Hoe

Hoe u de huidelasticiteit op natuurlijke wijze kunt verbeteren: 7 tips van experts

Verlies van elasticiteit van de huid is een natuurlijk onderdeel van het verouderingsproces. Je hebt het vast voor het eerst opgemerkt toen je make-up aan het aanbrengen was of in je ogen wreef. U merkt dat u uw ooglid iets opzij beweegt en dat uw huid niet meer terugveert zoals voorheen. Huidelasticiteit verwijst naar het vermogen van de huid om uit te rekken en terug te keren naar zijn oorspronkelijke vorm. Het verlies aan elasticiteit van de huid wordt elastose genoemd. Dit probleem zorgt ervoor dat uw huid er slap, gerimpeld of leerachtig uitziet. Zonne-elastose treedt op wanneer uw huid verslapt door blootstelling aan sterk zonlicht. Het goede nieuws is echter dat je de elasticiteit van je huid kunt verbeteren met behulp van een aantal natuurlijke remedies.

Health Shots nam contact op met Dr. Kuna Ramdas, Senior Dermatoloog, Kamineni Hospitals, LB Nagar, Hyderabad om te weten hoe je de elasticiteit van de huid op natuurlijke wijze kunt verbeteren.

7 natuurlijke maar effectieve manieren om de elasticiteit van de huid te verbeteren

Het verbeteren van de huidelasticiteit vereist uiteraard een holistische aanpak die een gezonde levensstijl, goede huidverzorging en voedingsgewoonten combineert. Bekijk enkele suggesties om u te helpen de elasticiteit van uw huid op natuurlijke wijze te verbeteren, zegt de expert.

Sla zonnebrandcrème niet over, zelfs als u de elasticiteit van uw huid wilt behouden. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

1. Bescherm uw huid tegen UV-schade

“Blootstelling aan de zon staat bovenaan de lijst van factoren die huidveroudering en schade veroorzaken. UV-stralen kunnen voortijdige veroudering veroorzaken, waaronder het verschijnen van fijne lijntjes en rimpels en verlies van elasticiteit van de huid. Om uw huid te beschermen, is het belangrijk om van breedspectrumzonbescherming een dagelijkse gewoonte te maken. Dit betekent dat u een zonnebrandcrème gebruikt die beschermt tegen zowel UVA- als UVB-stralen. Reserveer zonnebrandcrème niet alleen voor zonnige dagen; Zelfs op bewolkte dagen kunnen schadelijke UV-stralen de wolken binnendringen, dus bescherming tegen de zon blijft essentieel. Vergeet bovendien niet om de zonnebrandcrème elke twee uur opnieuw aan te brengen als u buiten bent, of vaker als u zwemt of zweet. Consistente bescherming tegen de zon is een van de meest effectieve manieren om een ​​jeugdige en gezond uitziende huid te behouden.

2. Gebruik retinoïden

Retinoïden zijn een klasse verbindingen die retinol en receptgeneesmiddelen zoals tretinoïne omvatten. Ze staan ​​bekend om hun vermogen om de collageenproductie te stimuleren en de huidvernieuwing te bevorderen. Na verloop van tijd kunnen retinoïden de huidtextuur en elasticiteit verbeteren en de verschijning van fijne lijntjes en rimpels verminderen.

Het is echter belangrijk om ze correct te gebruiken om mogelijke bijwerkingen zoals uitdroging en verhoogde gevoeligheid voor UV-straling te voorkomen. Volg altijd de gebruiksaanwijzingen, begin met een lagere concentratie als u nieuw bent met retinoïden, en gebruik zorgvuldig zonnebrandcrème als u retinoïden gebruikt, omdat deze uw huid vatbaarder kunnen maken voor UV-schade.

3. Eet gezond

Uw dieet speelt een belangrijke rol in de gezondheid van uw huid. Een uitgebalanceerd dieet rijk aan essentiële voedingsstoffen, vitamines en antioxidanten is van vitaal belang voor de productie van collageen en de algehele vitaliteit van de huid. Eet veel fruit en groenten, omdat deze vitamines en antioxidanten bevatten die vrije radicalen bestrijden die huidbeschadiging kunnen veroorzaken. Voeg bovendien magere eiwitten en gezonde vetten toe om de huidtextuur en hydratatie te ondersteunen. Gehydrateerd blijven door voldoende water te drinken is ook belangrijk voor de gezondheid van de huid.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

Lees ook: Voordelen van amandelen: eet dit superfood voor een gezonde huid, haar en algehele gezondheid

4. Topische antioxidanten

Antioxidanten spelen een sleutelrol bij het beschermen van uw huid tegen oxidatieve stress en schade door vrije radicalen. Deze schadelijke moleculen kunnen het verouderingsproces versnellen en bijdragen aan verschillende huidproblemen. Zoek naar huidverzorgingsproducten die rijk zijn aan antioxidanten, zoals vitamine C, vitamine E en groene thee-extract. Deze ingrediënten kunnen helpen vrije radicalen te neutraliseren en de algehele gezondheid en het uiterlijk van uw huid te verbeteren. Het opnemen van serums of crèmes die rijk zijn aan antioxidanten in uw huidverzorgingsroutine kan een waardevolle stap zijn in de richting van het behouden van een jeugdige huid.

hoe u de elasticiteit van de huid kunt verbeteren
Probeer enkele gezichtsoefeningen die de spieren onder uw huid targeten en versterken om de elasticiteit van uw huid te verbeteren. Afbeelding met dank aan:

5. Gezichtsoefeningen

De expert zegt: “Er zijn enkele gezichtsoefeningen die je kunt doen om specifiek de spieren onder de huid te versterken en te versterken. Hoewel deze oefeningen de stevigheid van de huid kunnen helpen verbeteren, is het belangrijk om een ​​professional of dermatoloog te raadplegen voor advies. Zij kunnen specifieke oefeningen aanbevelen die zijn afgestemd op uw behoeften en ervoor zorgen dat u uw huid niet per ongeluk beschadigt. Houd er rekening mee dat het enige tijd en consistentie kan duren voordat de resultaten van gezichtsoefeningen zichtbaar worden.”

6. Adequaat slaap- en stressmanagement

Gebrek aan slaap en chronische stress kunnen de gezondheid en het uiterlijk van uw huid schaden. Het krijgen van 7-9 uur goede slaap per nacht is van cruciaal belang voor het herstel en de regenerering van uw huid.

Bovendien kunnen stressverminderende technieken zoals meditatie, yoga of ademhalingsoefeningen helpen de stressniveaus onder controle te houden. Hoge niveaus van stress kunnen leiden tot huidproblemen zoals puistjes en bestaande aandoeningen zoals eczeem of psoriasis verergeren. Door prioriteit te geven aan slaap- en stressmanagement, kunt u een gezonde, stralende huid bevorderen.

7. Gebruik natuurlijke oliën en vochtinbrengende crèmes

“Het hydrateren van je huid is belangrijk om de textuur en soepelheid ervan te behouden. Natuurlijke oliën zoals jojoba-olie, amandelolie en sheaboter zijn geweldig om te hydrateren. Ze kunnen helpen vocht vast te houden, de barrièrefunctie van de huid te ondersteunen en de huidtextuur te verbeteren. Let bij het kiezen van vochtinbrengende crèmes op producten die deze natuurlijke oliën bevatten, vooral als je een droge of gevoelige huid hebt. Door regelmatig een vochtinbrengende crème aan te brengen, vooral na het reinigen, blijft uw huid gehydrateerd en voelt deze glad aan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *