Huismiddeltjes voor constipatie bij kinderen

Of moeders het nu leuk vinden of niet, in de eerste jaren van het leven van hun kind besteden ze een groot deel van hun tijd aan het omgaan met de kakproblemen van hun kleintje. Of het nu gaat om stoelgang of constipatie: stoelgang is een even problematisch gezondheidsprobleem bij kinderen. Constipatie komt vrij vaak voor bij baby’s en kinderen. Als moeder kun je huismiddeltjes proberen tegen constipatie bij kinderen.

Constipatie is in principe een onregelmatige stoelgang. Er kan pijn zijn tijdens het poepen. In feite is het vrij moeilijk en pijnlijk om harde ontlasting te verdrijven. Er vindt dus ontlastingsretentie plaats, wat leidt tot ontlastingsretentie, zegt dr. Abhishek Chopra, consultant neonatoloog en kinderarts, Cloudnine Group of Hospitals, Punjabi Bagh, New Delhi.

Constipatie bij baby’s komt vrij vaak voor. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

Constipatie bij baby’s en kinderen

In de eerste week na de geboorte hebben baby’s ongeveer vier tot zes keer stoelgang. Ze zijn zacht of bijna vloeibaar. In de eerste drie maanden hebben baby’s die borstvoeding krijgen ongeveer drie stoelgangen per dag. Tot hun tweede levensjaar hebben kinderen één tot twee (stevige, niet harde) ontlasting per dag, legt de deskundige uit aan Health Shots.

Veel ouders hebben het gevoel dat hun baby verstopt is als hij zich inspant om te poepen en zijn gezicht rood wordt. In de meeste gevallen gebeurt dit omdat baby’s de spierbewegingen tijdens het poepen niet kunnen coördineren. Het kan uw kleintje helpen om uw heupen en benen voorzichtig naar uw buik te buigen.

Maar een baby die verstopt is, zal ontlasting hebben die er hard of korrelig uitziet. Baby’s hebben mogelijk zelfs minder vaak stoelgang dan verwacht.

Constipatie komt vaak voor bij kinderen in drie levensfasen:

• Na het nuttigen van muesli en gepureerd voedsel
• Tijdens zindelijkheidstraining
• Nadat u naar school bent gegaan

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

Wanneer ze kennis maken met iets nieuws, zoals naar school gaan, schrikken sommige kinderen er misschien voor terug om op school naar het toilet te gaan.

Huismiddeltjes om constipatie bij kinderen te behandelen

U kunt natuurlijke manieren proberen om uw baby met constipatie te helpen. Hier zijn enkele opties:

1. Vruchtensappen

Baby’s die nog niet met vaste voeding zijn begonnen, kunnen vruchtensap gebruiken. Extra vocht kan helpen bij constipatie, omdat vocht de dunne darm binnendringt en het hulpmiddel helpt vernietigen, zegt dr. Chopra. Peren- of appelsap wordt het meest gebruikt voor obstipatie bij baby’s. Deze bevatten suiker genaamd sorbitol, die de ontlasting verzacht. De kleine mag ongeveer 120 ml vruchtensap gegeven worden. Sappen mogen echter niet langer dan één tot twee weken dagelijks worden gegeven, omdat dit ongezond kan zijn voor kinderen.

2. Zaden

Sesam-, maan- en lijnzaad zijn enkele gezonde zaden die meer vezels aan het dieet kunnen toevoegen. Voeg ze toe aan ontbijtgranen of maal ze en meng ze tot warme ontbijtgranen, zoals: B. Havermout.

3. Citroen

Citroenen zijn rijk aan vitamine C, wat helpt water in de darmen te trekken. Naarmate het watergehalte toeneemt, helpt het de ontlasting te verzachten en de stoelgang te stimuleren. Pers een halve citroen uit in een glas water en geef dit aan je kind.

Babyvoedsel
Citroen is een goed huismiddeltje tegen constipatie bij baby’s. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

4. Warme melk met ghee

Voeg een theelepel ghee toe aan ongeveer 250 ml gekookte warme melk en geef dit aan uw kind voor het slapengaan.

5. Datums

Dadels zijn rijk aan vezels en helpen bij de stoelgang, zegt de deskundige. Neem drie dadels en was ze grondig. Een nacht laten weken en de volgende ochtend grondig pureren. Meng gemalen dadels met een half kopje warm water of melk en geef het aan je baby.

Het is altijd beter om een ​​kinderarts te raadplegen voordat u uw toevlucht neemt tot huismiddeltjes om constipatie bij kinderen te behandelen. Zelfs als u bloed in de ontlasting opmerkt of merkt dat uw baby gedurende langere tijd verstopt is, moet u niet wachten en onmiddellijk met de kleine naar de dokter gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *