Jaggery-thee voor gewichtsverlies: probeer dit recept om extra kilo’s te verliezen

Met zoveel voedingsmiddelen om uit te kiezen, kan het verwarrend zijn om erachter te komen wat precies het beste voor u werkt. Soms hoef je niet eens verder te kijken dan je keuken. Als je op zoek bent naar meer manieren om je dieet afslankvriendelijker te maken, probeer dan rietsuikerthee! Rietsuiker zit boordevol de goede eigenschappen van talloze voedingsstoffen en is een natuurlijke zoetstof die geen kilo’s toevoegt. Zelfs uit onderzoeken is gebleken dat rietsuikerthee gunstiger voor je is dan het drinken van melk en suikerthee. Het is bewezen dat het je helpt buikvet rond je buik kwijt te raken.

Hoewel rietsuikerthee voor gewichtsverlies geen vervanging is voor lichaamsbeweging in welke vorm dan ook, kun je het in je dieet opnemen als je probeert de extra kilo’s kwijt te raken. Van het stimuleren van uw stofwisseling tot het verbranden van buikvet, het kan een perfecte aanvulling zijn op uw afslankdieet.

Voordelen van Jaggery-thee voor gewichtsverlies

Hier is een overzicht van hoe rietsuiker u helpt af te vallen:

Helpt bij de spijsvertering

Jaggery kan u helpen gewicht te verliezen door u te helpen voedsel snel te verteren. Een betere spijsvertering zorgt ervoor dat voedsel goed wordt verteerd zonder dat het zich ophoopt in de vorm van vet in de maag. Hierdoor kun je gemakkelijk een platte buik krijgen. Velen geloven dat het suikergehalte van rietsuiker kan leiden tot vetophopingen. Integendeel, het helpt bij de spijsvertering, stimuleert de stofwisseling en helpt je af te vallen.

Jaggery-thee helpt u af te vallen door de spijsvertering te bevorderen. Afbeelding met dank aan: Shutterstock

Verhoogt de stofwisseling

Metabolisme is de reactie waarmee uw lichaam voedsel in energie kan omzetten. Een sterke stofwisseling draagt ​​bij aan het behouden van een gezond gewicht. Studies hebben aangetoond dat rietsuiker eigenschappen bevat zoals kalium, die helpen de elektrolytenbalans te behouden, spieren op te bouwen en de stofwisseling te stimuleren. Door een goede stofwisseling kun je extra calorieën verbranden, wat effectief blijkt bij het afvallen.

Helpt bij de behandeling van bloedarmoede

Een laag ijzergehalte in uw lichaam kan leiden tot bloedarmoede, wat ook een oorzaak kan zijn van gewichtstoename. Uit onderzoek is gebleken dat rietsuiker positieve effecten kan hebben op uw lichaam en op het vermogen ervan om ziekten zoals bloedarmoede te bestrijden. Volgens een studie gepubliceerd in het National Center for Biotechnological Information kan rietsuiker helpen bij het bestrijden van bloedarmoede.

Andere voordelen van het drinken van Jaggery-thee

De voordelen van het drinken van rietsuikerthee zijn niet alleen beperkt tot gewichtsverlies. Ze bevatten veel soorten micronutriënten, zoals vitamine A en B, calcium, magnesium, fosfor, kalium en meer, die positieve effecten hebben op uw bloed en de algehele gezondheid.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

Scroll naar beneden om te zien hoe je rietsuikerthee maakt!

Jaggery-thee voor gewichtsverlies
Jaggery-thee kan u helpen gewicht te verliezen. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

Recept voor rietsuikerthee

Jaggery-thee is een krachtpatser van voedingsstoffen die tal van gezondheidsvoordelen biedt, waaronder het helpen afvallen. Daarnaast maakt de toevoeging van basilicum, kaneel en zwarte peper je thee nog gezonder.

Lees ook: Maak voor het slapengaan een kopje van deze 5 theesoorten klaar om af te vallen

Ingrediënten die je nodig hebt:

  • 2 kopjes water
  • 2-3 eetlepels rietsuiker
  • 1 theelepel theebladeren
  • 1 inch geraspte gember
  • 2-3 kardemom
  • 1 klein stukje kaneel
  • Een snufje zwarte peper

Hoe voor te bereiden:

1. Giet water in een pan en voeg alle kruiden toe, zoals gember, kardemom, basilicumblaadjes, gember en kaneel.
2. Kook de thee vijf minuten en voeg zwarte peperpoeder aan de thee toe.
3. Zodra het kookt, voeg je naar smaak theeblaadjes en rietsuiker toe.
4. Zet het gas uit en zeef de thee na het koken in een kopje.
5. Je rietsuikerthee is klaar.

Je kunt je dag beginnen met rietsuikerthee of deze een half uur na de lunch drinken om buikvet te verminderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *