Huismiddeltjes voor verkleurde lippen: hoe je op natuurlijke wijze roze lippen krijgt

Elke afwijking van de natuurlijke kleur van de lippen, die meestal roze is, wordt verkleurde lippen genoemd. Lippen kunnen donkerder of bleker worden dan uw natuurlijke lipkleur. Sommige mensen hebben van nature donkere lippen vanwege genetische factoren. Anderen hebben misschien geen roze lippen vanwege slechte gewoonten, waaronder roken. Om roze lippen te krijgen, kun je huismiddeltjes tegen verkleurde lippen proberen.

Wat veroorzaakt verkleurde lippen?

Er zijn een aantal redenen waarom je lippen verkleurd kunnen zijn, zegt schoonheidsspecialiste en huidexpert Dr. Jatin Mittal.

• Onvoldoende hydratatie kan ervoor zorgen dat de lippen er droog, gebarsten en bleek uitzien.
• De chemicaliën in tabak kunnen ervoor zorgen dat de lippen na verloop van tijd donkerder worden.
• Overmatige blootstelling aan ultraviolette straling van de zon kan pigmentveranderingen veroorzaken en de lippen donkerder maken.
• Bloedarmoede, een aandoening die wordt gekenmerkt door een tekort aan rode bloedcellen of hemoglobine, kan bleekheid van de lippen veroorzaken.
• Cyanose, die ontstaat als er te weinig zuurstof in het bloed zit en een blauwachtige verkleuring van de lippen veroorzaakt.
• Sommige allergische reacties op bepaalde voedingsmiddelen, medicijnen of omgevingsfactoren kunnen roodheid, zwelling of veranderingen in de lipkleur veroorzaken.
• Schimmel- of bacteriële infecties zoals candidiasis kunnen veranderingen in de kleur en textuur van de lippen veroorzaken.
• Lever- of nierproblemen kunnen zich soms manifesteren als veranderingen in de lipkleur.

Er zijn veel oorzaken van verkleurde lippen. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

Natuurlijke manieren om verkleurde lippen te verwijderen

Hoewel er beperkt wetenschappelijk bewijs is dat de effectiviteit van natuurlijke ingrediënten bij de behandeling van verkleurde lippen ondersteunt, kunnen sommige mensen deze remedies nuttig vinden.

1. Citroensap

Citroensap bevat citroenzuur, dat donkere lippen kan helpen verlichten, zegt de expert. Breng vers citroensap aan op je lippen, laat het een paar minuten intrekken en spoel het daarna af.

2. Rozenwater

Rozenwater staat bekend om zijn hydraterende en verzachtende eigenschappen. Breng rozenwater met een wattenbolletje op je lippen aan en spoel het na een paar minuten af.

3. Lieverd

Honing staat bekend als een natuurlijk bevochtigingsmiddel en helpt vocht vast te houden. Breng honing aan op je lippen en laat het 15 tot 20 minuten intrekken voordat je het afspoelt.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

4. Kokosolie

Kokosolie hydrateert en kan de lipstructuur helpen verbeteren. Breng een kleine hoeveelheid kokosolie aan op je lippen en laat het zitten.

5. Komkommer

Komkommers hebben verzachtende en hydraterende eigenschappen. Breng daarom komkommersap of dunne plakjes komkommer op je lippen aan en laat dit 10 tot 15 minuten staan.

6. Aloë Vera-gel

Aloë Vera heeft genezende en hydraterende eigenschappen. Breng pure aloë vera-gel aan op je lippen en spoel het na 15 tot 20 minuten af.

7. Rode biet

Rode biet bevat natuurlijke pigmenten die de lippen een subtiele tint kunnen geven. Meng bietensap met kokosolie om een ​​natuurlijke lippenbalsem te maken en breng indien nodig op je lippen aan.

Vrouw met dikke lippen
Rode biet kan helpen roze lippen te krijgen. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

8. Kurkuma

Kurkuma heeft ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen, zegt Dr. Mittal. Meng kurkumapoeder met honing tot een pasta. Breng het aan op je lippen, laat het een paar minuten inwerken en spoel het daarna af.

9. Munt

Munt heeft een verfrissende en verkoelende werking en kan worden gebruikt door muntblaadjes te pletten. Breng het sap of de blaadjes aan op je lippen, laat het 10 tot 15 minuten intrekken voordat je het afspoelt.

10. Amandelolie

Amandelolie is rijk aan vitamines en kan de lippen helpen hydrateren en voeden. Breng een kleine hoeveelheid amandelolie aan op je lippen en laat het een paar minuten inwerken voordat je het afspoelt. Je kunt de olie ook mengen met honing voor extra effect.

De snelheid waarmee u resultaat ziet bij het gebruik van deze natuurlijke remedies tegen verkleurde lippen kan sterk variëren. Individuele reacties zijn afhankelijk van factoren zoals de oorzaak van de verkleuring, de ernst van de ziekte en het consistente en correcte gebruik van de producten. Voer ook een patchtest uit om er zeker van te zijn dat u geen bijwerkingen ondervindt voordat u een van deze behandelingen gebruikt.

Als u de gewenste veranderingen niet waarneemt of de verkleuring aanhoudt, raadpleeg dan een arts.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *