Hoge knieën voor gewichtsverlies: 5 variaties

Ben je op zoek naar een oefening om af te vallen? Experimenteer met verschillende soorten hoge knie-oefeningen om af te vallen.

We kennen allemaal de typische hardloop- of joggingbeweging. Voeg nu overdreven knieverhogingen toe en je krijgt hoge knieën. Het lijkt misschien een eenvoudige manier om te oefenen, maar het is een beweging die veel energie kost. Deze oefening laat je hart sneller kloppen terwijl je tegelijkertijd je kern en onderlichaam activeert. U moet het opnemen in uw fitnessprogramma, vooral als u wilt afvallen. Het is een oefening met hoge intensiteit waarmee u in korte tijd calorieën kunt verbranden. Laten we u kennis laten maken met enkele varianten van hoge knieën voor gewichtsverlies.

Wat is de oefening voor hoge knieën?

De hoge knie-training is een cardiovasculaire oefening waarbij u uw knieën op een gegeven moment snel naar uw borst tilt terwijl u staat. Het traint de kernspiergroepen, heupbuigers en alle spieren in je been, zegt fitnessexpert Yash Agarwal.

Hoge knieën kunnen worden gedaan tijdens het hardlopen of joggen. Met dank aan afbeelding: Freepik

Hoge knieën voor gewichtsverlies

Hoge knieën kunnen een geweldige manier zijn om op te warmen, maar u kunt ze ook opnemen in uw intensieve oefenprogramma om te helpen bij het afvallen. Het verbrandt snel veel calorieën. Het is moeilijk om een ​​exacte waarde te bepalen, omdat deze varieert afhankelijk van de frequentie, de duur, het dieet en het individuele metabolisme. Maar door hoge knie-oefeningen te doen in 30 minuten kunnen ongeveer 250 tot 300 calorieën worden verbrand.

Bovendien traint het meer dan één spiergroep, wat de stofwisseling en de calorieverbranding nog verder kan stimuleren. Als cardiovasculaire oefening verbetert het de gezondheid van het hart en geeft het kracht, waardoor vrouwen het langer vol kunnen houden en intensiever kunnen trainen. Dit bevordert het gewichtsverlies nog meer.

Hoe doe je hoge knieën?

Volg deze stappen om deze oefening voor gewichtsverlies uit te voeren:

lees ook

5 Hot Yoga-oefeningen die je moet doen om snel af te vallen!
  • Begin door met je voeten op heupbreedte uit elkaar te staan.
  • Til uw rechterknie op en breng deze dichter naar uw borst terwijl u uw linkerarm opheft.
  • Laat uw rechterbeen weer op de grond zakken en beweeg, zonder uitstel, uw linkerknie naar uw borst terwijl u uw rechterarm opheft.

Bij hoge knietraining moet je snel je benen afwisselen en je core belasten, zegt de expert. Beginners kunnen beginnen met 10 tot 15 seconden per set. Voor betere resultaten kunt u een set toevoegen wanneer u zich prettig voelt met hoge knieën.

Welke varianten van hoge knieën zijn er?

Je kunt altijd hoge knie-oefeningen doen tijdens het hardlopen of joggen. Hier zijn enkele van de variaties:

1. Hoge kniemars

Het is vergelijkbaar met de eenvoudige hoge knieën. De hoge kniemars wordt echter in een langzamer tempo uitgevoerd, zegt de deskundige.

2. Hoge kniesprongen

Voeg een hoppende beweging toe terwijl je hoge knieën uitvoert, waarbij je bij elke stap afwisselend je knieën optilt en van de vloer duwt.

3. Hoge squatsprongen

Deze oefening bestaat uit een sprong na elke hoge knie. Je moet je explosief van de grond afzetten met je knieën hoog.

Een vrouw hurkt en luistert naar muziek
Je kunt een muur gebruiken als je hoge knieën doet. Met dank aan afbeelding: Freepik

4. Buig je knieën hoog

Het is hetzelfde als de basistraining voor hoge knieën, maar je moet ook je rug tegen een muur leunen. Dit zal u helpen het evenwicht te behouden en het risico op vallen te voorkomen.

5. Hoge knieën met weerstandsbanden

Plaats een weerstandsband rond je enkels of dijen om extra weerstand te bieden tijdens trainingen met hoge knieën, suggereert Agarwal.

Wie moet hoge knieën vermijden?

Hoge knieën kunnen druk uitoefenen op de knieën en heupen, dus mensen met bestaande blessures in deze gebieden moeten deze oefening vermijden. Zwangere vrouwen moeten ook voorzichtig zijn met hoge knieën om complicaties te voorkomen. Omdat de knieën omhoog zijn, kan de beweging druk uitoefenen op de maag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *