Hydrator versus vochtinbrengende crème: ken het verschil

De wereldwijde huidverzorgingsmarkt, waar miljarden dollars mee omgaan, wordt overspoeld met producten die geschikt zijn voor mensen van alle huidtypes en met talloze huidaandoeningen. Of je nu een acne-gevoelige, vette of droge huid hebt – er is voor ieder wat wils. Om ervoor te zorgen dat je huid krijgt wat het nodig heeft, is het belangrijk om te weten wat je huid nodig heeft en de etiketten te lezen. Als u bijvoorbeeld een droge huid heeft, welke zou u dan kiezen tussen een vochtinbrengende crème en een vochtinbrengende crème? Lees verder om te ontdekken waar het debat over hydrator versus vochtinbrengende crème over gaat en wat uw huid mogelijk echt nodig heeft.

Wat zijn hydratoren?

Hydrator wordt vaak gebruikt als synoniem voor bevochtigingsmiddelen, dit zijn hygroscopische verbindingen die water aantrekken en binden. dr. Soumya Jagadeesan, een dermatoloog in het Amrita Ziekenhuis, zegt dat ze de huid kunnen hydrateren als de luchtvochtigheid boven de 70 procent ligt, door water uit de atmosfeer te halen. Het gebruik van sommige bevochtigingsmiddelen zonder een occlusieve vochtinbrengende crème kan echter het transepidermale waterverlies vergroten en mogelijk de droge huid verergeren. Voorbeelden van bevochtigingsmiddelen zijn alfahydroxyzuren (AHA’s) en glycerine.

Heeft u behoefte aan hydratatie of hydratatie van uw huid? Afbeelding met dank aan Adobe Stock

Wat zijn vochtinbrengende crèmes?

Moisturizer is het product bij uitstek voor iedereen die geen droge huid wil. Dit is eigenlijk een brede term die elk actueel product omvat dat het watergehalte van de huid verhoogt. Deze producten bevatten een verscheidenheid aan ingrediënten met effecten variërend van exfoliatie tot het voorkomen van waterverlies van het huidoppervlak. Daarom zijn er ook bevochtigingsmiddelen inbegrepen.

Soorten vochtinbrengende crèmes zijn:

1. Occlusief

Dit zijn vochtinbrengende crèmes die zijn ontworpen om een ​​barrière op het huidoppervlak te creëren die vocht vasthoudt en waterverlies voorkomt. Ze zijn doorgaans dikker en zwaarder van structuur, vertelt de expert aan Health Shots. Gebruikelijke ingrediënten in occlusieve vochtinbrengende crèmes zijn vaseline en bijenwas. Ze zijn vooral nuttig in zeer droge of koude klimaten waar de huid extra bescherming, liefde en verzorging nodig heeft.

2. Schillen

Exfoliërende vochtinbrengende crèmes bevatten ingrediënten die dode huidcellen helpen verwijderen en de huid gladder en stralender maken. Alfahydroxyzuren en bètahydroxyzuren zijn twee veel voorkomende voorbeelden. Deze ingrediënten bevorderen de celvernieuwing in de huid en kunnen vooral gunstig zijn voor de droge, schilferige huid.

3. Weekmakers

Verzachtende middelen zijn vochtinbrengende crèmes die zich richten op het verzachten en gladmaken van het huidoppervlak. Ze vullen de openingen tussen de huidcellen op, creëren een beschermende barrière en geven de huid een gladder en zachter gevoel. Veel voorkomende verzachtende middelen zijn onder meer sheaboter, cacaoboter en bepaalde oliën zoals jojoba-olie. Verzachtende middelen worden vaak gebruikt om de ruwe of geïrriteerde huid te kalmeren en te hydrateren, zegt Dr. Jagadeesan.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

bevochtigen
Gebruik huidverzorgingsproducten op basis van uw huidtype. Afbeelding met dank aan: Shutterstock

Wat is het verschil tussen vochtinbrengende crème en hydrator?

Er zijn niet zoveel verschillen, maar je moet weten wat je huid nodig heeft.

  • Een vochtinbrengende crème wordt gebruikt wanneer u vocht in de huid moet vasthouden om de beschermende barrière van de huid te helpen opbouwen. Hydratoren worden gebruikt om de huid letterlijk te hydrateren en te verzachten door het watergehalte van de huid te verhogen.
  • Vrouwen met een droge en schilferige huid moeten een vochtinbrengende crème gebruiken. Als uw huid uitgedroogd en dof is, heeft u een vochtinbrengende crème nodig.

Hoe kies je tussen hydrators en moisturizers?

We hebben allemaal verschillende huidtypes en daarom moeten we voorzichtig zijn bij het kiezen van huidgezondheidsproducten.

1. Droge huid

Zowel vochtinbrengende crèmes als vochtinbrengende crèmes zijn nuttig als je alleen een droge huid hebt. Een combinatie van bevochtigingsmiddelen (moisturizers) en occlusieve middelen (moisturizers) kan helpen vocht vast te houden en uitdroging te voorkomen, zegt Dr. Jagadeesan.

2. Vette huid

Vochtinbrengende crèmes, vooral die met lichte bevochtigers, kunnen een betere optie zijn omdat ze zorgen voor hydratatie zonder overtollige olie aan de huid toe te voegen.

3. Gevoelige huid

Vochtinbrengende crèmes met zachte bevochtigingsmiddelen zoals glycerine en hyaluronzuur kunnen de voorkeur verdienen, omdat deze minder snel huidirritatie veroorzaken.

4. Normale huid

Vrouwen met een normale huid hoeven zich over veel huidproblemen geen zorgen te maken. Als het om hydrators en vochtinbrengende crèmes gaat, kunnen beide goed werken, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.

Het kan een uitdaging zijn om de lange lijst met ingrediënten te onthouden. Zoek daarom naar producten die geschikt zijn voor jouw huidtype.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *