Ken de voordelen van pompoenpitten voor de haargroei

Terugwijkende haarlijnen kunnen behoorlijk hartverscheurend zijn. U kunt uw kapsel, uw stress of uw dieet de schuld geven van het haarverlies. Ongeacht de oorzaak viert niemand haarverlies echt. Toen ik merkte dat mijn haar volume verloor, ben ik overgestapt op anti-haaruitval shampoo. Mijn moeder bood hulp aan en stelde voor pompoenpitten te nemen voor de haargroei. Niet alleen mama, maar de wetenschap zegt dat pompoenpitten kunnen helpen bij de haargroei. Volgens een studie uit 2019, gepubliceerd door de Amerikaanse National Library of Medicine, toonde plaatselijke toepassing van pompoenpitolie, die voornamelijk uit verzadigde en onverzadigde vetzuren bestaat, een bevordering van de haargroei aan.

dr. Urvi Panchal, een dermatoloog en schoonheidsspecialiste uit Gurugram, wijst erop dat pompoenpitten vaak over het hoofd worden gezien als het gaat om huismiddeltjes om gezond haar te behouden. Deze kleine krachtpatsers zitten boordevol essentiële voedingsstoffen en vitamines die de haargroei kunnen bevorderen, haaruitval kunnen tegengaan en de algehele gezondheid van het haar kunnen verbeteren.

Zijn pompoenpitten goed tegen haaruitval? Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

Pompoenpitten voor haar

Pompoenpitten zijn rijk aan vitamine A, B en C en aan micronutriënten zoals magnesium, fosfor, ijzer en koper, zegt de expert. Zink, een essentieel mineraal dat voorkomt in pompoenpitten, speelt een cruciale rol bij de haargroei en het herstel. Het helpt bij het reguleren van de hormoonspiegels, bevordert de celdeling en ondersteunt de eiwitsynthese. Deze processen zijn essentieel voor de ontwikkeling van nieuwe haarzakjes. Als u pompoenpitten in uw dieet opneemt, krijgt u zink binnen, waardoor een gezondere en sterkere haargroei wordt gegarandeerd. Hier zijn enkele voordelen van pompoenpitten voor haar:

1. Pompoenpitten versterken de haarstructuur

De omega-3-vetzuren in pompoenpitten versterken de haarschacht en verbeteren de haarstructuur. Deze vetzuren hydrateren de hoofdhuid en voorkomen uitdroging en irritatie. Door de haarzakjes te voeden, dragen pompoenpitten bij aan sterkere, veerkrachtigere haarlokken en verminderen ze de kans op breuk en gespleten haarpunten, vertelt de expert aan Health Shots.

2. Pompoenpitten gaan haaruitval tegen

De fytochemische verbindingen in pompoenpitten helpen de productie van dihydrotestosteron (DHT) te remmen, een hormoon waarvan bekend is dat het bijdraagt ​​aan haaruitval. Door het DHT-niveau te verlagen, kunnen pompoenpitten haaruitval helpen vertragen en bestaande haarzakjes behouden.

3. Pompoenpitten bevorderen de gezondheid van de hoofdhuid

Voor een goede haargroei heb je een gezonde hoofdhuid nodig. Pompoenpitten zitten boordevol antioxidanten zoals vitamine E, die de hoofdhuid beschermen tegen oxidatieve stress en de hoofdhuid gezond houden, zegt Dr. Panchal. Het consumeren van pompoenpitten kan hoofdhuidontsteking helpen bestrijden en optimale omstandigheden voor de haargroei bevorderen.

Pompoenpitten in haarverzorging

Je kunt pompoenpitten op elk moment eten als heerlijk en gezond tussendoortje of toevoegen aan je maaltijden.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

Haaruitval
Voeg pompoenpitten toe aan je haarverzorgingsroutine. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

Er zijn ook andere manieren om van de voordelen van pompoenpitten te profiteren!

1. Pompoenpitolie

Pompoenpitolie kun je vinden als ingrediënt in verschillende haarverzorgingsproducten, zoals shampoos, conditioners en haarmaskers, of je kunt het rechtstreeks op de hoofdhuid gebruiken voor een diepe conditioneringsbehandeling.

2. Haarmasker met pompoenpitten

Ingrediënten

• 1/2 kopje pompoenpitten
• 1 eetlepel honing
• 2 eetlepels kokosolie
• 1/2 kopje yoghurt

methode

• Maal eerst de pompoenpitten in een blender tot een fijn poeder.

• Meng het met yoghurt en vorm een ​​gladde pasta.
• Voeg honing en kokosolie toe aan de pasta en meng goed zodat alle ingrediënten goed gemengd zijn.
• Breng het haarmaskermengsel aan op droog of vochtig haar, beginnend bij de wortels en werkend door de punten.
• Masseer het masker zachtjes in uw hoofdhuid en zorg ervoor dat alle haarlokken bedekt zijn.
• Laat het haarmasker ongeveer 30 minuten tot een uur inwerken. Om het effect te vergroten, kun je je haar bedekken met een douchemuts.
• Spoel het masker af met lauw water en gebruik daarna shampoo en conditioner.

Pompoenpitten bieden duidelijk een natuurlijke en effectieve oplossing voor het haarverliesprobleem. Pompoenpitten zijn in principe een waardevolle aanvulling op de haarverzorging.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *