Hoe u de uitstulping van de beha kunt verminderen: 7 oefeningen om rugvet te verliezen

Als het je doel is om een ​​geweldig lichaam te krijgen, is het belangrijk om te onthouden dat een oefenprogramma absoluut noodzakelijk is. Hoewel het gemakkelijk is om vet uit bepaalde delen van het lichaam te verliezen, kan het bestrijden van rugvet een uitdaging zijn. Rugvet is doorgaans hardnekkig en vereist speciale inspanningen om het te verminderen. Dit probleem komt vooral veel voor bij vrouwen, die last kunnen hebben van losse of overtollige huid rond de bh-bandjes of zelfs vet onder de oksels.

Deskundigen vermoeden dat een sedentaire levensstijl en hormonale onevenwichtigheden aan dit probleem kunnen bijdragen. Het kan echter nuttig zijn om wijzigingen aan te brengen in uw fitnessprogramma. Laten we dus eens kijken hoe we de uitstulping van de beha kunnen verminderen door middel van oefeningen.

Health Shots nam contact op met een fitnessexpert en oprichter van DtF, Sonia Bakshi, om erachter te komen wat de beste oefeningen zijn om beha-uitstulpingen te verminderen.

7 oefeningen om de uitstulping van de beha thuis te verminderen

1. Push-ups aan de muur

Push-ups tegen de muur zijn geweldige oefeningen om de uitstulping van de beha te verminderen, omdat ze zich richten op de spieren in je bovenrug en armen. Ga met je gezicht naar de muur staan ​​en plaats je handpalmen plat tegen de muur op schouderhoogte, iets breder dan schouderbreedte uit elkaar. Buig je ellebogen en breng je borst dichter bij de muur. Duw vervolgens terug naar de startpositie. Voer 3 sets van 12-15 herhalingen uit om het rugvet geleidelijk te verminderen.

Gebruik de muren van je huis om omhoog te duwen. Afbeelding met dank aan: Shutterstock

2. Push-ups op de vloer

Push-ups op de vloer helpen calorieën te verbranden en het bovenlichaam te versterken. Begin in een plankpositie met je handen op schouderbreedte uit elkaar. Laat je borst naar de grond zakken, houd je lichaam in een rechte lijn en duw jezelf weer omhoog. Begin met 3 sets van 8-10 herhalingen en verhoog geleidelijk naarmate u vordert.

3. Optrekken

Pull-ups zijn een meer veeleisende oefening waarbij vooral de spieren in de bovenrug worden gebruikt. Zoek een stevige rekstok of gebruik een optrekstang in de sportschool. Hang aan de stang met je handpalmen van je lichaam af gericht en je handen op schouderbreedte uit elkaar. Trek uw lichaam omhoog totdat uw kin zich boven de stang bevindt en laat deze vervolgens zakken. Streef naar 3 sets van 5-8 herhalingen om kracht op te bouwen.

4. Zijplank

Zijplanken trainen de spieren aan de zijkanten van uw lichaam, waardoor uw rug sterker wordt en de stabiliteit verbetert. Ga op uw zij liggen met uw elleboog direct onder uw schouder en uw benen gekruist. Til je heupen van de vloer en vorm een ​​rechte lijn van hoofd tot voeten. Houd de positie aan elke kant 20 tot 30 seconden vast, en verleng de tijd geleidelijk.

Zijplank
Probeer Side Plank om lichaamsvet te verminderen! Afbeelding met dank aan: Shutterstock

5. Gebogen halterrijen

Voorovergebogen rijen zijn een geweldige manier om uw midden- en bovenrugspieren te trainen. Ga met je voeten op schouderbreedte uit elkaar staan ​​en houd in elke hand een dumbbell. Buig in de taille, houd je rug recht en laat de dumbbells voor je hangen. Trek de dumbbells naar je heupen terwijl je je schouderbladen samenknijpt. Voer 3 sets van 10-12 herhalingen uit.

6. Plank met zijarm omhoog

Planken zijn geweldig voor het versterken van je core en rug. Voeg een zijarmverhoger toe om de uitstulping van de beha effectiever te verminderen. Begin in een onderarmplankpositie en til vervolgens één arm opzij, waarbij u deze evenwijdig aan de vloer houdt. Wissel tussen de armen af ​​voor 3 sets van 12-15 herhalingen.

7. Jumping jacks en springjacks

Neem cardio-oefeningen zoals skippen en jump-jacks op in uw routine om overtollig vet te verbranden en uw hele lichaam, inclusief uw rug, te versterken. Een paar minuten van deze activiteiten per dag kunnen een aanzienlijk verschil maken in het verminderen van de uitstulping van de beha.

Jumpingjacks voor vetverlies
Jumping Jacks zijn uiterst effectief bij vetverlies! Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

8. Kat-koe-pose

Yoga kan een geweldige aanvulling zijn op je trainingsroutine. De kat-koehouding verbetert de flexibiliteit en versterkt de rugspieren. Begin op handen en knieën, buig je rug als een kat, laat dan je buik zakken en til je hoofd op als een koe. Wissel tussen deze posities af voor 3 sets van 12-15 herhalingen.

Door deze oefeningen regelmatig te beoefenen, kunt u de uitstulping van de beha verminderen en uw rug sterker maken. Begin ze vandaag nog te oefenen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *