Jeukende ogen door luchtvervuiling: 8 tips om er mee om te gaan

Gevaarlijke en giftige luchtkwaliteit kan verwoestende gevolgen hebben voor uw gezondheid. Van ademhalingsproblemen tot huidproblemen en het welzijn van de spijsvertering: er zijn veel aspecten van de gezondheid die door vervuiling kunnen worden beïnvloed. Blootstelling aan buitenluchtvervuiling kan zelfs jeukende en tranende ogen veroorzaken. Maar er zijn enkele dingen die u kunt doen om uw ogen tegen luchtvervuiling te beschermen.

Hoe om te gaan met jeukende, tranende ogen bij dit vervuilde weer?

Vervuiling is een steeds alarmerend mondiaal probleem geworden. Onder de talloze gezondheidsproblemen die met vervuiling gepaard gaan, zijn jeukende en tranende ogen een veelvoorkomend probleem. Microdeeltjes en verontreinigende stoffen in de lucht kunnen de ogen irriteren en ongemak veroorzaken. Gelukkig zijn er verschillende remedies om deze symptomen te verlichten en uw ogen te beschermen tegen de negatieve effecten van vervuiling.

Health Shots nam contact op met Dr. Jayapal Reddy, een senior oogarts, om te weten hoe om te gaan met jeukende ogen als gevolg van vervuiling.

Negeer niet waarom uw ogen kunnen jeuken. Afbeelding met dank aan: Shutterstock

1. Gebruik kunsttranen

Het smeren van oogdruppels, vaak kunsttranen genoemd, kan onmiddellijke verlichting bieden. Deze druppels helpen uw ogen te smeren en irriterende stoffen weg te spoelen. Kies voor oogdruppels zonder bewaarmiddelen voor het beste resultaat.

2. Draag een zonnebril

“Koop een goede zonnebril die UV-A- en UV-B-bescherming biedt. “Zonnebrillen fungeren als een fysieke barrière en beschermen uw ogen tegen stof, verontreinigende stoffen en schadelijke UV-stralen”, zegt Dr. Roodje. Als u meer tijd buitenshuis doorbrengt, kan het dragen van een kwaliteitszonnebril helpen door uw ogen fysiek te beschermen.

3. Oogspoeling

Veel mensen hebben de gewoonte om ‘s ochtends of ‘s avonds voordat ze naar bed gaan hun ogen met water te spoelen. Omdat de vervuiling echter op zijn hoogtepunt is, kunt u een hoogwaardige oogdouche gebruiken om uw ogen te spoelen en onnodige ziektekiemen en verontreinigende stoffen te verwijderen. De deskundige voegt hieraan toe: „Spoel uw ogen af ​​met een zoutoplossing om eventuele irriterende stoffen te verwijderen die zich mogelijk op het oogoppervlak hebben opgehoopt. Dit kan vooral nuttig zijn als je tijd in vervuilde gebieden hebt doorgebracht.”

Lees ook: Deze 7 manieren om vermoeide ogen te verminderen, zullen uw pijn verlichten

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

4. Blijf gehydrateerd

Een gehydrateerd lichaam kan altijd vrij blijven van gifstoffen. “Uitdroging kan oogirritatie verergeren. Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt om je lichaam en ogen goed gehydrateerd te houden”, zegt Dr. Roodje.

5. Verminder de blootstelling aan allergenen

Als u vermoedt dat allergieën bijdragen aan uw jeukende, tranende ogen, onderneem dan stappen om de blootstelling te minimaliseren. Houd ramen gesloten, gebruik luchtreinigers en vermijd buitenactiviteiten op dagen met veel pollen of luchtvervuiling.

6. Koud kompres

Breng een koud kompres een paar minuten aan op uw gesloten oogleden. De kou kan ontstekingen helpen verminderen en jeuk verlichten.

7. Knipper regelmatig

Zorg ervoor dat u vaker knippert. Knipperen helpt een beschermende laag tranen over uw ogen te verspreiden, waardoor het ongemak tot een minimum wordt beperkt.

8. Zorg voor een goede ooglidhygiëne

Het gebruik van oogliddoekjes of scrubs kan de ophoping van vuil en irriterende stoffen langs de wimperlijn helpen voorkomen. Je kunt ze in je tas meenemen, dus ze komen goed van pas als je irritatie in je ogen voelt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *