Hoe

Hoe word je een sekspositieve ouder?

Het is belangrijk om uw kinderen een positieve seksuele houding bij te brengen. Als je je hebt afgevraagd hoe je een sekspositieve ouder kunt worden, zijn hier enkele door deskundigen goedgekeurde methoden om je te helpen.

Seks is een natuurlijk onderdeel van ons leven en het heeft alleen zin om in alle eerlijkheid over seksualiteit te praten. Ja, gesprekken over seks zijn nog steeds gedempt en gevuld met stigma, maar een sekspositieve benadering als ouder wordt een belangrijk hulpmiddel bij het vormgeven van de toekomst van uw kind. Nu er zoveel seksuele termen de ronde doen, is het belangrijker dan ooit om een ​​sekspositieve ouder te zijn en kinderen te leren sekspositief te zijn.

Voor ongeïnformeerden is seksuele positiviteit een manier van leven die plezier en vrijheid benadrukt boven schaamte en oordeel. Als u niet zeker bent over sekspositiviteit en hoe u dit in het leven van uw kind kunt integreren, lees dan verder.

Wat is sekspositiviteit voor kinderen?

In de eenvoudigste bewoordingen is sekspositiviteit de overtuiging dat seks iets positiefs is in iemands leven. De psychiater dr. Sanjay Kumavat legt uit: “Sekspositiviteit is de manier waarop kinderen worden opgevoed met bij hun leeftijd passende en passende kennis over hun geaardheid en het concept van seks.” Dit omvat het delen van kennis over geslachtsorganen en het belang van gezonde relaties, allemaal met als doel van het verbeteren ervan om positieve informatie over seksualiteit te bieden.”

Door sekspositief te zijn, begrijp je dat seks iets positiefs is! Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

Wat maakt het geslacht van een ouder positief?

Er is nooit een goed moment om met uw kind te ‘praten’. Toch is het belangrijk om te weten dat je er niet aan kunt ontkomen om met je kinderen over seksualiteit te praten. Het is belangrijk voor hun algehele ontwikkeling. Willen ouders seksueel positief zijn, dan moeten ze zich op hun gemak voelen en een duidelijk begrip hebben van wat seksualiteit betekent.

“Sekspositieve ouders zijn niet bang om open en gepast over seksualiteit te praten. “Passend” is het woord dat ik benadruk omdat het niet te veel of te weinig mag zijn, en ze zich niet moeten schamen om over deze onderwerpen te communiceren. “Ze moeten beginnen met praten zodra het kind secundaire seksuele karakters begint te ontwikkelen en wanneer ze zien dat het kind enige interesse toont in seksualiteit, zoals interesse in genderoverschrijdende relaties en vriendschappen”, zegt Dr. Kumavat.

lees ook

Gevoelige tanden voorkomen en behandelen: 8 tips voor een goede mondgezondheid

Hoe word je een sekspositieve ouder?

Als je je afvraagt ​​hoe je een sekspositieve ouder kunt zijn zonder het te overdrijven, dan is dit wat je kunt doen.

1. Zorg voor open communicatie

Het eerste dat u hoeft te doen, is open zijn tegenover uw kinderen door uw ideeën en gedachten duidelijk over te brengen. Wees heel open en let altijd op signalen dat uw kind interesse toont in seksualiteit.

2. Oordeel niet

Ouders mogen hun kinderen niet onderdrukken. Als ze je vragen stellen, sta dan open voor het ophelderen van hun twijfels. Zelfs als ouders de vragen stom vinden of te veel informatie delen, mogen twijfels niet worden onderdrukt. Blijf met kinderen communiceren en geef hen passende informatie door hun vragen te verduidelijken en te voorkomen dat u ze uitscheldt, adviseert de deskundige.

3. Leer ze over toestemming en veilige seks

Maak hen bewust van hun voorzichtigheid als het gaat om seksualiteit en welke voorzorgsmaatregelen ze moeten nemen. Praat met hen vooral over seksualiteit onder invloed van drugs en alcohol of over grensoverschrijdende, leeftijdsongepaste seksualiteit. Praat over gepaste aanraking en hoe het een daad van respect en mededogen zou moeten zijn.

Lees ook: 5 dingen die u moet weten over condooms om ongewenste zwangerschappen te voorkomen

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

4. Wees waakzaam

Omdat er zoveel informatie beschikbaar is, kan het voor kinderen verwarrend zijn om te weten welke informatie ze moeten consumeren of vermijden. Een van de grootste invloeden op kinderen van vandaag zijn sociale media. Zorg ervoor dat u weet welk soort informatie uw kind via deze platforms gebruikt. Geef ze aanwijzingen over de problemen die gepaard gaan met het geloven van dingen op deze site en de verkeerde informatie die wordt verspreid, beveelt Dr. Kumavat.

Vrouw aan de telefoon op sociale media
Ouders moeten weten wat hun kinderen op internet zien! Afbeelding met dank aan: Shutterstock

5. Beperk de internettoegang, maar oordeel niet

Het is belangrijk dat u uw kind helpt begrijpen hoe hij goed van kwaad kan onderscheiden. U moet ervoor zorgen dat uw kinderen niet afhankelijk of verslaafd raken aan bepaalde ongepaste websites. Dit soort openheid en terughoudendheid moet ook aanwezig zijn wanneer dat nodig is. Geef niet te veel toegang tot internet – er moet toezicht op worden gehouden en voorzichtigheid is geboden bij het verlenen van internettoegang, zegt de psychiater.

Lees ook: Hoeveel is teveel porno en waarom het schadelijk kan zijn: antwoordt een psycholoog

Breng weg

Sekspositief zijn betekent dat je seks als iets positiefs beschouwt en het niet associeert met schaamte en schuldgevoel. Het is belangrijk om deze waarden bij uw kind bij te brengen, zodat hij of zij de wereld niet te hard beoordeelt of zich beoordeeld voelt vanwege zijn keuzes. Uw kind moet zich op zijn gemak voelen als hij praat over seksuele onderwerpen, gevoelens, ideeën of gedachten die in hem opkomen, of over het gevoel dat de aanraking van iemand anders hem geeft. Ze moeten seksualiteit in een positieve zin kunnen definiëren – een zin die hen in staat stelt vrij te zijn en niet in een kooi te zitten. En er is geen beter gevoel voor een ouder als hij zijn kind helpt begrijpen wie hij is en trouw blijft aan zichzelf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *