Hoe

Hoe u zich niet langer overweldigd voelt: 7 tips van experts

Je overweldigd voelen is een normaal menselijk gevoel, maar niet als het constant is. Leer hoe u kunt voorkomen dat u zich overweldigd voelt omwille van uw geestelijke gezondheid.

Soms, in ons dagelijks leven en in ons leven in het algemeen, raken zelfs de meest oppervlakkige problemen delen van ons en zorgen ervoor dat we de kalmte of het evenwicht verliezen. Of je nu een droom hebt, een mijlpaal die je wilt bereiken, of iets uitdagends op het werk, het is normaal dat je je uit balans voelt. Het gevoel overweldigd te zijn beperkt zich niet alleen tot de trieste gebeurtenissen van de dag. De goede momenten van de avond ervoor kunnen ons in een staat van overweldiging achterlaten. Wanneer we ons innerlijke evenwicht verliezen, wordt het moeilijk om met de taken om te gaan, zowel persoonlijk als professioneel, omdat we het logische vermogen van de geest kunnen verliezen om dingen in een grotere context te zien. Als je iemand bent die zich voortdurend overweldigd voelt, lees dan verder.

Overweldiging kan emotioneel uitputtend zijn. Leer ermee om te gaan. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

Hoe ga ik om met het gevoel dat ik overweldigd ben?

Als u zich voortdurend overweldigd voelt in het leven, heeft dit ongetwijfeld een impact op uw geestelijke gezondheid. Voordat u dit punt in uw leven bereikt, volgt u de tips van klinisch psycholoog Kamna Chhibber, zodat u zich niet voortdurend overweldigd voelt.

1. Breek taken op in kleine, haalbare stukjes

De reden dat de meeste mensen aarzelen is omdat ze altijd naar dat ene grote einddoel kijken en niet naar de reis die hen dichter bij hun dromen zal brengen. Je droomt bijvoorbeeld van een perfect gevormd lichaam, net als iemand die je goed kent. Je zit op nul procent en streeft naar 100 procent. Deze visie zal je nooit iets goeds brengen, omdat je elke dag aarzelt en denkt dat je doel onbereikbaar is, gezien waar je nu staat.

Breek je grote dromen of taken dus op in kleine stukjes die elke dag haalbaar zijn, zodat je je niet overweldigd voelt.

lees ook

Gevoelige tanden voorkomen en behandelen: 8 tips voor een goede mondgezondheid

2. Zeg “nee” tegen multitasken

Vermijd multitasken om je op één ding tegelijk te concentreren, zegt de expert. Wanneer we multitasken, besteden we onze beperkte energie aan beperkte taken en volbrengen we geen enkele. Om te voorkomen dat u overweldigd raakt, concentreert u zich dus op één taak tegelijk en gaat u vervolgens verder met de volgende.

3. Wees een beetje mild met schema’s

Bekijk de schema’s die je voor jezelf hebt opgesteld en zorg ervoor dat je daarin niet te streng bent”, stelt Kamna Chhibber. Als we te streng zijn voor onszelf en ons niet aan de tijdslijnen houden, zullen we ons overweldigd voelen. Wees dus niet te streng voor jezelf en geef jezelf wat meer tijd om de taak zo goed mogelijk te voltooien.

Healthshots wellnessgemeenschap voor vrouwen

Healthshots Inner Circle
Een exclusieve wellnessgemeenschap voor vrouwen

WORD NU LID

Lees ook: 5 manieren om uw humeur snel te verbeteren en vreugde aan uw leven toe te voegen

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

4. Voer een noodplanning uit

Maak een noodplanning, zodat u kunt reageren als de zaken niet goed gaan en er extra tijd moet worden besteed. Dit zal je helpen het gevoel van overweldiging in welke situatie dan ook onder controle te houden. Je vermijdt paniek en alles zou soepel verlopen.

5. Werk aan je innerlijke criticus

Werk aan de negatieve denkpatronen en corrigeer irrationele patronen, zoals het maximaliseren van worstcasescenario’s, tunnelvisie en het negeren van al het bewijsmateriaal, om er maar een paar te noemen.

Hoe je kunt stoppen met je overweldigd te voelen
Gebruik ontspanningstechnieken om te voorkomen dat u zich overweldigd voelt. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

6. Doe aan ontspanningstechnieken

Als je een angstige persoonlijkheid hebt, kun je het beste regelmatig ontspannende technieken gebruiken, zoals yoga, meditatie, diepe ademhaling, enz. Je stressniveau wordt verlaagd en je bent beter in staat om rustig met stressvolle situaties om te gaan.

7. Zoek steun

Bespreek de situatie en zoek steun bij familie en/of vrienden om perspectief te ontwikkelen en te voorkomen dat situaties zich voor u opstapelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *