Kan bananenschil de symptomen van psoriasis verlichten?

Psoriasis is een huidziekte die schilferige plekken op de huid achterlaat. Bananenschillen voor psoriasis zijn een goed huismiddeltje dat mogelijk kan helpen. Hier ziet u hoe u het kunt gebruiken.

Je weet misschien al dat het eten van bananen gezondheidsvoordelen heeft, maar wist je dat bananenschillen vergelijkbare gezondheidsvoordelen hebben? Ja, bananen zijn heerlijke en gezonde vruchten die rijk zijn aan kalium, vitamines, vezels en mineralen. Bananenschillen zijn echter net zo gunstig voor u. Bananenschillen zijn een rijke bron van antioxidanten, carotenoïden en polyfenolen die kunnen helpen schadelijke vrije radicalen uit uw lichaam en huid te verwijderen. Blijkt dat het zelfs kan helpen bij een huidaandoening die psoriasis wordt genoemd.

Wat is psoriasis?

Psoriasis is een chronische auto-immuunhuidziekte waarbij ontsteking van de huid optreedt en de huid wordt gekenmerkt door rode, schilferige, verheven, jeukende plekken op bepaalde delen van het lichaam. Psoriasis is een auto-immuunziekte waarbij de immuniteit van het lichaam zichzelf aanvalt, wat resulteert in een immuundeficiëntie. Psoriasis kan worden veroorzaakt door factoren zoals erfelijkheid, bepaalde medicijnen, stress en roken.

Zijn bananen goed of slecht voor psoriasis?

“Aangezien bananenschillen geen vervanging zijn voor de klinische behandeling van psoriasis, kunnen ze alleen worden gebruikt om de symptomen van psoriasis te verlichten. Er wordt gedacht dat bananenschillen een verkoelend en hydraterend effect kunnen hebben op irritatie of pijn die verband houdt met de pleister. Er is onvoldoende bewijs om te concluderen dat bananen of hun schillen een effectieve behandeling zijn voor psoriasis. Bananenschillen kunnen echter bepaalde voordelen hebben”, zegt dermatoloog Dr. Ritika Shanmugam.

Psoriasis is een veel voorkomende huidziekte. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

Jeuk is een symptoom van psoriasis en Dr. Shanmugam zegt dat het deze symptomen kan helpen verlichten. Bananenschil heeft hydraterende en ontstekingsremmende eigenschappen die de jeuk kunnen helpen verlichten. Door het op het getroffen gebied te wrijven, kunnen de symptomen verlichten.

Lees ook: Genezen met bananenschil: leer deze huidverzorgingstrucs voor een natuurlijke glans

lees ook

Geef je gezicht direct een glans met deze 5 Ayurvedische remedies

Hoe bananenschil gebruiken om psoriasis te behandelen?

Het eten van bananen kan helpen bij psoriasis, omdat ze erg rijk zijn aan antioxidanten. Bovendien kan het aanbrengen van bananenschillen ook nuttig zijn, omdat ze de jeuk hydrateren en verlichten die doorgaans gepaard gaat met psoriasis. Bovendien heeft onderzoek aangetoond dat de verbindingen in bananenschillen verschillende gezondheidsvoordelen kunnen bieden wanneer ze worden geëxtraheerd. Bovendien heeft bananenschil natuurlijke ontstekingsremmende, antibacteriële en verkoelende eigenschappen die de symptomen van psoriasis kunnen helpen verlichten. De eenvoudigste manier om de aangetaste plekken te behandelen is door de binnenste schil van een bananenschil af te schrapen, deze met havermout te mengen, aan te brengen, zachtjes over de plek te wrijven en 10-15 minuten te laten intrekken.

Ze wijzen er echter ook op dat verschillende variabelen de effectiviteit van deze stoffen beïnvloeden, zoals:

 • Verscheidenheid aan bananen
 • Groeiomstandigheden
 • Bananentype (rijp, overrijp of onderrijp)

Voorbereidende behandelingen voor bananen

Hoewel het rechtstreeks aanbrengen van een bananenschil op een psoriasispleister misschien niet schadelijk is, biedt het mogelijk niet de gewenste verlichting of verbetering. Daarom moet u uw arts raadplegen voordat u een bananenschil rechtstreeks op een agressief psoriasisgebied aanbrengt.

Bananenschil voor de huid
Bananenschillen zijn mogelijk niet effectief tegen psoriasis. Afbeelding met dank aan: Shutterstock

Zijn er bijwerkingen van het gebruik van bananenschillen voor psoriasis?

Het gebruik van bananenschillen voor psoriasis heeft geen bijwerkingen. Het is echter belangrijk om een ​​dermatoloog te raadplegen voordat u iets op de huidlaesies bij psoriasis aanbrengt.

Welke andere effectieve huismiddeltjes voor psoriasis zijn er?

Verschillende mogelijke huismiddeltjes kunnen nuttig zijn. De opties die zij noemen zijn onder meer:

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

 • kurkuma
 • Aloë vera
 • Zouten uit de Dode Zee
 • Haverpasta of haverbad
 • Tea tree olie
 • Appelcider azijn
 • Capsaïcine
 • Voedingssupplementen

Bovendien kunnen omega-3-vetzuren nuttig zijn omdat ze goede antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *