigheid van haar rond de tepels komt bij sommige vrouwen relatief vaak voor en is meestal geen reden tot bezorgdheid, zegt dr. Deepa Dewan, senior directeur, afdeling Verloskunde en Gynaecologie, Cloudnine Group of Hospitals, Golf Course Road, Gurugram. Tepelhaar kan bij vrouwen verschijnen tijdens de puberteit, meestal tussen de 8 en 13 jaar. De hoeveelheid en dikte van tepelhaar kan bij vrouwen sterk variëren.

Behaarde tepels zijn niet ongewoon bij vrouwen. Afbeelding met dank aan: Shutterstock

Hier zijn enkele veelvoorkomende oorzaken van harige tepels:

1. Hormonale schommelingen

Wanneer vrouwen de puberteit doormaken, zwanger zijn of de menopauze doormaken, treden er hormonale veranderingen op. Hormonen kunnen de haargroei in verschillende delen van het lichaam stimuleren, inclusief de tepels.

2. Genetica

Genetische aanleg speelt een belangrijke rol bij het bepalen waar haar op het lichaam groeit. Als uw gezinsleden tepelhaar hebben, is de kans groter dat u dit ook krijgt.

3. Polycysteus ovariumsyndroom (PCOS)

PCOS is een hormonale aandoening die kan leiden tot een toename van androgenen in het lichaam, wat mogelijk kan leiden tot overmatige haargroei, ook in het tepelgebied, vertelt de expert aan Health Shots.

4. Leeftijd

Naarmate vrouwen ouder worden, krijgen ze niet alleen te maken met hormonale veranderingen, maar kunnen ze ook veranderingen in de haargroeipatronen ervaren, waaronder de ontwikkeling van tepelhaar.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

Tips voor het verwijderen van haar rond de tepels

Als u haar uit het tepelgebied wilt verwijderen, is het belangrijk om voorzichtig te zijn en methoden te kiezen die zacht zijn voor de gevoelige huid in dit gebied.

Hier zijn enkele opties:

1. Trimmen

Je kunt een klein schaartje of een speciale trimmer gebruiken om het haar rond je tepels voorzichtig korter te knippen. Dit is geen oplossing voor de lange termijn, maar het kan helpen het haar onder controle te houden zonder het volledig te hoeven verwijderen.

2. Scheren

Scheren kan, maar het is belangrijk om uiterst voorzichtig te zijn en een scherp en schoon scheermes te gebruiken, zegt de deskundige. Breng een vochtinbrengende scheerschuim of gel aan om huidirritatie te verminderen. Scheer altijd in de richting van de haargroei om het risico op ingegroeide haartjes te minimaliseren.

3. Pincet

Met een pincet worden de haartjes individueel uitgetrokken. Het verwijderen van haar rond de tepels kan effectief zijn, maar het kan tijdrovend, ongemakkelijk of zelfs pijnlijk zijn.

tepels
U kunt haar rond de tepels verwijderen. Afbeelding met dank aan: Shutterstock

4. Groei

Voor ontharing kunt u waxstrips gebruiken die speciaal zijn ontworpen voor gevoelige gebieden. Wees voorzichtig en volg de instructies zorgvuldig om overmatig trekken of irritatie te voorkomen. Wanneer je haar rond de tepels laat groeien, moet je voorzichtig zijn en de juiste technieken volgen, vooral op gevoelige plekken als deze. Er kan ongemak of lichte irritatie optreden, vooral op gevoelige plekken. Als u na het harsen ernstige pijn, aanhoudende roodheid, zwelling of andere ongebruikelijke symptomen ervaart, neem dan contact op met een dermatoloog.

5. Ontharingscrèmes

Sommige ontharingscrèmes zijn ontworpen voor gevoelige gebieden. Je kunt dus een kleine hoeveelheid op het haar rond de tepels aanbrengen en het vervolgens voorzichtig met een doek of spons afvegen. Pas op dat u ze niet op de tepel zelf krijgt en concentreer u alleen op de omliggende haartjes.

Voordat u deze methoden probeert, moet u een pleistertest uitvoeren op een klein deel van de huid om te zien of er allergieën of bijwerkingen zijn.

Zijn harige tepels een teken van iets ernstigs?

Hoewel borsthaar meestal onschadelijk is, moeten uw tepels door een arts worden onderzocht als u ook andere symptomen opmerkt. dr. Dewan zegt dat deze veranderingen kunnen duiden op een onderliggende aandoening die verder onderzoek vereist. Dit is wanneer u zich zorgen moet maken:

1. Plotselinge veranderingen

Als u een plotselinge en aanzienlijke toename in de hoeveelheid of dikte van het tepelhaar opmerkt, kan het de moeite waard zijn om hierover met een arts te praten. Deze verandering kan verband houden met hormonale schommelingen of onderliggende medische aandoeningen.

2. Andere symptomen

Als u andere borstgerelateerde symptomen ervaart, zoals afscheiding uit de tepel, pijn, veranderingen in de huidtextuur of -kleur, of de ontwikkeling van knobbels of zwellingen in het borstgebied, is het belangrijk om zo snel mogelijk een arts te raadplegen. Deze symptomen kunnen wijzen op onderliggende borstproblemen die aandacht behoeven.

3. Familiegeschiedenis

Als borstkanker of andere borstgerelateerde ziekten in uw familie voorkomen, is het een goed idee om regelmatig controles te ondergaan en eventuele wijzigingen met een arts te bespreken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *