Hoe

Huismiddeltjes tegen brandwonden: een brandwond op natuurlijke wijze behandelen

Als je net zo onhandig bent als ik, kun je je elke keer dat je kookt, verbranden. Dat klopt, brandwonden zijn een veelvoorkomend huishoudelijk letsel dat iemand minstens één keer in zijn leven oploopt. Degenen die alleen de bovenste huidlaag aantasten en roodheid of milde pijn veroorzaken, zijn eerstegraads brandwonden. Hoewel deze gemakkelijk kunnen worden behandeld, vergen de ernstigere problemen tijd. Wist je dat je een brandwond thuis kunt genezen? Ja, dit is mogelijk afhankelijk van de ernst van de brandwond.

Begrijp de soorten brandwonden

Voordat we begrijpen hoe we een brandwond thuis kunnen genezen, moeten we eerst weten wat voor soort brandwond er kan optreden, zoals Dr. Chanchal Sharma, Ayurveda-expert en directeur van Asha Ayurveda legt uit:

1. Eerstegraads brandwonden: Deze beïnvloeden de bovenste huidlaag en worden gekenmerkt door roodheid en milde pijn.
2. Tweedegraads brandwonden: Deze dringen dieper door in de huid en veroorzaken blaren, zwelling en meer pijn.
3. Derdegraadsbrandwonden: Deze zijn ernstig en beschadigen alle huidlagen en vereisen vaak onmiddellijke medische aandacht.

Ayurvedische remedies om thuis een brandwond te genezen

Een van de meest effectieve en natuurlijke methoden om van brandwonden af ​​te komen zijn Ayurvedische remedies. Deze eeuwenoude praktijk biedt vele oplossingen voor brandwonden door het herstelproces van de huid te bevorderen. Ayurveda richt zich op het in evenwicht brengen van de energieën van het lichaam en gebruikt kruiden, oliën en andere natuurlijke ingrediënten om genezing te bevorderen. Terwijl kleine brandwonden met natuurlijke remedies kunnen worden behandeld, moet je voor grote brandwonden een arts raadplegen, adviseert de deskundige.

Lees ook: 9 superfoods die je wonden sneller zullen genezen

Hoe een brandwond thuis snel genezen?

Ayurveda richt zich op de pitta dosha in het lichaam om u te helpen snel te genezen van een brandwond. Voor degenen die niet bekend zijn: Pitta Dosha reguleert voornamelijk warmte en ontstekingen in het lichaam. Hier zijn enkele huismiddeltjes om thuis een brandwond snel te genezen:

1. Aloë Vera-gel

Het gebruik van aloë vera als verkoelend kompres kan je helpen een brandwond te behandelen. Het staat bekend om zijn verkoelende en helende eigenschappen. De deskundige raadt aan om verse aloë vera-gel op het getroffen gebied aan te brengen en dit ongeveer 30 minuten te laten intrekken. Herhaal het proces meerdere keren per dag om de brandwond te verzachten en ontstekingen te verminderen.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

Gebruik aloë vera-gel om brandwonden en wonden te verzachten. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

2. Kokosolie

Kokosolie staat bekend om zijn hydraterende en antibacteriële eigenschappen. Er wordt aangenomen dat het een uitstekende eigenschap is die helpt bij de behandeling van brandwonden. “Het heeft verkoelende eigenschappen die pijn en ontstekingen helpen verminderen”, legt ze uit. Het enige dat u hoeft te doen, is een dun laagje kokosolie op het getroffen gebied aanbrengen en dit een tijdje laten inwerken.

3. Kurkumapasta

Kurkuma heeft antibiotische eigenschappen en is een natuurlijk middel dat je kan helpen effectief van brandwonden af ​​te komen. Het bevat ook ontstekingsremmende en antiseptische eigenschappen die kunnen helpen. Maak een pasta door kurkumapoeder te mengen met een beetje water. Breng dit aan op de brandwond en laat het drogen voordat je het voorzichtig afwast.

4. Sandelhout

Sandelhout heeft verkoelende en kalmerende eigenschappen. Uit een onderzoek in de Journal of Clinical and Diagnostic Research is gebleken dat het gebruik van sandelhout bij brandwonden effectief kan zijn. Je kunt sandelhoutpasta maken door sandelhoutpoeder met water te mengen. Breng het mengsel rechtstreeks op de brandwond aan en laat het drogen voordat u het afspoelt.

5. Neemolie

Neemolie heeft antibacteriële eigenschappen die de wondgenezing bevorderen. Het helpt ook infectie bij brandwonden te voorkomen. Breng een paar druppels neemolie aan op het getroffen gebied en laat het zitten om de brandwonden te helpen genezen.

Voordelen van Neem voor brandwonden
Probeer neempasta om brandwonden te verzachten. Afbeelding met dank aan: Shutterstock

6. Melk en ghee

De deskundige raadt aan een mengsel van koude melk en ghee (geklaarde boter) op de brandwond aan te brengen. Het kalmeert de huid en verlicht pijn.

Hoewel deze huismiddeltjes kunnen werken bij brandwonden, is het altijd beter om een ​​arts te raadplegen om complicaties te voorkomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *