Hoe u uw geest kunt beheersen: 7 krachtige tips

Als uw geest uw leven regeert, volgen hier door experts aanbevolen tips om u te helpen uw geest onder controle te houden en uw gedachten onder de knie te krijgen!

We leven in het internettijdperk en worden elke dag geconfronteerd met een stroom aan informatie. Onze inhoudsconsumptie overtreft ruimschoots wat onze geest feitelijk aankan. Dit kan ervoor zorgen dat onze geest in een draaikolk van gedachten van verschillende gradaties terechtkomt. Zodra we vasthouden aan een bepaalde negatieve gedachte, begint onze geest elke minuut een marathon te lopen en voelen we ons hulpeloos. Het kunnen slechts waargenomen bedreigingen zijn, maar het geluid in ons wordt soms zo luid dat onze geest voortdurend aan het jongleren is tussen worstcasescenario’s en een happy end. Als je het gevoel hebt dat je geest je leven bestuurt en niets anders, lees dan verder om te leren hoe je je geest kunt beheersen en je gedachten onder de knie kunt krijgen.

Tips om je geest onder controle te houden

Het leren van de levensvaardigheid om onze geest te beheersen lijkt ver weg, maar het zou mogelijk kunnen zijn als we slim leren spelen en niet toegeven aan de pessimistische stem in ons.

Hier zijn enkele tips over hoe u uw geest kunt beschermen tegen overdenken en ongewenste gedachten, zoals voorgesteld door psychiater en therapeut Dr. Harshil Shah werden voorgesteld.

Probeer mindfulness om je overdenkende geest tot rust te brengen. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

1. Oefen mindfulness

Mindfulness betekent concentreren en volledig in het huidige moment zijn, waarbij je je bewust bent van je eigen lichaam en je omgeving. Het is de kunst van het zijn. De geest heeft de neiging afgeleid te raken en hier en daar rond te dwalen. Dan kun je het terugbrengen naar het huidige moment en je volledig bewust zijn van wat er in het ‘nu’ is en mindfulness beoefenen, wat kan worden beoefend in dagelijkse routines zoals eten, tandenpoetsen, baden en wandelen.

2. Aardingstechnieken

Het doel van aardingstechnieken is iemand in staat te stellen uit negatieve contemplaties en buitensporig denken te komen. Om deze strategie te implementeren moet u:

lees ook

Beste manifestatieboeken om te lezen in 2024: 10 topkeuzes

• Zet uw voeten stevig op de vloer
• Adem matig en diep
• Geef de huidige datum en tijd op
• Geef aan wat er in uw omgeving waarneembaar is
• Herinner uzelf eraan dat u zich momenteel op een veilige plaats bevindt
• Observeer je eigen omgeving en representeer dingen in de kamer of omgeving

Leer meer over aardingstechnieken om je geest onder controle te houden.

3. Oefen de 5 zintuigen-techniek

Een andere nuttige techniek is de 5-4-3-2-1-techniek of de 5-zintuigentechniek om de geest stabiliteit te geven. De techniek omvat het gebruik van alle vijf de zintuigen. Een persoon moet onmiddellijk zijn omgeving scannen en zoeken naar:

• 5 dingen die hij/zij kan zien
• 4 dingen die hij/zij kan aanraken
• 3 dingen die hij/zij kan horen
• 2 dingen die hij/zij kan ruiken
• 1 ding dat hij/zij kan proeven

Lees ook: Zit jij vast in de vicieuze cirkel van overdenken? Het is riskant, waarschuwt een deskundige

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

4. Let op je ademhaling

Een van de gemakkelijkste technieken om uit de negativiteitslus te breken, is door je aandacht op je ademhaling te richten. Let gewoon op de in- en uitademing van je ademhaling en stel je voor dat je bij het uitademen alle innerlijke spanningen loslaat en bij het inademen vrede en sereniteit internaliseert, suggereert de expert.

dr. Shah zegt dat het beter zou zijn als je niet zou proberen je ademhaling onder controle te houden, omdat dit ervoor zou zorgen dat je ademhaling en hartslag toenemen en je uiteindelijk zelfs nog angstiger zou kunnen worden, in plaats van je simpelweg bewust te maken van je ademhaling.

hoe je je geest kunt beheersen
Mediteer regelmatig door eenvoudigweg uw ademhaling te observeren om een ​​gevoel van kalmte in u te creëren. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

5. Volg een dagelijkse routine

Proberen uw geest en gedachten onder controle te krijgen, kan vaak een zeer zware taak zijn. Het kan leiden tot een toename van overdenken. Probeer een dagelijkse routine vast te stellen die u kunt volgen, zodat deze uw geest dwingt zich met de een of andere taak bezig te houden en geen ruimte laat voor overmatig denken. Ten slotte is het waar dat een ijdele geest vatbaar is voor negatief denken. En bezig blijven helpt altijd, toch?

6. Journaliseren

Het opschrijven van je gedachten op een stuk papier biedt vaak de mogelijkheid om je geest te bevrijden en het verwrongen, ingewikkelde, eindeloze overdenken te ontwarren.

7. Meditatie voor het observeren van gedachten

Conventionele meditatie leert je om je aandacht op één object te richten en deze terug te brengen naar het object van je aandacht wanneer je geest de neiging heeft af te dwalen, wat misschien een moeilijke taak lijkt. Maar bij dit soort gedachte-observatie-meditatie moet je je volledig bewust zijn van je gedachten in plaats van er bij stil te staan. Je blijft je onbevooroordeeld bewust van je gedachten en merkt ze op terwijl ze komen en voorbijgaan, alsof je naar een rij wolken aan de hemel kijkt. Dit leidt vaak tot een innerlijke ruimte en een gevoel van diepe rust, omdat de negatieve gedachtespiraal je niet meer zo stoort als vroeger.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *